Monday, August 17, 2009

awal sgt ke utk gosok gg?

Posted by adex-aieda at 11:50 AM
Reactions: 

memandangkan anak2 mamy pon dah ada gigi...
4 atas...2 bawah...
mamy pon nak trylah gosok gg depa...
takot x cantek plakkan...
sebab la ni..depa dah makan macam2...
sajelah mamy try gosok gg depa semalam...
siap gigit2 lagik..batang dia pon lembutkan....
xderlah sakit...cuma bila time nak gosok kat gg tuh...
depa cam x suka...awal sgt ke eik...mamy nak cuci gg depa nih?
bende ni pon mamy x beli...hadiah beday depa....
sajelah gatal mamy nak guna...hehehe...
x awal sangatkan?

8 comments:

ibu_umairah on August 17, 2009 at 5:59 PM said...

selamat menberus gigi..hee.heeeee

ida on August 17, 2009 at 7:19 PM said...

takper start awal2.biar dia terbiasa.jgn sampai terluka gusi dah ler..
suka tengok budak2 yg giginya cantik.

petite4 on August 17, 2009 at 11:48 PM said...

tak awal la... sy pon gosok gigi juwita awal... sejak dia ada gigi la... ermmm lebih kurang 10 bulan gitu umornya... now dia sendiri mintak berus gigi time mandi

senang je nak ajar... kita gosok gigi kita depan2 dia. so dia nampak yg berus gigi tu benda biasa buat. budak kan senang ikut apa org besar buat.. :) gudluck

togeh

izan ishak on August 18, 2009 at 12:34 AM said...

hi there...biasanya mmg kena kenalkan anak2 dgn berus gigi bila dorg dah mula tubuh gigi.
mula2 maybe janggal...laam2 dah biasa.
my twin pun gigi belum penuh lg...4 bulan lg nak 2thn...

~cantiknya set toothbrush tuh!

adex-aieda on August 18, 2009 at 8:08 AM said...

thanks eik kekawan...
tuler..tp memula mmg agak susah skit nak gosok nih...
sebab depa lagi suka kemam or gigit berus tuh...huhuhuh...

kak izan...tu beday present depa ri tuh....hehehe

Nieza Ishak on August 18, 2009 at 12:38 PM said...

awal2 ni ... guna napkin jerk dulu atau berus yang boleh masuk jari kita tue ... sbb nak berkuntau dgn derang pun masya allah .. hehehe

mummy_adam on August 18, 2009 at 2:27 PM said...

xawal lah.. adam start ggosok gg since dia ada 2 gg lg.. refer sini ek : http://ena-ikhwan.blogspot.com/2009/01/adam-gosok-gigi.html

selamat memberus gg.. supaya gg cantik selalu :)

twins mama on August 19, 2009 at 11:05 PM said...

ada gigi dah bolehlah gosok.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket