Thursday, July 17, 2014

3 cahaya cinta

Posted by adex-aieda at 10:38 AM
Reactions: 
0 comments

 Ramadhan ke 19 sudah
mood mengantok tahap gaban kat opis ni
line internet pon cam siput sedut

tuk setakat ni dah 19 hari dak kembar puasa
alhamdulillah

Friday, July 4, 2014

istimewanya dia

Posted by adex-aieda at 9:00 AM
Reactions: 
1 comments
 NUR SYIFAA' AQILAH
genap 4 tahun 3 bulan 15 hari... hadirmu umpama cahaya yg menerangi hidup kami sekeluarga.. hadirmu memberi peringatan buat kami.. dugaan dari Allah xkan terhenti... hadirmu membuatkan semua org bersedih,.. namun tetap berlakon gembira... terus membesar dgn sihat.. kuatkan semangat hidupmu tuk tempohi hari2 mendatang... senyum mu umpama racun buat mamy senantiasa bersabar melayan kerenah mu.. apa yg dikata harus dituruti, kalau x pepaham sajelah dgn jeritan yg nyaring menyakitkan telinga... 

makin banyak ragam yg suh buat org bersabar.. inikah anak istimewa itu? dimanakah keistimewaan dia? sejak seminggu dua ni jenuh baca, scroll kat fb org dok share kisah Lola & Firdaus tu.. rakyat Malaysia kan.. semuanya prihatin terlebey.. org yg sebelom ni x penah tau wujudnya OKU pon dok sebok2lah kekonon pertahankan hak2 OKU ni.. mulalah konon kuarkan rasa simpati.. tapi ntah2 sebelom2 ni semua pakat x amik kisah pon.. sekadar pandang dgn pandangan pelik gamaknya... tp yele facebook katanya kan,.. semua hanya berani mengeluarkan komen.. pendapat... umpama keyboard worrior..daku bukan nk sebelahkan Lola ataupun nak menyalahkan Lola.. yg pasti ada kisah yg tersurat kita xtau.. yg dok memaki hamun pon x kurang jugak..mmglah anak tu tidak pinta dilahirkan begitu.. ibu tu juga tdk pinta melahirkan anak sebegitu.. sebok snagat nk tunjuk prihatin sampai nak g melawat kat hospital tmpt adik Firdaus tu terima rawatan.. buat apa nk kacau budak tu.. ramai2 dtg menyesakkan dia.. entahlah prihatin sangat kan..
teringat 1 kisah yg x pernah kot tuk aku lupa..kadang2 bende yg jadi depan mata.. dipersekitaran kita ni kita x sebok pon nk ambil tahu,.nk tunjuk prihatin..tp kisah kat facebook tu kita sebok sangat nk org nmpak kita prihatin... sedangkan anak kawan ke sedara mara masuk wad pon kita asyik beri alasan sebok nak g melawat...ye dop... lagi2 parking kat hospital kan.. paham2 jele.. menyesakkan dada kannn.. x salahkan sesiapalah.. masing2 ada hati & perasaan kan.. tp mmg kisah yg aku rasa x mungkin tuk aku lupa.. 1 kisah dimana anak seorang kawan di opis ditahan wad.. udahlah si ayah seorang driver yg susah nk cari pengganti x diberikan cuti.. hanya dtg menjenguk isteri yg menjaga anak tu pagi lepas hantar bos ke opis, ptg lepas hantar bos balik umah.. sebagai bos tu x pikir ke perasaan isteri yg sorg2 menjaga anak sakit di hospital? sebagai kawan plak apa perasaan eik? tp xde sorang yg tunjuk prihatin.. jgnkan kata nak melawat anak kawan tu sakit.. siap bg detail lagi bos tu nak kemana, atas urusan apa? xde hati & perasaan kah? x berperi kemanusiaan kah? walaupon anak kawan tu hanya masuk hospital sebab demam biasa.. sekurang2nya cubalah tolong memahami... tp xde langsung... rakyat malaysia prihatin kan.....? kat situ je dah buleh nampak.. lagi 1 kisah, anak kawan opis ditahan di hospital yg mengambil masa yg lama akibat usus terbelit.. waktu kejadian kawan tu xde berkursus masuk hutan 3 bulan..jangan kan kata nak call bertanya khabar.. tp batang hidung pon x nampak.. atas dasar menjaga kebajikan? sedeh kalau ingatkan..kat situ si isteri dh buleh nampak siapa benar2 kawan.. siapa yg lawan.. mmg org ckpkan.,, kawan senang ramai yg kita nampak..tp kawan ketika susah... mmg payah kita kan jumpa.. 

hari ni ter emosi sikit.. mengenangkan kenangan2 semalam... hari ni anak kecil yg kerap keluar masuk hospital ni dah pun besar.. membesar dgn semangat juangnya tuk menjadi seorag kanak2 biasa... tp tetap istimewa.. istimewa kerana sentiasa menduga mamy dgn ragamnya... 

sebelom kita sebok nak jdi warga prihatin sebagai keyboard warrior.. eloklah kita cermin diri kita.. sejauh mana prihatinnya kita pada isu2 sekeliling kita.. tu lebih baik.. bukan nak buka aib diri tapi sekadar peringatan bersama.. hidup ini x selalu kita akan terus berada di atas... tiba harinya ujian akan dtg menyapa sebagai peringatan tuk kita... jgn terus hidup dgn memandang ke atas..cubalah kita pandang kebawah pula.. jangan hanya menyalahkan org lain.. cuba cari kesalahan kita juga.. apa yg terjadi pasti ada hikmah yg tersembunyi yg kita x nampak.. buka mata.. bukalah minda... maaf andai terkasar bahasa tersinggung bicara... hanya luahan hati sendiri... 



Thursday, July 3, 2014

celebration besday girl Mei 14

Posted by adex-aieda at 8:30 PM
Reactions: 
0 comments

citer dah agak basi jugak.. tp x kira nk jugak jadikan kenangan kat blog ni.. lau tahun lepas kami celebrate kat Fullhouse Wangsa Walk... kali ni kami celebrate  karoks @ Red Box Sogo cam biasa... mmg kat situ dh jd tempat feveret kami.. kali ni x amik dinner sebab kami pegi petang then malam memasing ada hal... 

lepas habis karoks... sambung plak besday girl belanja makan kat The Fish Manhattan kat sogo jugak,... so lepas puas menyanyi,,kita makan then terus balik umah... habis dah sesi celebration besday girl in Mei 14... 




habis dah sesi karoks & makan...hari tu jugak we all discuss percutian tahun ini dah kompom ke bandong & jakarta on 10 - 14 oktober... cam biasalah mmg tetiap kami akan plan tuk ladys day out kan.. tahun lps dah ke USS Singapore.. so tahun ni kami ke jakarta & bandong plak... kene ikat perot la ni sebab sana leh soping... hihihihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket