Tuesday, December 30, 2014

celebration bff besday 200914

Posted by adex-aieda at 11:00 PM
Reactions: 
0 comments

 #throwback
celebration besday #bff @ Red Box Pavillion.. 200914.. 

Vacation Jakarta & Bandong Part 1

Posted by adex-aieda at 9:00 PM
Reactions: 
1 comments

 #throwback
percutian 3 sahabat #bff ke Jakarta/Bandong pada 11 Oktober 14 sempena besday Norazfaezah bte Sehak a.k.a Pae Potech sahabat sedari kecilku & Zufilah Nur... #gengkuatjalan #gengperabihduit @gengkaroks macam2 geng lagiklah.. kami ni ber-5 tapi nak kumpul 5 org amatlah payah.. 1 ke Krabi/1 ke Shanghai... dan 3 kami ke Jakarta/Bandong... wallahhhhhh

dah nak habis tahun 2014 baru sebok nak cargas upload kat blog ni.. muahahahahahaha
tunggu Part 2 .. 3... 

Majlis Graduasi Tabika Perpaduan Sri Perlis 2

Posted by adex-aieda at 5:30 PM
Reactions: 
0 comments

 #throwback
majlis graduasi dak kembar @ tabika perpaduan sri perlis 2.. 21 Nov 2014 yg lepas.. almaklum mamy bz jadi MC katanya.. gambar2 non hado.. ni semua ihsan kawan2 JPTP mamy.. nak story jugak kat sini... dah nak habis tahun 2014 mamy baru terhegeh2 nak update blog weih... walaupon kawan2 fb dah ramai tau &  tgk kat fb kan... saje mamy nk jdkan kenangan kat blog mamy ni... cepatnya kamu berdua membesar.. mamy rindu saat kamu kecil.. x betah dok diam... penat mamy nak mengejar.. kini kamu petah bercakap..membaca..menyanyi..menari.. tahun depan memulakan langkah ke sekolah baru... gud luck my beloved chubby twins.. mamy sayang kamu...

last day twins kat sekolah

Posted by adex-aieda at 3:11 PM
Reactions: 
0 comments

 sesi persekolahan 2014 melabuhkan layarnya.. hari terakhir macam tahun lepas jugak cikgu belanja kanak2 ni makan KFC.. murah rezeki cikgu,.. rasa sayu, pilu, sedih semua ada.. bukan senang dak kembar nak melupakan 2 cikgu yg baik & begitu sabar melayan perangai depa 2 ni... bukan mudah nak menghilangkan rindu depa kat cikgu berdua tu... waktu cuti sekolah ni.. byk kali depa suh mamy call cikgu.. begitu rindu pada cikgu mereka ni.. 

istimewa buat cikgu Shahila Munira & Ct Aminah Affandi.. terima kasih kerana mendidik, mengajar, memberi kasih & sayang yg secukupkan pada dak kembar mamy... seawal usia 5 tahun.. 2 tahun bersama cikgu... 2 tahun juga mereka membina pengalaman & pembelajaran bersama cikgu... dari x kenal huruf kini lancar membaca.. dari keliru dengan nombor hingga pandai mengira.. siapa kata bila kita hantar anak2 ke tabika perpaduan anak2 kita x pandai membaca? hanya pandai menyanyi? teringat mula2 mamy hantar dak kembar ke sekolah tu... yele cuma bawah umah sajekan.. penah ada seorang kawan bertanya..bercakap.. janganlah sebab senang dgn kkita sampai kita xnak amik peluang hantar anak2 g sekolah tabika yg mahal, jgn kedekut dgn anak, nanti anak awak asyik menyanyi & menari aje... siapa yg cakap begitu? walaupon hati sedikit terguris tapi mamy bersyukor anak2 mamy bijak menyesuaikan diri sekolah disitu... walaupon ada aktiviti menyanyi & menari, cikgu2 tu akan pastikan kanak2 disitu belajar sesuatu.. lagipon kita x boleh nak harapkan cikgu sajekan.. samalah2 kita sebagai ibubapa amik tahu apa yg anak2 kita suka & x suka..  Alhamdulillah mamy bersyukor sangat depa 2 tu dah boleh membaca dgn lancar... 

terima kasih cikgu.. jasamu juga akan ku kenang...




 bye cikgu :(

Friday, December 26, 2014

pabila geng merak berkumpul lagi

Posted by adex-aieda at 5:00 PM
Reactions: 
0 comments

#throwback
#gengmerakkayangan
#gengkuatmakan
#genggemok
#gengsukamakan

biarlah gambar yg berbicara... kami bertemu lepas mekji maiza selamat pulang ke tanah air selepas kembali menunaikan fardhu haji di mekah... dan juga aku baru balik dri jakarta/bandung... masih lg hutang citer percutian tu... nanti ye.... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket