Wednesday, May 26, 2010

lagenda budak setan

Posted by adex-aieda at 1:39 PM
Reactions: 




Ayu & Kasyah..
cinta tak semestinya bersatu...
Cinta itu perlukan pengorbanan yang beribu.

Cinta itu tidak boleh dipaksa, Cinta itu tidak untuk dimiliki, Cinta itu adalah tidak untuk disakiti. Cinta itu adalah satu anugerah yang bisa dirasai oleh dua hati bila bersatu. Pedihnya terasa bila cinta itu pergi. Hilangnya entah ke mana, umpama sakit dihiris sembilu.

sesungguhnya cinta kasya kepada ayu tiada tandingan..setulus hati dan sepenuh harapan cinta itu didambakan..cinta yg pergi 'membunuh' kasya dan juga ayu yg terpaksa berkorban..cinta itu x pernah mati walaupun sedekad telah berlalu..cerita ini ada dlm hidupku..kesayuan ini ada dlm perasaanku..perasaan ini ada dlm hatiku..hati ini pernah memiliki cinta itu..kisah ini sama seperti kisah cinta pertamaku...yg dah lama tertanam dilubuk hati..mana mungkin aku melupakan semuanya....8 tahun....bukan satu masa yg singkat...walaupon hanya melalui telefon...surat-surat..buat aku bahagia...bahagia melalui perhubungan jarak jauh itu...walaupon tiada jodoh antara kita...."kita" masing-masing dah bahagia dengan keluarga kita...biarlah kenangan antara kita bersemadi di lubuk hati....

tetibe teringat cerita lama dulu...yg puas aku cuba lupakan....
sebab...citer ni akan ditayangkan kat pawagam 3 jun 2010..
movie ni adaptasi dr novel ahadiat akashah....
nak tengok sangat....mujurlah dah habis pantang...tp..selagi bibiq baru belom sampai...masih lagi aku belom percaya nak lepaskan anak2 dibawah jagaannyer....selagi tuler aku xleh tgk movie nih...lagipon sape plak aku nak ajak temankan aku tgk movie nih....nak harapkan hubby ku yg mmg hati kering..no sentimental..no romantika....sape nak teman? x kisahlah kan....kalau tgk sorg2 pon aku sanggup.....x sabar nak tgk....huhuhuhu

6 comments:

LoVEaQshA on May 26, 2010 at 2:56 PM said...

Kita g tgk ber2 la kak..
Tgk kt Wangsa walk...
zura pn xda mber nk g tgk citer nie...

adex-aieda on May 26, 2010 at 3:00 PM said...

wangsa walk......
dh bukak kan...dia TGV KE GSC eik?
nak booking..jom dating eik zura...heheh

Damia Aleesya & Damia Ayunie on May 26, 2010 at 3:00 PM said...

tak sabar nak tgk jugak..

adex-aieda on May 26, 2010 at 11:48 PM said...

novel ni glemer time2 kita sekolah dulu kan..bebudak muda belia ni kureng tau kot....

LoVEaQshA on May 30, 2010 at 3:31 PM said...

TGV kak..

Ok gak kn kita dating dekat ckit ngn umah..hehehe
Da xsbr nk tgu citer nie kyar,g cr blk novel nie memanjang saje xda stok..

:: iManja :: on June 2, 2010 at 9:59 AM said...

Hye adex,

Jom join kiter jumaat ni kat mid valley....tak sabar nk tgk citer ni!...teringat masa zaman remaja dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket