Wednesday, April 22, 2009

alhamdulillah...

Posted by adex-aieda at 8:37 AM
Reactions: 
alhamdulillah...

masalah aku dah selesai semalam...
ribuan terima kasih utk
illa a.k.a rerama...
kerana sudi membantu akuk...bersusah payah tulong aku...
walaopon pada mulanya hanya berkenalan di alam cyber...
kita dah pon berjumpa...
illa.... terima kasih bebanyak eik tulong akuk...

aku dah dapat maid baru....
tp... dia org madura ler...
banyak citer buruk dr baik yg aku dgr...
tp...doa2 ler dia ok eik...
umor dia 30 tahun...dah kawen...ada anak 1...
aku sebenarnya x kisah bab kemas umah bagai nih...
yg penting dia jaga anak aku...
cuma...si kakak nih...mmg rapat ngan maid lama aku...
tu yg susah ati skit nih...
sehari 2 ni...dia senyap jerk...pehtu dok merangkak g bilik bibik....
sedeh gak aku...sebab dia xleh ckp jerk...
kalau dah ckp...agaknyer dia mesti tanya mana "kak su"...

alhamdulillah... sebab masalah aku dah selesai...
jgnlah ada masalah lain yg akan timbul lepas nih....
insyaallah...

6 comments:

liana on April 22, 2009 at 9:29 AM said...

jarang orang madura nak jadi maid nihh..tapi apa2 pon asalkan sumer berjalan lancar yer...

pstt nanti jgn lupa jawab TAG yer hehehe

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L on April 22, 2009 at 10:17 AM said...

mintak2 everything will be ok ye..
hope maid baru ni bole jg twin elok2..

LoVEaQshA on April 22, 2009 at 11:33 AM said...

Alhamdulillah sib baik dh settle..
Xpela kak kita hrp sume nyer ok n berjalan lancar..
Tuela lau zura xkeje meh bg kat zura twin tue..)Adui beshnyer dok ngan twin tue)..
Smlm akak g kdai azie yer??
Mgu nie zura lik gmbk nti lehla jmp erk lau xda pehal...

-iLLa- on April 22, 2009 at 5:42 PM said...

sama2..hopefully ok laa eh...tuh jer yg mampu aku lakukan..n terima kasih laa frozen2 tuh..otak2 ko sedap sgt sehhh..wakakka..

tp syg laaa aku x dpt nk pgg twin ko..tdo dah..geram akuh..akuh bukan nk kata cm anak jepun..tp mcm anak mat salleh laa..mukaa gebuss amat...adoii geram akuhh...

t aku peknen aku nk tatap r slalu pic anak ko..wakaka

adex-aieda on April 23, 2009 at 7:31 AM said...

kak zaara..
tuler...dia kata ramai kwn2 kat sini..yg xder permit tp kerja kedai makan...kat kompleks2 beli belah..tp dia kata dia takot...biarlah keje umah pon...
harap oklah..

tag?....nanti eik...busylah.heheh

mummy twins...
harap semuanya oklahkan...
tuler..yg penting twins adex ok...

zura..
a'ah..akak terjah kedai azie ari tuh..boring xtau nak buat apa...sekali terlalu dpn kedai dia..nanti roger akak eik...leh jumpa2...

illa...
semalam aku bawak depa g makan sushi...org kat kedai tu kata anak aku cam jepunlah...aku pon cakaplah..masa peknen dulu...buleh kata tiap minggu mesti nk makan sushi...hehehe..nanti ko pon makan jelah sushi ari2..heheheh..bila tuh? leh kita peknen sesama...

thankslah...harap2 maid ni ok...otak2...kalau nk...leh dtg lagik...

Mama 4H on April 24, 2009 at 3:19 PM said...

memang banyak dugaan jaga anak ni..saya dah bertukar byk maid ada dalam 4-5 kali...semua tak memuaskan ati dan semua muda2 lagik..last2 saya decide jaga sendirik hero saya yang seramai 4 org itu..dengan hubby duk jauh...memang cabaran..tapi alhamdulillah saya lagi puas ati jaga anak sendirik..siang anta umah jiran jaga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket