Tuesday, October 9, 2012

9 OKTOBER datang lagi

Posted by adex-aieda at 5:16 PM
Reactions: 
2 comments
kekadang cuba tuk paksa diri dan menganggap tiada apa yg pernah berlaku....
nak kata x suka....mana buleh kan...
tapi tarikh tu membawa ke tragedi oktober :(


Thursday, September 13, 2012

jalan2 langkawi part 1

Posted by adex-aieda at 3:40 PM
Reactions: 
2 comments



giler lama dah pegi langkawi ni....sebelom merdeka lagik.....pegi masa cuti raya lepas.... banyak lagi gambar benarnya....pegi pon namanyer percutian yg tdk dirancang... x bawak ler camera besar gedebuk tu...hahahaha

kene kumpuln semua hp yg ado....amik sume gambar2 dlm tu...jenuh weih....muaahahahahahah

Tuesday, September 4, 2012

04 september 12 - 8 tahun sudah

Posted by adex-aieda at 4:28 PM
Reactions: 
6 comments

alhamdulillah

04 September 04 - 04 September 12
8 tahun sudah berlalu.....terasa begitu cepat masa berlalu....syukor atas rahmat yg diberikan....muga rumah tangga yg kami bina ni akan kekal bahagia hingga hujung nyawa kami....walaupon kadang kala disusuli dgn cinta & airmata.... ianya membahagiakan.....

"Rasa suka, sayang, kasih dan cinta; tak cukup hanya luahan tetapi perlu diselarikan dengan tindakan. Andai benar anda suka, pasti anda mengutamakannya. Andai benar anda kasih, anda takkan biarkan dia tersisih. Jika benar anda sayang, a
nda takkan benarkan dia hilang. Jika benar anda cinta, anda pasti sentiasa ingin membahagiakannya. Andai benar anda disukai, anda akan sentiasa dihargai. Andai benar anda dikasihi, anda takkan dibiarkan susah sendiri. Jika benar anda disayangi, keperluan dan kebajikan anda akan disentiasa dipenuhi. Jika benar anda dicintai, anda takkan dibenarkan merana di dalam hidup ini..! (",) "



copy & paste dari status mamy kat facebook :)




tengok.... betapa kurusnya suami dulu...berbanding kini...sungguh pandaila isteri menjaga suami kan? 



citer aidilfitri 2012 saya @ gombak

Posted by adex-aieda at 1:29 PM
Reactions: 
2 comments


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
hari ni dah 17 syawal... baru ada masa nak update blog ni... kekawan lain dah lama hapdate ye dop? baru ada masa...almaklumla raya ke - 4 & 5 mamy dah keje...masa tu sume masih cuti....tp time keje tu pon...byk kuar g jalan2....hehehehe
then..... mamy sambung cuti sampai merdeka.... balik kampong papa kat pendang, kedah...then pusing utara...p langkawi...penang...padang besar.... tu next story mory yer.... layan jelah dulu gambar yg ado :) 

(abaikan mamy yg over gebus tu ye)






 tahun ni kami adek badek (3 org jepon) sume raya kat gombak...sebab tahun lepas... ibu & ayah ku beraya kat mekah kan..... 
gambar kualiti kureng sbb amik dari facebook....x bawak cable ler.... 

 juadah raya kami......

macam biasa...hadiah wajib ado..tapi tahun ni kami tukar...hadiah tuk mak ayah..selalunye hadiah tuk kekanak...tp bila dah bg hadiah tuk mak ayah ni...sian anak2 menunggu hadiah depa...hehehehe


 gambar penutup.... dak kembar gebus.....


Thursday, August 9, 2012

jom manjakan diri nak raya ni....

Posted by adex-aieda at 2:30 PM
Reactions: 
1 comments



 bulan mei 12 ari tu depa ni ada gak bg mamy voucher sempena besday...tapi malangnye dah xtau mana bibiq simpan.....frust giler....tapi dah terubat bila dtgnye voucher tuk raya ni plak....mmg berbaloi pegi sana tuk manjakan diri,....mamy cukup puas hati ye.... 

cerita2 lama leh jenguk kat SINI ... mamy cukup setia mmg kat sini...sejak tahun 2008 lagi.... ce kira dah bape tahun? hehe

mamy dah set appointment pon.... jommmmmm



Thursday, July 26, 2012

sanggih x trolley ni?

Posted by adex-aieda at 8:00 PM
Reactions: 
2 comments




cukup senang kalau berjalan2 kat care4 mid valley ni.....cukuplah mamy puas hati....leh tolak kekanak ni dgn aman damai....tapi trolley cam ni x banyak...sape cepat...dia dapat...tapi berat sungguh2la.....x larat weih nk menolak.....
senangkan kalau semua pasaraya kat malaysia ni ada trolley cenggini
:)

terima kasih sahabat :)

Posted by adex-aieda at 4:55 PM
Reactions: 
0 comments
 citer yg agak basi :)
baru sempat nak bercerita kat blog ni...
sabtu lepas-lepas....mamy tgh dok syok golek2 depan tv ngan kekanak...dtg pos laju antar barang....masa amik terkejut gak...dalam hati terpikir...rasanye mamy xde oder apa2 barang...then masa tgk nama penghantar...hati dah terdetik...xkanlah..bila masa mamy ada kirim pape kat kawan mamy sorg ni...sebabnye...dia & anak2 baru je lepas kuar hospital...

dalam dok fikir-fikir...mamy amik hp call dia....ayat pertama mamy..."ada pos apa2 barang ke tuk saya"... dia jawab.. "dah sampai ke?"...betollah awak hantar...brg apa ni? dia suh bukak dulu....kita cuma dapat cakap.. terima kasih ye..ingat saya..... kekanak dah dok depan kotak...dok ngadap mamy sebok dok tanya brg apa ni my? so bila mamy bukak kotak.....



 taraaaaaaaa
sangat terharu hingga menitiskan airmata wokey.....
mamy kenal dia...berkawan ngan dia...hanya kat alam maya..iaitu facebook...memula sembang kat grup KIM...sama2 kongsi pasal susu ibu....pemakanan bayi...pastu beralih kat GHMB...terasa bersyukor & terharu kita berada diingatan awak....seronok kawan ngan awak....sembang2...bertukar2 cerita...walaupon x penah bersua muka...tapi saya ikhlas menghulurkan tgn tuk berjabat salam...menjadi seorang kawan...sahabat...teman...pendengar yg setia....heheheheh

semuga ikatan persahabatan yg kita bina ni akan kekal tuk selamanya....
tgk kek ni...sedap tau....sekejap je dah tinggal separuh...heheheh

TERIMA KASIH
NOR MAIZA BTE ABDULLAH
terima kasih kerana sudi jadi sahabat saya


Wednesday, July 25, 2012

tortilla chicken salad versi syok sendiri

Posted by adex-aieda at 7:00 PM
Reactions: 
0 comments
 wallawey tgk tajuk x menahan kan...kan....kan...
1st time jumpa wrap ni... ada pelbagai perisa...jenuh dok mencari kat giant/care4/tesco/jusco x ketemu jua....akkhirnya kat cold storage gak kita ketemu..... ada 8 slice...x mahal pon cuma rm8.90... selalu dok makan salad je kan...kali ni sebab bulan puasa...kene jugak amik karbo dlm badan kan.... so bulehlah amik wrap ni.... x susah pon buatnye.... potong sayor kobis/carrot/kacang panjang.. celor je kejap kat air mendidih... pastu amik sos salad atau mayo.... kacau...then panaskan wrap atas kuali..kejap je pon..terbalik2kan...angkat...letak salad romaine taburle salad yg dah dikacau ngan mayo tadik....balut..bungkus cantek2...then agak2 dah waktu berbuka...kite terus panaskan kat microwave... potong jadik 2/3 sesuka hati..... then makan...... alhamdulillah kenyang membawa ke pagi....

bawah ni tortilla yg ku x masak atas kuali...terus balut then masuk dlam microwave... sedap jugak..cuma ada rasa liat2 sikitla.....

 see 
the kiddos really enjoy mamy nye tortilla..... 
sayor semua ni kene makan ke mamy? yer... kena makan...nanti kulit cantek...





red velvet cake plak :)

Posted by adex-aieda at 4:15 PM
Reactions: 
0 comments
 ada kawan request ..... gambar red velvet cake.... gambar ni dah ada kat album facebook....malas nak letak kat blog.... tp... layankan jelah... saje beli nak support bisness kekawan :)

kalau oder mmg x rugi...segala kek dia mmg sedap... HARGA? x kisahlah kan nak kuar duit tuk makanan yg sedap... bukan selalu pon nk makannye...



Thursday, July 5, 2012

potong pavlova plak?

Posted by adex-aieda at 7:00 PM
Reactions: 
2 comments

 kali ni mamy oder double pavlova.. rasanye dah 2nd time kot.... 
sempena besday abang ipar ku a.k.a suami kakak tercenta daku itew.... 1 july 1971... kira sendiri lah ye..bape umornye... selamat hari lahir...muga panjang umor..murah rezeki...diberikan kesihatan yg baik...dpat membimbing & melindungi isteri & anak...last sekali..muga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa ... 
insyaallah :)


pagi tu kan ke atok ada buat tazkirah tuk ramadhan yg bakal menjelang.... so depa bertiga ni dokla kacau.. (berempat benarnya campor dak syifaa qila)...kejap jalan ke depan..kejap jalan kebelakang...so sudahnye..papa suh depa lepak dlm kereta.... idoklah menggangu pak ustaz yg sedang berceramah tu kan.... x sempat plak mamy nak amik gambar ustaz tu..sebab kene gak jaga bebudak ni main dlm keter tu...karang lemas...1 citer lain plak...hukhukhuk




:)


besday bash 4th years old our twins

Posted by adex-aieda at 2:58 PM
Reactions: 
0 comments


 terima kasih buat geng BBMB mamy yg sudi datang.... benarnye mamy x jemput sesape pon...cume kekawan yg rapat...tapi sume x dapat dtg....xpelah nak buat macam manakan.....yg penting si kembar happy dpt potong kek KITTY....

tuk ros & am..
terima kasih ye :) 


 n3 sebelom2 ni ada mamy dah buat khas tuk 4 tahun si kembar kan?
alhamdulillah.. benarnya acara potong kek ni saje tumpang kenduri tahlil, kesyukuran & sambut puasa kat umah atok & nenek 1 julai 12 ari tu...rasa x best plak x dpt buat party tuk anak2 kan...yole zaman mamy kecik2 dulu mana nk merasa....so mamy rasa x salahkan nak bahagiakan anak2 sendiri...kalau bukan mamy..sape lagi ye dok....?  4 tahun sudah berlalu...4 jenis kek dah depa potong....syukor ke hadrat Ilahi dgn anugerah yg diberikan.... mamy amat rindu masa kamu baby... cepat je rasa berlalu :) 

semuga kamu berdua akan terus membesar dgn sihat...menjadi anak yg solehah..mendengar kata... mamy sayang kamu berdua...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket