Wednesday, January 29, 2014

bila hati sedih....

Posted by adex-aieda at 1:11 PM
Reactions: 
0 comments

 memang sangat sakit bila mengenangkan.. mengingatinya buat jiwa bergelora...walaupon dengan memilih tuk memaafkan.. tp tuk cuba melupakan apa dah terjadi... terasa amat payah... puas berdoa setiap kali usai solat... aku dah redha dgn apa yg terjadi... muga jiwa akan lebih tenang... IN SHA ALLAH

Friday, January 24, 2014

lunch @ saloma bistro

Posted by adex-aieda at 10:00 AM
Reactions: 
0 comments

 Majlis Perpisahan Pegawai & Anggota Kejuruteraan tuk tahun 2013 
jamuan yg ringkas dan biasa je... cuma makan tengahari kat Saloma Bistro Jalan Ampang... Lama dah sampai sini.. teringat zaman sekolah muda belia dulu dok belajar dikir barat/koir/teater kat sini... sekarang dah berubah dah...


rasa sedey sebab nasi tu macam x berapa nak masak.. bila gigit rasa keras2 kerak...xtaulah nak describe macam mana.. tapi lauk pauk bulehlah.. sudahnya kami semua banyak yg makan lauk.. depa tambah nasi dah jadi cam trauma plak... takot sakit perot plak nanti... apa2 pon rasa biasa2 je ler... lain kali x datang dah kot... buat tempat lain plak yer... 

Thursday, January 23, 2014

cuti maulidur rasul 2014

Posted by adex-aieda at 7:00 AM
Reactions: 
1 comments
 sejak tinggalkan sekolah kan.... dah berbelas tahun dah begitu lama x mengikuti aktiviti gini... alhamdulillah tahun ni entah kenapa tergerak hati nak joint perarakan maulidur rasul ni... rasa seronok... penat semua ada... dengar kata majlis gini akan diadakan 2 tahun sekali.... mmg best lah & ianya 1 pengalaman yg akan diingati... udah lama rasanya kot x merasa jalan kaki sejauh itu.. jauh ke? dari belakang masjid keramat.. pusing lorong kiri... lorong keramat masuk balik masjid keramat ikot depan... macam2 perasaan ada.. hihihii saje amik peluang bukan selalu pon kan... bukan senang nk dapat peluang gini kan....



 in sha Allah
andai dikurniakan kudrat lagi,... bulehlah joint lagi di tahun2 akan datang kalau ada... seronok tau... walaupon penat... rasa kaki cam nak tercabot.. tp ianya 1 pengalaman yg seronok... sambil berjalan...sambil berselawat...




Wednesday, January 22, 2014

3 cahaya cinta gebu

Posted by adex-aieda at 5:00 PM
Reactions: 
2 comments


 ada gaya model tak?
macam2 riaksi berbeza dalam sekali snap...
i love my kiddos

lunch treat @ Pastel Setiawangsa

Posted by adex-aieda at 9:30 AM
Reactions: 
0 comments

 Cafe Pastel ni mmg kita recommended ler.... sesekali nak layan kopi/teh mmg suka lepak sini.. sambil layan dessert.. menggemokkan badan & mengumpul lelemak.. hihihihihihi

kita dah rasa semua pastry dia... mmg sedap.. cafe ni agak tersorok sikit...nak privacy leh lepak situ ler... sebab tempat tenang je lau nak sembang2... lau nak cari buley je... cafe ni sederet ngan CIMB Setiawangsa tu... dekat tu ada farmasi... 


 menu kat cermin tu sering bertukar2 tau... semua sedap...

 
 hari tu kita makan lamb burger... sangat sedap... menu kat cafe tu pon bertukar2 ikot hari... nak try pasta dia pon sedap... tu dessert kita amik mini pavlova... sangat manis & sedap.. aduhhhhlerrrr mana nak lagi gemok kannnnn... hihihihi


Tuesday, January 21, 2014

dak kembar sekolah 2014

Posted by adex-aieda at 7:30 AM
Reactions: 
0 comments

alhamdulillah
melangkah ke tahun 2014 yg baru... tahun ni mamy masih hantar dak kembar di sekolah yg sama... cikgu yg sama.. cuma kawan2 ramai lagi baru sebabnya kawan2 dak kembar yg 6 tahun ramai yg dapat pra sekolah tahun ni... so ada yg tinggal 5-6 org je ler.... tahun ni beza dah x menangis... mamy hantar terus mamy balik... depa dah senior kan.... ada jugaklah budak baru yg menangis.. tp mamy tgk depa cool je... 

gambar di atas gambar baru nak g sekolah.. gambar bawah plak gambar balik dari sekolah... upe selekeh dah anak2 mamy ni... hihihihihi


Monday, January 20, 2014

makan-makan gegirl vouqe kejuruteraan

Posted by adex-aieda at 5:00 PM
Reactions: 
2 comments

 citer dah basi jugak... tapi saje jugak nak letak tuk jadikan kenangan... x salahkan...kan... almaklum sementara ada masa2 terluang niler... kene curi masa update blog ni....masa kejadian ni bulan Disember 2013... lepas je kami kuar makan2 ni.. sorang demi sorang geng2 gegirl ni bercuti... so masa yg ada semua geng ni ler kene gunakan sebaiknya2... hahahaha alasan kan..... seronok dapat geng kaki makan... kaki diet... tauuuuu... itulah kenangan terakhir makan2 kami tuk tahun 2013... 2014 belom mula lagi... 

mandi manda @ Gold Coast Morib 17 Nov 13

Posted by adex-aieda at 11:16 AM
Reactions: 
0 comments

 1st n3 tuk tahun 2014...
menceritakan & menggambarkan empunya blog sangat sebok... muahahahaha 
giler lama x update... ni kali pertama masa bawak kiddos mandi manda kat gold coast ni... sebab ada lagi sekali kami pergi tuk penutup tahun 2013.... kita citer bende lain dulu yer.... 

since facebook la ni dah kene block kat opis ni...  dgn line celcom/maxis tenggelam timbul... macam hampeh nak jenguk fb sesekali tu buleylah.... baik ngadap pc update jeler blog ni... dah lama pon terbiar kan... kan,...kan....kan,,,,,


 sangat seronok bercuti bersama family ni.... hargailah keluarga kita sementara semuanya masih ada... ianya akan simpan sebagai kenangan terindah yg kemas terpahat didalam hati...           


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket