Friday, June 19, 2009

tukar susu...

Posted by adex-aieda at 8:02 AM
Reactions: 

now..

anak2 mamy pon dah setahun kan...

waktu utk tukar susu...

mamy malas nak pilih2 susu lagik...

takot jadi macam dulu...poo-poo depa keras...

kene sembelit....sian mamy tgk anak2 mamy tuh...

so..mamy decide ngan papa xmo tukar susu jenama lain...

teruskan je ngan mamil gold nih..

kalau dulu mamex gold kan....1.5kg = RM106.90....

kali ni 1.6kg = RM76.90....

alhamdulillah,...poo-poo depa cam besa jerk...

xder masalah...

memula tuh mamy buat ikot nasihat kwn2 mamy kat forum...

kalau nak tukar susu... buat slow2...

2 scoop susu lama + 2 scoop susu baru...

lepas tuh tgk xder apa2 jadi...

mamy pon tukar jelah terus susu baru...

susu ni pon okkan....?

6 comments:

ibu_umairah on June 19, 2009 at 9:58 AM said...

bagus2 susu nie.....banyak vitamin!!!!

zealvia on June 19, 2009 at 10:27 AM said...

dex..kalo nak change susu jenama lain cara yg betoi ialah...ikut jadual...contoh 5 x nyusu plus 1 susu baru..esok nya buat 2 kali plak...dan seterusnya...campur 2 fm dlm satu botol..hmmmm...tak pernah plak zea baca kang memana info..tp kot style org dedulu kot..kalo tak de pepe alhmadulillah...sahring is caring ye..zea bukan memandai.e.ekekek..x silap zea dulu mamil ada selitkan jadual penukaran susu masa memula dia launch aritu. kalo nak tau lebih lanjut google lah.

adex-aieda on June 19, 2009 at 12:40 PM said...

thanks zea...
nasib baik gak kot..
si kembar aku tu ok jerk...
so.. xpyhlah aku dok servey2 susu lain lagik...
dah kalau mmg depa dah serasi ngan brand yg sama kot...

sharing is caring....like it..

Nurhayati on June 19, 2009 at 2:21 PM said...

haah tukar susu ada caranye.. lagi pun bila kita beli susu ada kertas tuk panduan kita tukar susu baru.

Zara pun minum mamil gold ni.. ;)

adex-aieda on June 19, 2009 at 3:46 PM said...

ada eik kak yati...
panduan tukar susu?
x perasan plak...
zara mmg minum mamex gold kan sebelom nih?

IEM on June 22, 2009 at 11:03 AM said...

salam kenal..
selama nie saya silent reader blog ni je..suka baca ceta kembar awak...
nak tnya ok ke susu nie??
my babypun nak tukar susu gak tapi tak tahu nk try yg mane...

free2 jomlah ke blog saya plak...
boleh kawankan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket