Sunday, April 25, 2010

andai ini takdirnyer.....

Posted by adex-aieda at 12:22 PM
Reactions: 
maaf sebab lama sangat amik masa nak siapkan blog nih...
ramai juga yg tertanya2...
nak update kat fesbuk...rasanyer x cukup tempat plak nak taip buat luahan hati..
ye..adex dah selamat bersalin bayi perempuan...
pada 17 april 2010..1555H..
kat Wad Bersalin HKL...

tapi siapa tahu,,.
kita hanya merancang..Tuhan yang menentukan segalanyer...
apatah bila dengar doktor ckp..
"bayi awak x normal macam bayi lain"..
hati mamy mana yg x trsentuh...
hati mamy mana yg rasa diuji....
bagai ada batu menghempap kepala....
kenapa orang lain bersalin ada bayi.....
kenapa bayi mamy xder....

tp masa tu..entah kenapa..mamy xder punyer rasa apa..
mungkin kesan ubat bius...masih kuat..
yg mamy lakukan malam tuh...hanya tido....
tapi esoknyer....bermulalah 1 saat yg x terkata..
mamy jadi bisu...adakah mamy betol menjadi insan yg terpilih....

5 comments:

Fiza's on April 25, 2010 at 12:57 PM said...

Allah itu Maha Mengetahui. sabaq

Damia Aleesya & Damia Ayunie on April 25, 2010 at 1:40 PM said...

sabar....setiap yg berlaku pasti ader hikmahnya..

BIONIC WOMEN on April 25, 2010 at 1:57 PM said...

salam adex..
be strong ok..ingat Allah xkan menguji diluar kemampuan hambanya...
Banyakkan berdoa semoga Allah berikan ketenangan akal dan fikiran, kematangan dan ketabahan hati.Mengadulah dengan Allah selalu kerana dia maha pendengar, maha pengasih, maha melindungi...
Saya sentiasa doakan adex kuat hadapi semua niii..Amin

adex-aieda on April 25, 2010 at 5:01 PM said...

thanks....

♥eLnia on April 25, 2010 at 5:58 PM said...

Sabar & redha.. itu semua ketentuan-Nya. Sy amat memahami perasaan seorg ibu yg mempunyai twins n apabila blum bersedia utk menambah zuriat di kala twins masih lg diperingkat pembesaran Allah telah mengurniakan lagi rezki.. Alhamdulillah.. ttp dlm pd itu diselit dgn sedikit dugaan dgn kelahiran ke2 ini. Tetapi Dia amat Berkuasa & Mengetahui segalanya.. kita hanya merancang Dia segala penentu.. mungkin ada rahmah dsebalik kelahiran baru ini.. InsyaAllah.. semuga baby baru ini sihat & akan sembuh kelak.. Sbg ibu, tabahkanlah hati & kuatkanlah smangat.. n setiasa iringi dgn doa & slalu dekat kan diri kpdNya... be strong fren :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket