Thursday, October 15, 2015

Aqilah & toncilnye

Posted by adex-aieda at 11:26 AM
Reactions: 
1 comments
 kisah dah lama
alhamdulillah operation berjalan lancar... lega dah rasa bila semua berakhir dah...bayangkanla operation 4 ari sebelom raya,,.. mujur masuk wad hari ahad.. isnin  operate.. selasa dah discharge... rabu balik kampong.. khamis raya.. muahahahahaha mamy bukan jenis nak google ke tanya kawan2 pasal "operation buang toncil" tu sebab nnt bila dah baca dah dengar bende kecik akan buat jadi takot terlebey sudah.. muahahaha orang kata lepas operate anak banyak ragam,, susah nak makan.. macam2la kan.. mamy mmg x suka dengar.. biarlah pengalaman mematangkan.... syukor semuanya berakhir sudah.. masa operate tu bulan Julai 15.. hari ni Oktober 15.. 3 bulan lepas operation aqilah masih bertahan x demam lagi.. syukor sangat sebabnya sebelom operate buang toncil harus tiap bulan dia demam.. letih kita plak nak kene cuti bawak dia g klinik.. pastu jenis dia nikan kalau demam makan hari.. lambat nk kebah,.,. 3 bulan berlalu... dia semakin ceria & aktif... 



 perkara paling aqilah x suka makan adalah jenis makanan lembik2 ni... pengalaman dia dari dulu kan,,, dia macam dah fobia ngan makanan yg lembik2 ni... bubur ni kene paksa makan... pujuk ckp nanti mamy balik tinggalkan dia kat hospital baru dia nak makan.. hehehehe



Aqilah admit lagi

Posted by adex-aieda at 10:45 AM
Reactions: 
2 comments

 kisah dah lama.. tapi saje mamy nak simpan kenangan ni kat blog ni... masa ni aqilah dah demam panan on off.. pastu 3 ari dah makan asyiklah muntah... mamy terus bawak g Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan kat Wangsa Maju tu... then amik darah.. mujur result darah semua ok.. tapi yg x oknye.. toncil nye bernanah.. so kene admit wad... lama dah x warded.. last disember 2013... nak xnak kene admit gakler.... dok 4 ari. sebab on antibiotik,... then doktor refer pakar ENT untuk buang toncil...ikot sejarahla... sejak dia g sekolah ni.. aqilah kerap demam.. sebulan sekali kompom dia demam.. jalan terakhir adalah buang toncil... lepas discharge continue appointment ngan pakar ent.. doktor bagi tempoh 2 minggu baru bg tarikh admit... tp adalah 3 kali appointment terpaksa ditunda sebab aqilah masih batok... on antibitiok.. lepas app kali ke-4.. baru dapat tarikh... dan tarikh yg dapat adalah 4 ari sebelom raya aidilfitri,,.. hati mamy dah berat benarnya.. tp nak buat cam manakan,...kerana terpaksa mamy relakan..... 

to be continue....

Tuesday, August 4, 2015

REUNION JPTP 2014

Posted by adex-aieda at 10:30 PM
Reactions: 
2 comments

 REUNION JPTP 2014
ntah dah x ingat bulan bape kejadian ni...
bahagia sangat rasanye...

zumba lagik

Posted by adex-aieda at 6:00 PM
Reactions: 
1 comments


 simpan sini ye kenangan ni.. kurang2 nanti leh tgk balik sambil senyum gediks.. muahahahahahhaa

zumba time @ irammar fun&fit

Posted by adex-aieda at 3:30 PM
Reactions: 
0 comments



 muahahahahah
gelak dulu.. sbb nak share moment2 yg dah jauh tertinggal katanya... since jan 15 mamy dah start g zumba ni.. aktif tu x aktifla sangat.. tp memula joint cam malu2.. just g setiap ahad pagi.. pastu tetiap malam yg dirasakan x penat... bolehlah.. dari berat mamy 118kg.. menuruk ke 92kg... pastu biasalah org hangat2 ni kan... bila badan dah ringan sikit ko syok giler pastu start malas dah...ni dah rayakan.. baru rasa badan dah semakin naik.. so jom kita start kelas balik... 

biarlah gambar berbicara

Posted by adex-aieda at 1:54 PM
Reactions: 
0 comments
hahahahahahahaterbaek punya lama tinggal blog ni...rindu bertandang tapi masa yg dikejar terlalu cepat berjalan.. kene jugak masukkan kenangan2 yg x sempat nk update tahun lepas... lepas ni kene usaha curi masa yg sesuai... kalau x.. harus blog ni tertinggal dibawa arus sepi... muahahahaha choiii macamlah ada org yg nk singgah baca.. 
gambar2 bawah ni masa dak kembar terpilih tuk pertandingan inovasi pembelaran pelajaran Tabika Perpaduan Daerah Sentol... alhamdulillah..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket