Tuesday, December 20, 2011

jalan-jalan bandar melaka

Posted by adex-aieda at 3:29 PM
Reactions: 
0 comments

perghhhhhh
skitnye lama jugaklah mamy nk publish citer & gambar2 g melaka ni....sebabnye....nak kumpul gambar2 dari Bold mamy & papa.... DSLR......ntah mana mamy save pon nggak tau....ni je gambar yg ado...rasanye...cam ada banyak lagik...gambar2 kat dataran pahlawan....A'Famosa la....tapi x kisahlah.....memula ikot plan asal nak bermalam kat Everly Resort sbb ada wedding anak bekas bos papa kat Tg Keling....last minitnye plan...hotel pon sudah penuh,...call rata2 hotel kat melaka...for family suite fully booked...yole ater cuti sekolah....last minit plan lagik...papa tu kejap nak pegi...kejap xmo pegi.....udahnye...kami bertolak pagi ahad tuler....

lepas makan kenduri..papa bawak jalan2 bandar melaka....pehtu.....jalan jem ko...almaklum cuti sekolah....org sume amik peluang bawak anak2 jalan kan.....ingatkan KL je jem terok...bandar melaka pon jem wokey......x kisahla walau dpt jalan2 cuma sehari kat melaka....lenkali harus repeat.....yg penting kekanak & bibiq sangat enjoy.....yg bestnye...naik beca pusing 1 bandar rm30...lau dah 2 beca..x jadik rm60? papa? memula biasalah dia bising cakap mahal...tapi lepas mamy bebel2....yole...time cuti sekolah je pon nak ada ramai org..bulehla pemandu2 beca dpt income lebey.....lau x...depa nak bawak sape naik beca? baru papa sengih......

lepas penat ronda2...jalan2....kekanak request nak makan mc donald...mana x nye...skit punya besar kan mc'd tuh....layankan jelah....ada plak prosperity beger fev mamy....apa lagik..layanzzzzzzzzzz


lepas perot pon kenyang....kekanak sempat main kat playground mc'd tuh....papa pon ajak balik....nak pusing2 kat ayer keroh plak.....kekanak nak naik beca lagik...baru pasan....masa memula naik beca round bandar...lupa nak amik gambo.....x kisahla....kali ni...kekanak je yg naik....org beca tu hantar sampai kat keter....jauh jugakla....tp dia mintak bayaran rm10...bulehla.........apa yg penting....kekanak gumbira....


banyak lagi n3 benarnya x sempat dipublish,,....nak habiskan story mory tahun 2011...ntah bila...lau mamy free...line tenet yg sangat hampeh....bila x free...ada mood nak ber blog....line tenet buat hal.......

Tuesday, December 13, 2011

tutti frutti jomsssss

Posted by adex-aieda at 4:56 PM
Reactions: 
0 comments


sejak2 tutti frutti ni bukak kat area umah nenek tuh...makin kerap ku singgah nak beli......silap amik....jadik mahallah......dok berat2kan....ater si kembar pon syok layan....makin keraplah mamy beli yer.....

tapi..
sejak dok balik umah sendirik nih...jauhla plak tutti frutti ni ye.....


Monday, December 12, 2011

lunch @ FULLHOUSE

Posted by adex-aieda at 11:21 AM
Reactions: 
0 comments
lately ni mood dah malas benarnya nk update pasal nak makan kat mana..lelagi kat fesbuk nun....ada je org tanya...HALAL ke idok....JAKIM x lulusla...bla..bla....suka no nak menunjukla...makan sedap2..mahal2.....jadik cam malas nak check-in...TAPI....disebabkan mamy mmg seorang yg sangat malas nak masuk dapor...malas nak masak....papa je selalu masak....sukatilah kan...ku nak update kemana kami sekeluarga makan.....tapi macam biasa...lau makan ngan papa & family.....xleh nak amik gambo...papa kan x suka...wakakakakakak

masuk hari ni... 12 december 2011...
adala 4-5 kali makan kat fullhouse ni...bagi tekak & citarasa & budget kami sekeluarga....dalam kemampuanla.....xdelah mahal sangat...nak kata sedap...ada yg kata x sedap....nak kata x sedap..bagi mamy...sedap jerk.....ikot tekak memeasingla yer....

gambar2 kat bawah nun....gambar2 koleksi mamy.....x kiralah tuk kali ke berapa pegi...nanti ada plak yg kata....asyik update gambar makan kat situ je..xder tempat lain ke? dah namanye buat masa skrg ni...mamy & kekawan opis mamy ni tgh giler kentang...suka makan kat situ....apa lagik...layanzzzzzzz


masa ni..mamy g lunch ngan besfrenz mamy kat opis tuh...kali ni mamy yg open table...yg syoknye fullhouse ni...mamy sangat suka suasananye...dekorasi2......white kaler only........kan mamy sangat suka & ngidam nak jadikkan rumah white kaler nih...........haishhhhhh...kumpul inspirasi weihhhhhhh





itu saje utk kali ni......kawan2....apa lagik...g ler try.......mmg sedappppppppppp...

Friday, December 2, 2011

WISHLIST 2011-settle

Posted by adex-aieda at 2:05 PM
Reactions: 
0 comments

alhamdulillah
sekejap je rasa tahun 2011 ni berlalu....penuh dengan kisah suka duka dalam kehidupan...rasa tahun 2011 ni lah..tahun yg paling malas mamy nak update blog nih....walaupon lama lagi nak beralih ke tahun 2012...tapi....mamy xtau bila lagi agaknye nak update kat dlam ni...heheheh....

yg pasti...tahun 2011....genap 7 tahun sudah.....mamy hidup bersama papa...tipula kalau x pernah ada rajuk.....gado kan...cinta itukan ketawa dan airmata.....lagi2 tahun ni....start dari 17 april hingga 1 julai 2011...papa g kursus kat melaka....3 bulan jugakla kene tinggal...mengajar mamy lebeh berdikari...apatah lagi...dgn keadaan aqilah time tu.....tiada sapa harap hujan ditengahari kan....doa & harapan mamy...agar perkahwinan ini kekal hingga ke hujung nyawa.....

meh citer pasal sume wishlist plak
rasanye....sume wishlist mamy tahun 2011 ni dah tertunai...walaupon ada impian yg ngengada poyos....yg kekadang terlintas je nak...tetibe je....x kisahla...buleh masuk dlm wishlist jugak kan....yg x dpt tuh,....kita cuba masukkan dalam wishlist 2012,...tapi rasanye...sume tuk tahun 2011 ni dah dapat....plan nk g holiday je yg masih tertunda,....hehehehe

antara gadget2 yg kekonon ngidam....sume dah dlm genggaman...
dalam banyak2 gadget2 kat atas....wishlist list yg paling buat mamy happy...gumbira...bila mana ibu & ayah selamat menjejakkan kaki ke tanah suci.......dapat mengerjakan umrah dan berhari raya di Mekah,.....alhamdulillah....
dan juga dapat menunaikan fardhu haji......selamat pergi dan selamat kembali sudah......sekarang ada tittle baru...HAJI HAMDI & HAJAH SITI ASIAH....heheheheh

dan
yg paling diidam2kan......

set katil kaler putih cenggini..
ntah bila tahun nak dapat..selagi belom dok umah sendiri...yole..la ni dok umah flat DBKL yg sewa cuma RM124 sebulan.....kalau nak beli set katil ni....adeyyyyyy x berbaloi...silap2 kene halau ngan DBKL......kita tunggu papa pencen lagi 6-7 tahun ye.....dok umah sendiri....huhuhuu


amacam...
santek x?

semuga mimpi ngeri di tahun 2011 berakhir.....janganla diulang lagik....walaupon mamy dah terima....dah redha dgn apa yg bakal terjadi.....cukupla ianya berakhir disini.....harap anak mamy tuh....nur syifaa' aqilah...akan jadik budak yg sihat...membesar dgn sempurna.....insyaallah...
si kembar mamy yg gebus....akan bertambah bijak,....jadi anak yg solehah....

cukupla sampai disini...penat sudah.....


Tuesday, October 25, 2011

dah lama x makan pizza

Posted by adex-aieda at 3:58 PM
Reactions: 
2 comments

ce tgk mushroom sup dia........punyala besau mangkuk dia....dulu rasanye kecik je mangkuknye....sampai x habis bebudak ni makan.....

tulah jela....saje nak citer dah lama x makan pizza ni...
papa? cam biasa....tapau KFC sebelah..heheheh

Tuesday, October 18, 2011

semuga selamat pergi & kembali

Posted by adex-aieda at 2:32 PM
Reactions: 
2 comments


semuga selamat pergi & selamat kembalimu
ga dapat mengerjakan ibadah haji dengan sempurna...diberikan kesihatan yg baik...
INSYAALLAH..

Thursday, September 29, 2011

cakkkkkkkk

Posted by adex-aieda at 2:10 PM
Reactions: 
5 comments
dah lama sangat rasanye x update blog nih.....mood malassss...bebenornye dah boring ngan background blog ni....nak tukar yg lagik cantekkkkkk..tapi x reti...malas pon ado....sebabnye..org yg decorate blog kite ni dah x buek lagik keje2 itew... :(

saje nak tunjuk dak kenit ni....
makin besar....makin sihat...makin lasak....alhamdulillah...syukor kehadrat Ilahi....tapi sentiasa juga berwasapada agar cerita2 & derita2 semalam tidak kan berulang.....

Nur Syifaa' Aqilah
17 april 2010 - 29 sep 11 = 1 tahun 5 bulan 12 hari....
akhirnye...
dah jadi kanak-kanak normal yg lain...
alhamdulillah
syukor sangat....1 perkara yg buat mamy tersenyum bahagia...bila pejam mata...xmo dah rasanye mamy nak lalui & lihat betapa deritanya anak mamy....betapa sukarnya anak mamy ni mengumpul kekuatan yg ada..utk teruskan kehidupan....walaupon masih ada lagi rawatan susulan utk bertemu dengan doktor pakar...tapi mamy redha....dari semenggu sekali, sebulan sekali...sekarang dah jadi 3 bulan sekali.....1 peningkatan yg baguskan? harap2 biarlah ianya tuk selamanya....mamy akan sentiasa doakan anak-anak mamy membesar dengan sihat & sempurna...mana ada mamy yg nak anaknye x sempurna kan?

syifaa' - kaulah penawar hidup mamy, papa, kakak & adik...

nak tau citer dari mula kat sini...

masa melalui pembedahan yg pertama -SINI-

masa melalui pembedahan yg kedua -SINI-

citer pembedahan yg ketiga kat sini..

citer pembedahan yg keempat & kelima...pembedahan yg sungguh x pernah mamy jangka...1 pembedahan yg dilakukan secara kecemasan....maafkan mamy sebab ter'abai'kan kamooo...sehinggakan dia demam + muntah2..mamy anggap ianya hanya demam biasa..hinggalah esoknye...perot dak syifaa' ni kembung...sib baik x pecah....kat sini...mamy harap...cukuplah 5 kali dak syifaa' melalui dewan pembedahan....cukuplah sayang....kuatkan semangat kamu utk teruskan hidup.....

INSYAALLAH

Tuesday, August 16, 2011

apam polkadot

Posted by adex-aieda at 10:05 AM
Reactions: 
2 comments
musim gile meroyan apam polkadot...
nak buat punyalah malas....
lagi senang mengoder saje....bebenornya..ramai sungguh kekawan mamy yg dok menjual apam polkadot nih...dan leh kata..semua mamy dah try oder....tapi hok ni...mmg menjadi pojaan hati mamy....macam yg dah sedia maklum..mamy nikan mmg suka makan....so mamy akan cuba apa saja makanan baru...kedai makan baru...restoran mana2 yg org kata sedap....tapi kekadang x semua pon yg mengikut selera tekak mamy.....ada kawan kata sedap...tapi bila kita makan kat situ...xdelah sedap mana pon kan....

kekadang....2 minggu sekali..mamy akan oder polkadot nih....kekanak gumuks tu sangatlah suka...kaler pon verry the meriah kan....so mmg menarik minat bebudak lah....
mamy pon suka makan..layannnnnnnnn

Monday, July 18, 2011

besday party?

Posted by adex-aieda at 1:51 PM
Reactions: 
3 comments



seperti yg dijanjikan, akhirnya dapat jugak tarikh utk party besday aqilah ni.....mamy tumpang sekali kenduri umah baru nenek ngan kenduri nenek & atok nak g umrah bulan pose ni....so bulehlah mamy selitkan party besday dak kenit ni......sekaligus doa kesyukuran diatas kesejahteraan kesihatan dak kenit ni......

marilah kita sama2 memeriahkan yer......
jemput ikhlas ni

segala pertanyaan leh hubungi mamy....

Friday, July 15, 2011

bawak kekanak tgk transformers

Posted by adex-aieda at 2:51 PM
Reactions: 
5 comments
buat pertama kalinyer....mamy berjaya bawak kekanak bertiga ni....g tgk movie..citer fav mamy & papa....TRANSFORMERS - Dark Of The Moon...kat wangsa walk.....kebetulan mamy & papa masih dlm mood bercuti minggu lepas...sajelah bawak kekanak g jejalankan...mamy ingat nk kuar dating je ngan papa...tapi bibiq pon sebok nk ikot...layankan jelah....

sib baik...kekanak bertiga tu really2 enjoy.....sebab lepas 1 jam yg pertama baru start buat perangai....bosan & penat dah kot...tapi cecepat senyapkan depa.....bagi susu...memasing tido....sib baik gak mamy amik lebeh 1 seat....so xderlah crowded sangatkan....bebudak berkumpul...heheheh......

tapi mmg bestlah..lepas ni..leh bawak kekanak riang tu tgk movie lain....xde alasan dah....tapi sebelom tuh..haruslah bg depa makan..kenyang2 dulu...huhuhuu

yg pasti...mmg sungguh menyeronokkan....

tido hotel....

Posted by adex-aieda at 2:07 PM
Reactions: 
2 comments
mood nak g bercuti...disaat2 akhir mamy bercuti tanpa gaji....langsung tidak berkesampaian....niat nak ke legend water challet, port dickson.....tapi last minit terpaksa cansel sebab papa x jadik balik......geram...benci...sedeh..terkilan....semua ada...maklumlah papa xder 3 bulan....dah lama x g jalan2 sana sini....mamy dok hospital sebulan jaga baby syifaa' qila sebulan...ingatkan dapatlah nak rehat2 sebelom memulakan tugas demi negarakan....?

x dpat g port dickson....sib baik leh tukar.....jadiklah ke legend hotel, kuala lumpur....utk kali kedua ni...kat the mall tuh....hotel fav mamy tuh....yg kedua baru istana.....
kalau takat nk bercoti kat area kuala lumpur nih.....legend ni jadik hotel fav sebab senang....leh soping terus kat the mall.....lebeh2 lagik time nak raya...lagik senang.....

niat dihati xmo bawak bibiq....tapi sebab papa kata xleh balik...dari duit terus hangus terbakar...mamy g lah jugak bawak anak2....leh mandi kat pool...lepas check in...sedapnye baring2....papa leh call buat suprise kekonon....kata dah sampai umah nenek...hampeh sungguh suami ku itew.....terpaksalah balik umah amik suami....bila ckp kat bibiq, x payah ikotlah biq..mestilah dia xmo...sebab dia mmg suka berendam kat pool tuh....huarrggggghhhhh...

x dapek den nak beramas mesra ngan suami tercenta....setelah 3 bulan x beramas mesras ko...kacao betol bibiq ku ini....hahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket