Monday, April 20, 2009

maid aku dah lari weih...

Posted by adex-aieda at 5:43 PM
Reactions: 
xtau nak kata apa...
nak cakap apa...
ni maid aku pertama...
aku dapat dia since lg 3 ari aku beranak...
kiranya dia mmg jaga si kembar aku dr dlm pantang lagik...

sekarang ni si kembar ku dah 10 bulan lebeh..
kiranya dah 10 bulan lebeh gak dia dok ngan aku..
memula dia jaga ok..
aku pon x berapa haraplah dia buat keje umah...
sebab dia kene lebehkan perhatian kat si kembar ku kan...
lg pon.. umah aku sekangkang kera...
xderlah besar mana kalau nk kemas...

bab jaga si kembar aku...
oklah..tp... jenuh nak kene bg peringatan...
semua kerja mmg kene suruh...
even masak air pon...
selalu gak kene ingatkan...

aku mmg jarang mandikan depa....
tukar pampers bagai...
sebab pg g kerja...depa lom bangun...
then..balik keje....depa dh siap mandi...
kalau malam...depa poo poo...
time tu jelah ada masa free aku nak tukar pampers depa...
time tu nampaklah rashes kat tot-tot...
time tu gak kalau aku tanya...naper x sapu krim...
dia akan jawab... td xder...
aku bukan bodo sgtlah...
3 org anak buah aku jaga...
memula...merah tu seakan2 pink kaler...pehtu baru jd merah pekat..

lagi satu apa yg aku x suka...
apa yg aku cakap...or tanya...
confirm suka menjawab....
bukan aku je yg perasan...sepupu aku yg dtg umah aku sekali sekala...
mil aku... pon perasan gitew...
aku bukan burukkan dia eik...
selama ni aku mmg berterima kasih byk lah sebab dia jaga anak aku...
banyak tolong aku...

walaupon x puas hati... aku byk pendam jerk...
lelama... leh buat aku stress...
nak kena marah.. baru nak buat kejer...
nak kene tanya byk kali ker....suh buat itu ini...
salah aku ke....kalau aku selalu marah ko?

dahlah malas nak citer pepanjang...
ko tu pon budak lagi... org kata masih panas...
dan bergetah...18 tahun....

so.. lepas ni... aku nak cari maid lain...
xnaklah muda sangat....hampeh jerk..
aku selongkar barang2 dia kat umah.. terjumpalah nota cinta...
aduhhhh... berperasaaaannnn dan puitis sungguh...

pada kekawan... yg saper2 baca n3 aku nih..
kalau dpt ejen yg murah2 dan cepat dapat tuh...
leh bg no tipon eik...

illa @ rerama...tulun aku wieh....

5 comments:

-iLLa- on April 20, 2009 at 10:18 PM said...

aku akan tolong ko..bg aku skit masa..ok...muahhhh..

iena hamdi on April 21, 2009 at 11:15 AM said...

hehehehe...
akan ku sabar menanti...

Syasmeen on April 21, 2009 at 2:45 PM said...

erm biasalah tu...maid indon nih semua mmg mcm tu...meen pun pernah skali kena dia lari ikut jantan pdhal dah ada laki & anak2 kat indon tuh...byk peel org indon nih..x leh bg muka sgt nanti dia pijak kita...sabar je lah yer maybe ada hikmah sebaliknya....so skrg twins tuh tinggal kat ner...geram tgk nya tembam...

adex-aieda on April 22, 2009 at 8:00 AM said...

illa,..
thanks eik sudi tulong akuk...

meen..
tulahkan...
nasib baik time dia lari tuh,,
adex dok kat umah mak..
bila balik umah sendirik...
selongkarlah beg dier...
terjumpa surat yg dia tulis minta maaf sebab nak lari...
naper x ckp jerk nak balik...
sib baik belom sempat hdpkan permit dier...
macam2 hal kan..

ni adex dh dapat maid baru.. tp dr madura...
entahlah...nak harap lebeh2..xderlah..
cuma doa dia jaga si kembar tu baik2...

Ina Hashim on April 27, 2009 at 2:24 PM said...

waduh3x....isk...mencik dengar citer maid larik nih...akak dulu lak serik ngan maid yg dah berumur sbb kuat menjawab+melawan...now dpt maid muda umo 24..alhamdulillah..mmg xde la nak melawan2 sakitkan hati kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket