Monday, June 2, 2014

kejadian 17 april 14

Posted by adex-aieda at 11:58 AM
Reactions: 

 n3 sebelom ni tragedi kan... so n3 kali ni kejadian ye... tahun 2014 penuh dgn dugaan & musibah melanda daku ni.. penyakit kan dtg tanpa kita undang... so kenelah hadapi dgn redha.. kejadian ni hari khamis.. nak dijadikan cerita.. minggu tu aku dah naik opis keje cam biasa... walaupon keadaan kaki belom berapa baik sangat.. terpaksalah jugak bawak kaki tempang tempang ni g keje.. cuti lama-lama tau2 jele org mengata belakang kan... so naik jugaklah keje cam biasa... skrg kan dah musim asal ptg je hujan lebat, asal ptg ke hujankan..kat opis mmg dah terasa lagi seram sejuk tapi mamy dah telan panadol siap.. ptg balik keje sementara nak masuk keter kene redah hujan sikit je... x jauh pon.. balik umah terus mandi semayang.. malam tu dh ckp kat bibiq saya rasa nk demam nk tidor awal..dalam kul 2 pg gitu qila merengek2 rasa badan dia panas.. terus angkat bagi mandi masuk ubat montot.. mmg sentiasa standby ubat montot tu.. pagi tu bangun cam pening2 sikit tapi relex lagi leh bawak dak syifaa qila g klinik jumpa doktor amik ubat... tuptup dak qila muntah... lepas dia muntah tu baru ku terasa aku pon demam sekali ni... teruslah start demam gigil2 dok umah makan panadol tidor.. malam lps isya' papa balik dr surau baru dia bawak g hospital, mula2 wajib g hospital tuanku mizan kat wangsa maju tu... dgn ramainye org.. dgn badan rasa nk melayang, jalan mata kabur rasa nk baring je.. cek2 suhu 40.7 wokey... terus doktor suh masuk air, rehatlah sekejap kononnya kat hospital tu... mulalah cek urine, amik darah bagai... tuptup result darah x bagus katanya... suspek appendix ko... nak gelak ada..nak nangis pon ado.. aku x rasa sakit perot langsung dikatakannya appendix.. sebab result darah putih 26,000.00... sungguh tinggi katanya... nasib baik jugak doktor pakar bedah xde hari kejadian & esoknya sebab bercuti kalau x... x pasal2 kene operate.. hukhukhuk.. malam jugak pertama kali merasa naik ambulans sebagai seorang pesakit.. mau pening kepala weih dgn ambulans laju.. ngan nak jaga drip air.. berdarah plak tangan kannn.. hahahah sampai HKL - Jabatan Kecemasan tu.. ialah kita sampai naik ambulans kan terasa mendapat perhatian ler... turun dr ambulance sendiri org yg sambut tu dah pelik sebab katanya lau baca mengikut surat refer tu aku sakit appendix.. tp tgk aku leh berdiri elok je... so dia hantar aku ke bahagian pesakit luar.. tunggu dlm setengah jam jugak masuk jumpa doktor.. dia pon pelik nape doktor HAT Tuanku Mizan leh suspek aku appendix.. so malam tu jugak kene xray test urine lagi.. amik darah lagik.. then terus masuk wad 24.. tingkat 5 HKL.. dokle kat katil 42 tuk semalam... masuk kul 2.30 pagi.. dgn badan sangat penat x cukup rehat.. doktor leh tanya macam2 sampai aku tertidor.. penat wokey nak layan dia dok sembang2 ntah pape... penat jugak nak cerita sbb doktor yg dtg ramai.. muahahahaha... yg best bila doktor pakar dtg pagi tu dia kata muka aku x rupa org ada penyakit dgn result darah 260000 padahal dah 3 kali amik darah... sedey.. sampai on antibiotik tinggi.. then dia suh rest... alhamdulillah petang tu result darah dah stabil.. kalau ikot doktor pakar mmg x bagi aku keluar hospital .. tp aku merayu nak balik jugak.. sebab besday anak... dia pon dgn berat hati lepaskan dgn syarat lau rasa x selesa terus dtg sini balik.. ku jawab jele ye... janji dpt balik... syukor sangat dah... 

keluar dari hospital sempat jugak singgah ampang park, paking keter tepi jalan je.. singgah tapau KFC ngan kedai kek Kings tepi tu beli kek... janji ado... sampai umah.. anak2 happy tgk mamy balik... lagi2 besday girls...

just small celebration..potong kek, makan kfc.. yg penting anak2 happy.. tunggu next n3 next story.... "Sofea the 1st"


alhamdulillah syukor 4 tahun sudah anak mamy ni.. semuga terus sihat... sempurna, jadi anak yg mendengar kata.. jangan nakal2.. jangan suka merajuk.. penatlah mamy nak layan... huahuahuahuahua


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket