Tuesday, December 22, 2009

BLOG ooooo BLOG

Posted by adex-aieda at 2:49 PM
Reactions: 
7 comments


dah sekian lama x update blog ku ini..
tp..ingatan ku masih tetap ada...
minta maaflah eik..
adex telah bercuti lama atas masalah kesihatan..
yg x begitu mengizinkan..
dok kat umah pon...x sempat langsung nak beronline..
nak meng"update" blog ke haper..
masuk facebook tu pon...sekadar singgah..
pehtu naik opis...pc opis plak rosak...
masuk virus...selagi adex x keje..
selagi itulah..belom dihantar ke klinik..
so la ni...pc tu udah selamat ke klinik..
entah bila akan ok..

buat masa ni..kenelah ku usung laptop ke opis..
then..minggu ni adalah minggu terakhir utk ku berkerja..
adex akan bercuti panjang...
start 25 dis 2009 hingga 10 jan 2010..
memula...
g Bukit Merah Lake Town Resort
25 dis hingga 27 dis 09..
then pulang ke kampung halaman hubby...pendang..kedah..
then 29 dis - 31 dis 09..
langkawi...kedah..
then balik semula ke pendang...
pehtu sambung jejalan ke penang plak...
last sekali baru balik keramat...

kemungkinan adex akan balik KL awal tahun...
sebab ada appoinment ngan doc kat HKL..
doakanlah eik..mudah-mudahan..
segala yg dirancang...akan dipermudahkan..
INSYAALLAH..

Wednesday, November 25, 2009

Eppy Beday ATOK a.k.a AYAH

Posted by adex-aieda at 8:12 AM
Reactions: 
7 comments
Selamat Hari Lahir Ayah....
sepatutnya beday ayah ku....25 Nov..
tp disebabkan kuarga pakcik aku sampai dr Labuan semalam...
then depa stay kat umah kakak aku...
so...we all plan last minitlah..
just buat makan2...kecik2 je...x jemput org pon..
just family,.......

apa2 pon....doa & harapanku...
agar ayah ku diberikan kesihatan yg baik..
dijauhkan segala penyakit..
diberikan kesabaran dlm mengharungi kehidupan...
bersabar melayan kerenah anak2 & cucu2...

Selamat Hari Lahir Ayah...ke 60 tahun....
disebabkan plan pon last minit..
kek pon x sempat nak oder....oklah tu eik...








tembunnyer daku....huhuu
susah sgt la ni..nk amik gambo si kembar kuk...
si adik buat hal mlm td...mengantok...
nk dukong je...melekat ngan bibiq..
yole...selalunyer depa tu kul 8.30 dah selamat beradu...




ni plak si mia....
mmg melekat ngan hubby ku...

Tuesday, November 17, 2009

our new baby...

Posted by adex-aieda at 1:22 PM
Reactions: 
9 comments



alhamdulillah...
dah masuk 19 weeks,...
tp tu kalau ikot date EDD period mamy... 4 july...
tp..ari scan kat Doc Pakar HKL...
baby tecik...so..kurang 2 weeks.... jadinya 17 weeks...
entah eik....tp bila tanya kekawan..
depa kata...kalau beza 2 weeks tu biasa je...
kalau lebeh 2 weeks tu yg jd luar biasa...
then...lepas ni..mamy xderlah g check up kat KK DTHO lagik...
sebab mamy dah transfer ke HKL balik...
ngan doc kesayangan mamy back...
Dr Jumeah....lagi senang,....sbb doc ni buat local kat..
Gombak Medical Center (GMC)....dekat je ngan umah nenek.,..
ada yg tanya jugak..nape mamy tetap pilih HKL?
sebab apa eik? sebab mamy rasa cukup selesa kat situ..
xde masalah...since si kembar pon mmg dr awal treatment kat situ..
sampai deliver...xder apa masalah pon...
lagipon....mamy & papa kan keje gomen..
buat apa nak perabih duit nak beranak kat tmpt yg lagi selesa....
sebabnyer...x pyh kuar duit pon...lau nk beranak kat HKL tuh...
dok ler lama mana...cuma bayar duit katil...setakat 1 hari RM6..
tp..xtau jugak....sebab tahun depan dah leh bersalin kat hospital baru..
Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan..kat wangsa maju...
tgk keadaanlah eik..mana senang....
syukor sesangat jugak...
sebab masalah hb tinggi mamy...dah ok..
tu pon setelah amik darah beberapa kali..
sakit wooooo...dahle tgn bam-bam,....susah nk cari urat...
nak scan baby utk tau jantina?
belom buleh nampak lagik....so..tunggu....
next scan ok...

Friday, November 13, 2009

wedding time

Posted by adex-aieda at 9:55 AM
Reactions: 
6 comments
n3 dah basi benornyer...
kalau ada kekawan yg mengikuti blog kakak ku...
mesti akan ckp macam ni...huhuhu

baru ada masa...nak update blog nih..
almaklumlah...2 weeks adex mc...stay rest & relex kat umah
bila dtg keje plak..banyak keje nak settle dulu...

ni masa weeding sedara adex.. lupa plak datenyer...
umah pompuan kat Bukit Antarabangsa....
gambo sebelah lelaki nanti2lah plak eik..
layan kan jelah gambo2 nih...
so buat Saifuddin & Diana...muga bahagia hingga ke anak cucu..
Insyaallah..





yg atas rupe anak2 dara adex..
yg langsung x reti nak dok diam...
masjid plak baru...habis ditawafnyer...x larat nak mengejar..
baru baik demam campak...lama terkurung kat umah..
ginilah gayanyer....cam baru kuar dr zoo...

yg bawah..
gambar masa wedding time tu...
layan jelah gambo..penat nak taip...




sambung next n3 eik....

Friday, November 6, 2009

sangatlah risau...

Posted by adex-aieda at 12:27 PM
Reactions: 
6 comments
sorry..dah lama adex x update blog nih...
bebenornyer...adex mc 4 ari..
ari ni baru naik keje...
biasalah lau dh lama x keje...
byklah keje...surat2 pending nak kene settle...

tunggulah next week ke eik..
lau ada masa adex update...

nak tau nape adex mc begitulah lama...
sebabnyer... adex diserang sakit kepala yg terok...
ingatkan cuma sakit biasa...or BP tinggi...
tp bebenornyer...idoklah...
peknen si kembar dulu...adex ada diabetes + darah tinggi...
tp alhamdulillah..setelah 2 x MGTT dibuat...
kandungan gula dlm bdn tetap ok...
blood presure? pon masih dlm keadaan stabil...
cuma result dlm blood test yg buat kan emosi adex terganggu...
x sangka plak...kali ni adex terlekat kan..
bukan kandungan yg dirancang...tp tidaklah sesekali adex menyesal..
rezeki yg Tuhan bg...adex terima dgn tgn yg terbuka..
yelahkan...dulu..nak dapatkan si kembar...punyalah lama nak tunggu...
begitu susah nak lekat...dah lekat..mcm2 penyakit pon singgah..

ingatkan...peknen kali ni..x begitu terok..
tp.. siapa sangka kan...
red blood test adex begitu pekat...
haemoglobin begitu tinggi...
ada ke doc tanya...adakah adex perokok or peminum arak?
so pity....sebab adex x berkecimpung dlm hal2 tuh...
apatah lagi hubby adex sendiri pon bukan seorang perokok...

semalam buat lagik blood test...
resultnyer...belom amik lagik...
semua perasaan ada...
tinggi ke risiko nyer eik?

sesapa yg buleh tulong adex...or...
ada pengalaman....buleh share ngan adex?

Friday, October 30, 2009

ke"malas"an melanda

Posted by adex-aieda at 12:59 PM
Reactions: 
5 comments
dah dkt 2 weeks...mamy x update blog...
xder apa citer menarik r...
pehtu cam xder masa nak update..
bebenornyer malas sangat...
sebab mamy tgh best & kusyuk layan game kat facebook...
jaga ikanlah...bungalah....sayorlah...
yg syiokkk...leh curik2 lagik...

pehtu nak update blog pon jd malas...
weekend ni nak g kenduri kawen pon malas...
esok mamy dh masuk 17 weeks...
peknen kali ni terasa amatlah malasnyer...
mmg malas jugak nak taip...huhuhu

"eppy weekend"

Friday, October 23, 2009

maid aku lagik...

Posted by adex-aieda at 10:48 AM
Reactions: 
10 comments
disebabkan ramai yg bg komen...
aku sambunglah lagik...kebetulan ada kisah terbaru....
yg menyakitkan hati jugak...

kali ni bukan aku je yg sakit hati...
1 kuarga aku dah berangin...
perlukah aku simpan lagik indon cenggini?

bila lawat blog kekwan...byk gak citer maid2 yg menyakitkan...
untung rugi...maid ni...bkn kita yg tentukan...
memula dpt...punyalah baik...rajin berkeje...x suruh pon dibuatnya...
pehtu siap ckp...ngan aku..keje apa yg dibuat 1 hari...
memula tuh aku x amik kisah...tp..bila dah lelama...aku kisahlah...
dia nak aku tau...dia sungguhlah rajin...nak aku puji...

memula dulu...siapkan offer diri nak basuh keter akuk...
aku pon ada otaklah..xkanlah keter avanza aku yg tinggi tuh...
aku nk suh dia basuh...belom lagik...nak basuh rexton hubby akuk...
sudahnyer...seboklah dok basuh kenari kakak aku...
dah ituje kete kecik yg ado....
pehtu siap ckp...dgn majikan lama dulu..2 bijik kete...
ari2 kul 5 pg dia bgun basuh...aku x suruh pon...
sebok nak basuh...la ni? bila aku suh amik vacuum tecik tuh..
suh vacuum dlm keter...byk plak bunyinyer...
mmg dasar indon kot...memula dtg keje ngan kiter,,..
semuanyer rajin...dah lama....menyakitkan hati...

kelmarin...yg syiooknyer...
dia dh pandai marah kakak akuk...
dia kata kakak aku x buat kejer umah langsung...
asyik dok ngadap komputer jerk...
sape dia nk pertikaikan keje kakak akuk?
dh byk komplen itu ini...dah x suka balik umah mak akuk...
dia kata mak aku pon dh pandai suh dia buat itu ini...
apa punya bibiq lah yg aku bela sekarang ni?

aku geram betol...
mmg aku ni lembut sgt kot...terlalu bg muka...
aku siap tanya dia elok2...apa masalah dia sekarang?
x suka keje ngan aku? nak berenti? aku leh hantar sekarang?
pehtu dia nangis...dia kata...kakak aku byk fitnah dia...
xkanlah aku nak percaya ckp dia dr percaya ckp kakak aku?
baru ni dia ckp dia sakit kepala lau ada byk sangat arahan...
aku tanya dia...sapa yg bg ko arahan?
nenek? atok? kak iena? ko kene marah...sbb buat keje x betol...
atok tegor ko...suh letak balik getah paip tuh elok2...gulung cantek2
biar kemas...ko dah tau iron tuh...melekat...ko xbgtau...seluar nenek kotor..
nenek x marah ko pon...tp..ko yg terasa sendirik...ko yy asyik baring jerk..
nak kene suruh baru buat kejer...ko salahkan kak iena?
salah ko ke....salah org lain? kalau ko buat keje x betol?
sudahnyer...aku angkut dia balik keramat semalam...
malas nk layan..kang x pasal2 pasal dia aku gadoh ngan family akuk...
aku tanya lagik...ko nak keje ngan akak lagi ke x...
kalau xnak...cakap...diam plak..
ari tuh dia sendiri penah ckp kat aku...skrg org indon sudah pandai...
hari ni berenti keje..esok sudah dpt majikan lain...
org2 malaysia semuanya kaya....maukan pembantu rumah...
la nih...aku yg sound dia balik...aku pon x heranlah biq...
hari ni aku hantar ko balik...esok aku dah dpt yg baru...
terus dia diam...semalam....ejen aku tuh kene maki sebakol ngan akuk..
sebelom nih..aku x penah call dia...sebab aku berurusan dgn org lain..
bila maid aku mengadu kat dia...dia xleh call hp aku...
sebabnya...aku tukar no baru....aku siap warning kat maid aku..
jgn bg no aku kat ejen tuh...sebab aku mmg langsung x penah berurusan ngan dia..
tp semalam...mmg aku cukup berangin ngan maid aku nih...
tu yg buat pertama kalinya aku sound ejen tuh...

kalau dah dasar indon....indon jugak.
xtau nak bersyukor...xtau nak ucap terima kasih..
kalau dpt maid yg baik...mmg baik...alhamdulillah...
kiranya BONUS....macam sepupu aku...dr start anak 1...
la ni..anak dah 3...anak yg no 1..dah umot 6 tahun....ok jerk..
siap ckp kat aku,....skrg mmg indon xtau diuntung....
maid makcik2 akuk...keje sampai dah yg berbelas tahun..
pon ckp...sekarang...maid2 ni..asal x suka je...lari...
nak cari duit main2....
bab membazir x payah xcakap...sebab bkn duit dia yg kuar...
aku siap bg dia tgk bil api...air...astro...
yg x tahan tuh...siap leh berlakon....x bukak tv kat umah...
ada sekali tuh...aku suh bukak...613...utk anak2 akukan...
dia leh kata nnt membazir...depa bkn tgk selalu...
suiz kipas..lampu....semuanya nak kene tegor....

buat kekwan yg tanya...
mana aku dpt maid yg kosong...yg xder permit nih...
sekarang ni lau buleh semua org nak buat bisnes nih...
ada yg charge sampai 2k....tp hati2...jgn ditipu...tertipu...
aku leh dpt dgn bayar rm200 jerk...
sebab indon2 ni takot skit ngan org2 yg beruniform nih....
lelebih lagik...bila hubby aku pakai uniform...
siap ada GERAK KHAS...indon2 tu ingat..cam citer polis kat tv tuh...
dulu sebab xtau,....tu pasal kene tipu...ejen aku tuh...charge sampai 1k..
kekonon upah tekonglah....apa2lah...
maid2 yg ada di pusing2 jerk,....aku dah penah kantoi dia...
ada maid ni lari dari kwn aku...."A"....ejen tu bg maid tu pada kwn aku si "B"...
udahnyer....mmg xtau buat keje...plak tuh...aku suh si "C" plak menyamar...
mmg betol...dibg plak maid tu kat si "C"....tuh yg semalam kene maki ngan akuk..
aku suh dia resign jelah dr keje2 tuh...sebab bodoh sgt...

udahlah....penat plak aku menaip nih...
kalau nk citer pasal maid nih...sampai tahun depan pon x habis lagik...

Wednesday, October 21, 2009

saje...

Posted by adex-aieda at 9:18 PM
Reactions: 
3 comments
saje buat n3 utk hilangkan boring...
sebab kene tunggu hubby...nak pick up dia...
balik dr singapore....




bye..bye....
mia say good bye....kat si kembar kuk...
sian anak2 mamy kene tinggal...
huhuhu

alahai maid aku

Posted by adex-aieda at 8:46 AM
Reactions: 
13 comments
n3 cerpen aku kali ni panjang berjela...

dah lama sangat rasanyer aku x citer pasal maid a.k.a bibiq aku nikan...sbbnyer...malas aku nak citer..semuanya cerita ceriti menyakitkan hati...xder yg menyenangkan jiwa..
sakit dlm hati...hanya Tuhan saje yg tau...dahle maid aku ni mmg kosong sekosongnye..
permit & pasport non ado wokey...aku bwk jejalan ke sana sini...dgn selamber jer...
dahle amik maid tu pon kene tipukan....tu pasallah aku malas nk citer..
bila aku ingat...aku sakit hati bebenornye...tgk muka maid aku tu pon...aku teringat ada kisah menyakitkan...apatah lagik...sejak keje ngan aku bermula dr 21 april 09 yg lalu....
bkn aku xnak amik ejen...waktu tuh aku mmg terdesak...sebabnyer...maid lama aku lari...waktu tu plak...aku mmg xleh langsung amik cuti sebab aku tgh tanggung kerja...kalau guna ejen...aku dpt pengganti pon...dalam 1 bulan cenggituh...so..bila maid yg xder permit nikan..aku leh dpt dlm masa 1 hari...so dlm keadaan terpaksa...aku amik x kira pon baper mahal aku kene kuar duit...yg penting..anak2 aku ada yg jaga.....waktu aku g keje...tp bila dah jadi byk sangat kejadian2 yg menyakitkan hati...aku dah kene start susun strategi....
kejadian terbaru....
maid aku terkoyakkan kain baju kurung aku....
semalam...balik dr keje....mcm biasa...ku tgk muka dia yg masam tuh...
(hari2 sambut aku balik dgn muka masam ok....)
aku terus naik bilik..main ngan si kembar tuh....pehtu dia pon naik masuk bilik aku..
nile antara perbualan aku ngan maid aku tuh...
maid: kak..saya nk cakap sikit buleh..
aku: apa dia?
maid: akak janji dulu jgn marah
aku: apa lagi ko nih? cakap jelah
maid: kalau akak suh ganti, nanti saya ganti
aku: cakaplah jelah....akak ni balik keje...penat2..apa dia
maid: sambil gelak2...ckp..saya koyakkan kain bajunyer kakak..
td masa tgh gosok baju, adik nangis...saya pon turun bawah...
naik je...saya rasa iron tu x panas...saya pon gosok...terus kainnya kakak terkoyak..
aku: senyum je...malas nk ckp apa...
aku suh dia tunjuk kat aku baju yg mana...
dia tunjuk siap ckp...tp saya udah jahit kak...
aku tanya dia...nak aku marah ke? xnak..kuar..akak nak mandi...
aku lupa nak tengok mcm mana upenye iron tuh..
malamnyer...kakak aku marah kat aku....pasal iron dia dh jd upe gini.....
upe kain aku...setelah dijahit...malu oooo nk pakai lagik...huhuhuh
ni bukan kejadian kali pertama ok..sebelom ni dia koyakkan tudung akuk...
kali ni baju plak...malas nak bising2...
aku marah jugaklah pasal iron tu jd macam tuh...
kakak aku suh buang je iron tuh...
kalau hubby aku ada...bulehlah dia kikis balik kotoran tuh...
korang ada petua yg senang x...utk hilangkan kesan tuh?
ni iron kakak akuk....kat umah aku....aku dh ganti 2 kali iron tau..
yg latest...baru je pakai...dh ada tanda hitam...
nanti ku amik pic...aku bknnya nk burukkan maid aku tuh...
aku x kisah sgt benornya...asalkan dia jaga anak2 aku yg semakin lasak tuh...
dgn baik..penuh kasih sayang sudah..buat keje umah ni...aku x kisah sgt...
ada maid susah....xder makin susah...
waktu dia cuti...aku bebetol penat...dgn nak kemas umah...
dgn nak jaga anak lagi...mmg aku salute lah kat dia...
buleh buat semua keje dlm 1 masa...
yg buat aku susah hati....
sikap dia...byk mulutnyer...xleh langsung simpan rahsia...
kalau nak minta tolong...punyalah lembut bicara...
nak mintak top up...jgn citerlah...xdpt mintak kat akuk..
mintak kat kakak aku...x dpt jugak...buleh dia mintak kat jiran aku...?
kalau x dpt top up...muka masam mcm singa lapar..
maid aku ni...ko bglah top up RM10...Rm30...Rm50...
sehari pon dia buleh habiskan...
keje dia malam2 bergayut jerk....siang tuh..aku xnampaklah..sebab aku g kejekan...
lantak ke dialah...sib baik jugak anak2 aku nih...jenis yg tido awal..
kul 8.30 - 9.00 malam dah selamat...
pehtu terus je...masuk bilik...memula aku ingat dia penatlahkan..
tetibe dgr suara dok gelak2...aku bukak pintu..tgk baiknye tgh gayut...
bab gayut tuh..mmg dh x larat nak tegor...manalah kredit x habis..
bila aku tanya gayut ngan saper,...ngan sepupulah...mak cik..pakcik...semua ada..
bab kuat menipu jgn citerlah...ari ni citer lain..esok ko tanyalah...lainlah citer dia...
lagi satu citer..masa aku suh dia tido sebab ptg tuh anak2 aku semua tido...
ckp saya x pandai tido siang...x penah pon tido petang kak...
ngan majikan lama pon saya mmg x penah tido siang kak...
umah aku ngan opis cuma sekelip mata...kene bos aku xder...
saje aku nk skodeng dia..ada sekali tuh...
aku balik umah kul 11pg...aku bukak pintu slow2...tgk sedapnyer tgh terbongkang atas katil...pehtu aku teruslah masuk bilik aku....setengah jam tuh...dgrlah suara anak aku...aku bulehlah dgr dia ckp apa tau...tidolah tirah...tiqah...bibiq ngantoklah...
padahal...semalam masuk bilik punyalah awal...apa yg dia buat eik?
aku pon kuar dr bilik..punyalah terkejut dia tgk akuk...
kali kedua aku skodeng...
aku saje ketok pintu...x bukak sendiri...
punyalah lama...aku suh anak2 jiran aku bg salam...sekali dia bukak pintu...
dgn mata merahnyer...rambut kusut masai...sah2 br bgun tidokan...
aku pon sajelah minta maaf...kacau dia tido...
ko tau dia buleh ckp apa? mana der tido kak..tgh baring jerk....
ingat aku ni bodoh sgt ke? time aku cuti ke g appoinment ke...
dia cukup susah hati...xdpt tgk tv...xdpt tido...
penah 1 hari dia lari..kuar dr umah aku kul 3 pg...
kekononnya masa tuh...dia nak cuti tenangkan pikiran berkecamok..
semenggu tau...masa tu aku tgh berkira2 amik org lain...
tp mengenangkan nk amik maid yg kosong jugak...xnaklah...
sebab byk hal nk kene pk..baik amik ejen betol...
aku pon dh bgtau kat hubby aku...tahun dpn nak amik ejen betol..
almaklumlah..anak aku pon nak masuk 3 kan...
kenelah amik langkah berjaga2....
kalau aku bkn keje gomen...dah lama aku berenti keje...jaga anak sendiri...
tp sebabnyer aku ni laki bini..keje gomen...anak2 mentimun je plak tuh...
xlehler...nk berenti kan...mana cukup gaji nak sara anak2...
nk harapkan bisness tuh...ada pasang surut....baiklah kita dpt gaji yg bebetol stabil..
udahlah..panjang bebnor citer aku nih...
kang ada plak yg boring nak membaca...adios

Monday, October 19, 2009

Jamuan Raya..Jab Arah Gerak Khas..

Posted by adex-aieda at 9:39 PM
Reactions: 
5 comments


jumaat malam lepas....16 okt 09....
opis papa buat jamuan raya kat Restoran Happy Season...
kat wangsa maju....not bad...
makanan...punyalah banyak..sampai semuanya x termakan...
yg paling best fav food papa....kambing bakar..
yg paling mamy suka....udang goreng mentega...
verry de sedap...wokey...
gambo kat atas.....cam biasalah...goodies...
dlm tuh..adalah 2 tuala 1 kain batik...

then mcm biasa jugak...ada acara potong kek..
utk yg sambut beday bulan oktober...
semestinya....papa....coz 2 okt...ngan Kpl Din..
dianyer tarikh..mamy x pasti..heheheh...



anak2 mamy?
verry the behave wokey...bg mamy makan dgn syiooooknyer...
nak mkn jugak...tp byklah...dibaling ke bawah...
yg penting..sepanjang dr pukul 8 ke 11 malam tuh...
depa x mengamuk...depa enjoy the day..
alhamdulillah...sebabnyer...malam tuh..mamy x bwk bibiq...



last sekali...
inilah gambar family "kembar" papa....
mat komando jugak wokey....



itu ajelah eik....
nak tgk gambo2 lagik...bulehlah g kat facebook mamy....
raya pon dah melabuhkan tirai...
so..berakhirlah sudah segala jamuan raya tuh...
tiadalah lagik..jemputan makan2 kecuali kenduri kawen...

Saturday, October 17, 2009

ayahku admit...

Posted by adex-aieda at 12:15 PM
Reactions: 
4 comments
lambat plak nk post n3 nih...
ayah ku dh pon selamat kuar hospital semalam ptg..
ayah ku a.k.a atok...admit hospital selayang...
hari rabu....14 okt 09...ada skit masalah...
nk ckp pon aku x baper fahamlah...maklumlah dah tua2..
mcm2 penyakit dtg..nk tau citer kat blog kakak aku nih....

alhamdulillah....semuanya ok...
ayah ku pon buleh kuar hospital semalam 16 okt...
layan jelah gambo2 nih eik...
abaikan aku yg semakin gebus tu eik....





Friday, October 16, 2009

crocs lagik....

Posted by adex-aieda at 11:06 AM
Reactions: 
11 comments






dah lama x beli kasut nih....
kebetulan aku tgh peknen kan...kenalah pakai sandal..
yg lembut2....konon...
ingatkan nak beli jenis biasa cam scoll..sebab mmg kasut dia lmbutkan...
tp saje nak jugak sandal crocs...
benornyer mamy minat kasut yg mcm member blog mamy...ma...
tp..papa x bg...sebab mamykan peknen...
nanti dpt pakai kejap je....ti kaki mamy sure kembangkan...
x jd...so papa suh amik je sandal nih...
ada yg nipis...tp x syiokklah plak..
sebab xleh pakai g opis....
bulehlahkan.....memula...papa xnk beli...
lepas mamy pujuk2...akhirnya....papa terpengaruh jugak...
thanks eik papa...coz belanja...
tu pon sempena beday papa 2 okt tuh...huhuu

Friday, October 9, 2009

9 OKTOBER

Posted by adex-aieda at 11:58 AM
Reactions: 
6 comments
ramai gak yg dah sms,..ym....tinggalkan pesanan..
napa ku dh lama x update blog?
bz melanda...kemalasan....kebosanan...

la ni...umah ku cam kapal karam...
tgh renovate...ceh...ayat..x hengat...
ya...umah burukku itew...yg sekangkang kera itew...
kini tgh dlm proses DECO...DECO....
pehtu bos plak xder...minggu nih...
next week cuma ada hari Isnin jerk..
lain non ado...

bebenornye ku sungguh x suka ngan tarikh tuh...
kalau buleh 9 oktober tu jgnlah dtg,....huhuhuhu..
ada kenangan pahit utk dikenang...

udahler eik...
hari ni pon half day...ni dah ready nk tutup opis pon...
minggu ni sungguh byk undangan rumah terbuka...
perghhh....sungguh byk jugak rezeki baby ku.....
daaaaaaaa

Friday, October 2, 2009

eppy besday papa..."31"

Posted by adex-aieda at 8:21 AM
Reactions: 
5 comments

selamat hari lahir papa..

selamat hari jadi papa..

selamat hari lahir papa..

hari ni 2nd oktober 09..

genaplah umur papa 31 tahun...

alhamdulillah...

mamy doakan agar papa diberikan kesihatan yg baik...

muga kasih sayang antara kita berpanjangan hingga hujung nyawa.. hingga ke titisan darah yagng terakhir...muga rezeki pon diperbanyakkan...rezeki yg dtg dari Allah..tidak akan dtg bergolek..kene usaha lebeh eik papa..utk memajukan kuarga yg disayangi...umor pon bukan makin muda...makin bertambah...makin mendewasakan diri..

untuk berjaya...kita x perlu menipu...

insyaallah...

HADIAH?

kalau papa bg duit lebeh...bulehlah mamy beli...

semalam papa just request nk mkn steak..

setakat steak tuh..mamy leh belanja lagik...huhuhuhu

Tuesday, September 29, 2009

kesihatan yg x memuaskan...

Posted by adex-aieda at 5:04 PM
Reactions: 
1 comments

balik dar beraya ke johor last week..
hubby aku diserang demam + selsema...
then...selsema tu sudah menyerang adik..
pehtu plak kakak...la ni...mamy plak diserang...
semalam...x dpt tido lene..
sebab si kakak meragam...dia tu kalau selsema..
mmg xleh tido...hingus meleleh jerk..
sudahnyer...pg td aku masuk opis lambat..
aku punch kul 10.37....huhuhuhu
ngantok beb...layan tido dulu...

esok aku g HKL..
utk ujian MGTT yg pertama...
yoler...dulu masa peknen kan si kembar..
aku kan ada kencing manis & segala macam penyakit...
ni nak cekler...rasanyer...macam ada lagik...
sebab aku langsung xleh lapar..
harus aku menggigil...kaki pon terketaq2...
tunggu jelah ujian utk esok eik...
dahler ngan rasa x selesa nih...
selsema..jgnlah batok lagik..
rasanyer...peknen kali ni...mmg antibodi badan aku x kuat..
senang diserang selsema...

semalam g pasal malam...kene paksa gak ngan hubby..
sudahnyer...ngan bau macam2...
buat aku pening sampai ke malam...
harap2lah baby aku kali ni kuat..
insyaallah...

Monday, September 28, 2009

raye '09?

Posted by adex-aieda at 3:15 PM
Reactions: 
10 comments






raya tahun nih...
biasa-biasa ajer bagi aku...
kecewa ada..terkilan pon ada...
sebabnyer....baju raya yg ditempah...x dpt disiapkan...
sedeh & keciwa....sampai xder mood langsung nak g cari baju lain...
pakai jelah baju yg ada....sib baik jugak baju2 tuh...baru lagik..
nasiblahkan...bkn org kampong tau pon...hehehe
gambo raya?
dah x pakai baju raya..mood amik gambo pon xderlah...
ni pon gambo2 masa kat umah mak aku kat gombak...
masa tukar2 hadiah cucu2 mak aku...
trend ni benornya baru start tahun lepas...
yoler...tahun2 sebelomnyer...aku belom ada anak kan..
x bestlah...so ikotlah tahun2 seterusnya...
yg pastinya...tahun depan anak2 aku dah 3....kenelah tambah kosnyer..
hadiahnyer..ikot kemampuan memasinglah kan...
tahun ni aku cuma budget rm100 jer..utk 5 org anak2 buah aku..
budget lari skit...janji bebudak2 tu semua happy...
niler antara koleksi hadiah2nyer...dari kami 3 beradik...
yg pasti...kalau pembalut hadiahnyer....RMAF...
ofcoz ler dr aku kan....

Thursday, September 24, 2009

koleksi kad raye...

Posted by adex-aieda at 11:43 AM
Reactions: 
4 comments


hari pertama berkerja...buhsan sungguh...
ngantok & malas betol..
dahler hubby ku cuti...rasa cam malas je nak keje..
terpaksa ku gagahkan diri..

dr pg cam ala2 busy skit..
ni baru free nak letak kad2 raya yg sempat ku kutip.
yg x sempat tuh...maapla eik..
pale agak pusing nak ngadap pc lelama...

ramai lagi yg masih bercuti...
bestnyer kan...leh jejalan raya...
tp raya kali ni...agak letih skit...
keaadaan kesihatan yg x begitu mengizinkan..
kali ni adex sempat balik beraya ke Johor..
letih sungguh x hengat...
gambar2 raya? len kali lah adex upload eik...
hari ni dtg keje yg sungguh x der mood...





banyak jugakkan kad2 raya nih...
dengan teknologi IT yg maju la ni..
adex masih lagi terima kad raya dar kekwan...
sekolah...kolej...forum...blogger...
terima kasih eik...atas ingatan...
tahun ni adex minta maaf sebab x dapat nak balas..
insyaallah...kalau ada rezeki tahun depan adex akan balas...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket