Friday, October 23, 2009

maid aku lagik...

Posted by adex-aieda at 10:48 AM
Reactions: 
disebabkan ramai yg bg komen...
aku sambunglah lagik...kebetulan ada kisah terbaru....
yg menyakitkan hati jugak...

kali ni bukan aku je yg sakit hati...
1 kuarga aku dah berangin...
perlukah aku simpan lagik indon cenggini?

bila lawat blog kekwan...byk gak citer maid2 yg menyakitkan...
untung rugi...maid ni...bkn kita yg tentukan...
memula dpt...punyalah baik...rajin berkeje...x suruh pon dibuatnya...
pehtu siap ckp...ngan aku..keje apa yg dibuat 1 hari...
memula tuh aku x amik kisah...tp..bila dah lelama...aku kisahlah...
dia nak aku tau...dia sungguhlah rajin...nak aku puji...

memula dulu...siapkan offer diri nak basuh keter akuk...
aku pon ada otaklah..xkanlah keter avanza aku yg tinggi tuh...
aku nk suh dia basuh...belom lagik...nak basuh rexton hubby akuk...
sudahnyer...seboklah dok basuh kenari kakak aku...
dah ituje kete kecik yg ado....
pehtu siap ckp...dgn majikan lama dulu..2 bijik kete...
ari2 kul 5 pg dia bgun basuh...aku x suruh pon...
sebok nak basuh...la ni? bila aku suh amik vacuum tecik tuh..
suh vacuum dlm keter...byk plak bunyinyer...
mmg dasar indon kot...memula dtg keje ngan kiter,,..
semuanyer rajin...dah lama....menyakitkan hati...

kelmarin...yg syiooknyer...
dia dh pandai marah kakak akuk...
dia kata kakak aku x buat kejer umah langsung...
asyik dok ngadap komputer jerk...
sape dia nk pertikaikan keje kakak akuk?
dh byk komplen itu ini...dah x suka balik umah mak akuk...
dia kata mak aku pon dh pandai suh dia buat itu ini...
apa punya bibiq lah yg aku bela sekarang ni?

aku geram betol...
mmg aku ni lembut sgt kot...terlalu bg muka...
aku siap tanya dia elok2...apa masalah dia sekarang?
x suka keje ngan aku? nak berenti? aku leh hantar sekarang?
pehtu dia nangis...dia kata...kakak aku byk fitnah dia...
xkanlah aku nak percaya ckp dia dr percaya ckp kakak aku?
baru ni dia ckp dia sakit kepala lau ada byk sangat arahan...
aku tanya dia...sapa yg bg ko arahan?
nenek? atok? kak iena? ko kene marah...sbb buat keje x betol...
atok tegor ko...suh letak balik getah paip tuh elok2...gulung cantek2
biar kemas...ko dah tau iron tuh...melekat...ko xbgtau...seluar nenek kotor..
nenek x marah ko pon...tp..ko yg terasa sendirik...ko yy asyik baring jerk..
nak kene suruh baru buat kejer...ko salahkan kak iena?
salah ko ke....salah org lain? kalau ko buat keje x betol?
sudahnyer...aku angkut dia balik keramat semalam...
malas nk layan..kang x pasal2 pasal dia aku gadoh ngan family akuk...
aku tanya lagik...ko nak keje ngan akak lagi ke x...
kalau xnak...cakap...diam plak..
ari tuh dia sendiri penah ckp kat aku...skrg org indon sudah pandai...
hari ni berenti keje..esok sudah dpt majikan lain...
org2 malaysia semuanya kaya....maukan pembantu rumah...
la nih...aku yg sound dia balik...aku pon x heranlah biq...
hari ni aku hantar ko balik...esok aku dah dpt yg baru...
terus dia diam...semalam....ejen aku tuh kene maki sebakol ngan akuk..
sebelom nih..aku x penah call dia...sebab aku berurusan dgn org lain..
bila maid aku mengadu kat dia...dia xleh call hp aku...
sebabnya...aku tukar no baru....aku siap warning kat maid aku..
jgn bg no aku kat ejen tuh...sebab aku mmg langsung x penah berurusan ngan dia..
tp semalam...mmg aku cukup berangin ngan maid aku nih...
tu yg buat pertama kalinya aku sound ejen tuh...

kalau dah dasar indon....indon jugak.
xtau nak bersyukor...xtau nak ucap terima kasih..
kalau dpt maid yg baik...mmg baik...alhamdulillah...
kiranya BONUS....macam sepupu aku...dr start anak 1...
la ni..anak dah 3...anak yg no 1..dah umot 6 tahun....ok jerk..
siap ckp kat aku,....skrg mmg indon xtau diuntung....
maid makcik2 akuk...keje sampai dah yg berbelas tahun..
pon ckp...sekarang...maid2 ni..asal x suka je...lari...
nak cari duit main2....
bab membazir x payah xcakap...sebab bkn duit dia yg kuar...
aku siap bg dia tgk bil api...air...astro...
yg x tahan tuh...siap leh berlakon....x bukak tv kat umah...
ada sekali tuh...aku suh bukak...613...utk anak2 akukan...
dia leh kata nnt membazir...depa bkn tgk selalu...
suiz kipas..lampu....semuanya nak kene tegor....

buat kekwan yg tanya...
mana aku dpt maid yg kosong...yg xder permit nih...
sekarang ni lau buleh semua org nak buat bisnes nih...
ada yg charge sampai 2k....tp hati2...jgn ditipu...tertipu...
aku leh dpt dgn bayar rm200 jerk...
sebab indon2 ni takot skit ngan org2 yg beruniform nih....
lelebih lagik...bila hubby aku pakai uniform...
siap ada GERAK KHAS...indon2 tu ingat..cam citer polis kat tv tuh...
dulu sebab xtau,....tu pasal kene tipu...ejen aku tuh...charge sampai 1k..
kekonon upah tekonglah....apa2lah...
maid2 yg ada di pusing2 jerk,....aku dah penah kantoi dia...
ada maid ni lari dari kwn aku...."A"....ejen tu bg maid tu pada kwn aku si "B"...
udahnyer....mmg xtau buat keje...plak tuh...aku suh si "C" plak menyamar...
mmg betol...dibg plak maid tu kat si "C"....tuh yg semalam kene maki ngan akuk..
aku suh dia resign jelah dr keje2 tuh...sebab bodoh sgt...

udahlah....penat plak aku menaip nih...
kalau nk citer pasal maid nih...sampai tahun depan pon x habis lagik...

10 comments:

.ib. on October 23, 2009 at 12:04 PM said...

macam2 kan kisah maid ni... kdg takut ade... kdg geram ade... aihhhh... mcm2 hal... sabar jelah...

p/s: wpun i bujang tp i paham...

Damia Aleesya & Damia Ayunie on October 23, 2009 at 12:12 PM said...

huhuhu...citer maid ni memang tak pernah2 habis.....macam2 hal diorg ni...

adex-aieda on October 23, 2009 at 1:01 PM said...

.ib.
terima kasihlah sebab memahami....

kak ayu..
tulah kan...alkisah 1001 malam pon pasti akan bersambung...huhuhu

MAKCIK REHAN on October 23, 2009 at 7:17 PM said...

dasatnya bibik adex.
bibik akak so far ok lagi [ada jugak yg dia paham bahasa, suruh lain buat lain] tapi still boleh tolerate lagi. harap2 ok sampai sudah.

tp bibik adex ni kira dh melampau sgt la dex... terminate jerla dex... nyampah lak baca gelagat dia yg ngalahkan tuan ni...

tini on October 23, 2009 at 10:26 PM said...

salam kenal adex..
bibik ni kl kena yg cam ni mmg sakit jiwa. byk songeh yg geram tu. gertak je dia, ckp nak hand down ke chinese..

p/s : template kita sama:)

cintaKusayangMu on October 24, 2009 at 2:36 AM said...

dasat kak..mmg dasat maid skrg..ader tu keje lompat2 pastu blk semula kt majikan lama kononnye nk ksian kt majikan lama sbb xde maid..qis dh kene dh aritu...rupe2nye kitorg dpt tau yg dia keje lompat2 sbb nk mkn gaji 2 tmpt..abis tu gaji nk full lak tu..manyak cntik...sorry la nk bg muka cmtu..1 sen habuk qis xbg gaji kt dia.baru pdn muka dia..skrg ni terhegeh2 dok misscall ibu qis...nk tagih simpati la tu...boleh blahhh....

wat sakit jiwa je ngn maid2 skrg ni..maid ibu qis dlu..berenti sbb nk kawin..punye la lama dia keje...dr hingusan smpi nk menikah ..ader la berbelas thn...betapa b'bezanye kn...

-- LoVe.. LiFe -- on October 26, 2009 at 9:28 AM said...

nie yg takut nak amek maid nie...

akak due awal bulan 1...
adex?

aahh,... derang nyer rambut da lain. senang sket nak bezakan skang nie.

si kembar adex sihat?
adex due biler?

MamaTiaMia on October 26, 2009 at 11:21 AM said...

adex-aieda first congrats pregnant yer..and so kesian sebab terliur...sian la..pi lah LG Ikano Power tu tiap2 hari ada pancakes tu,now cempedak pun ada jugak:)cute nyerr si kembar ..badan montok betul.betul lah pasal maid memang tak habis2..kadang tak tahan dengan tahap ke blur an dia orang tui..tapi jangan bagi melampau..nanti dia kurang ajar..harap2 dapat maid yang better nanti.

ch@ on October 26, 2009 at 1:51 PM said...

sian akak, boleh darah tinggi asyik marah maid je :) sound je kak kalo dorang buat salah, bg muka karang lagila naik lemak.

adex-aieda on October 26, 2009 at 5:04 PM said...

thanks all my frenz..
sharing is caring....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket