Tuesday, July 20, 2010

cerita ceriti aqilah

Posted by adex-aieda at 4:38 PM
Reactions: 

baru ada masa nak update blog nih...
kat umah..almaklum...ada 2 gumuks yg langsung x beri mamy peluang bukak lappy...waktu depa tu tido barulah mamy ada masa nak bukak lappy....nak layan fesbuk...nak update blog...tapi..kekadang aqilah plak yg nangis nak susu....itu pasallah mamy malas nak bukak lappy nih...ada je gangguan2....heheheh

alhamdulillah
aqilah dah selamat menjalani pembedahan yg pertama
walaupon agak menakotkan..mamy redha terima semua nih..
alhamdulillah..syukor jugak bebanyak..
berkat dari doa kekawan blogger...forum...fesbuk mamy...
aqilah recover dgn begitu cepat..
doctor pakar siap cakap "she is miracle baby"..
mulai dari saat itu...aqilah akan poo-poo kuar kat perot ikot bahasa sains nyer.."stoma"...mamy guna beg..sebab poo-poo aqilah masih cair...1 beg tujer rege dia RM18.90...kalau pandai jaga bulehlah tahan semenggu...tapi mamy xmo lah cenggitu...takat ni ah semenggu aqilah ngan 'stoma'nyer...dah 5 beg mamy tukar....paling lama pon mamy guna beg tu 3 ari....takot aqilah x selesa..la ni pon mamy tau aqilah x selesa...
dulu sebelom operate..aqilah x banyak ragam..menangis cuma time lapar and time diapers penuh..sekarang aqilah kuat meragam..kerap menangis...takot mamy...x lama sayang...cuma amik masa 6 minggu....mamy harap aqilah kuat eik..

31 ogos 2010....mamy & aqilah akan admit wad kk4 semula...then 1 sep 2010 akan ada operation yg kedua..untuk tutup balik stoma tuh...harap lubang yg doc tebuk tu buleh digunakan sepenuhnya....la ni keadaan masih terkawal...mamy & papa akan tebuk lubang tu sekali sehari menggunakan lilin...sayu hati...bila dengar tangisan aqilah...tapi itulah yg akan aqilah lalui..entah sampai bila...doc ckp...walaupon aqilah dah poo-poo ikot lubang yg betol...mamy & papa kene jugak jolok lubang tuh...ada yg sampai 6 bulan...makan tahun jugaklah...doa jelah agar aqilah cuma akan amik masa sekejap....huhuhuuhuhuhu.. x sanggup mamy...

4 comments:

Farra Dhelina on July 23, 2010 at 1:37 PM said...

ya alh kak..tabah nya akk..

kuatkan semangat ye..ye..aqilah mmg miracle kak!!

kesian nya kat aqilah bila baca entry ni

adex-aieda on July 23, 2010 at 2:01 PM said...

farra,,,,jgnlah kesian....
akak ada citer lagik sedeh benornyer...tunggguuuuuuuulah...nak update dh x smepat..
2 budak gumuks dah bangun dr tido...huhuhuu

ch@ on July 23, 2010 at 2:36 PM said...

yeay, cayalah kak. hopefully, akak mesti kuat mcm aQiLah juga.

sukaaa dgn senyuman aQiLah, u are strong aQiLah, kita doakan semuanya selamat.

Yayaa Hiedaa on April 16, 2014 at 12:28 PM said...

Akak nak tanya boleh?. Memang hari hari kee kena jolok lilin? Saya ada anak buah, baru 2 minggu lahir. Kena jolok jugak hari hari. Kesian rasanya tengok dia menangis, teriak semua sebab sakit. Sekarang aqilah dah okay ke kak? Berapa lama masa yang diambil aqilah akak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket