Tuesday, October 29, 2013

USS Part 2

Posted by adex-aieda at 5:06 PM
Reactions: 
1 comments
 rasa sungguh seronok dgn percutian singkat bersama bff ni... rancangan nak pergi tu dari bulan 3 tau.. sehinggalah bulan 9... beli tiket masa kat matta fair mac 13... dgn harga rm288 stay 1 malam hotel kat bayu marina johor bahru... next n3 baru mamy story pasal hotel baru yg cantek yer.... 

mamy rasa sungguh berbaloi dgn harga... pergi singapore hanya tukar rm500 duit dolar singapore.. leh r buat makan2 dan soping serba sikit.... sebab kat sana cuaca sangat panas... asyiklah dahaga... beli botol ayaq USS tu je 3 kali... kekonon beli sebab teringat anak2 kat umah gak.. ada 3 org kan,.. so kenelah beli 3 botol.. lau tidak karang berebut.. beli dgn harga 1 botol tu 10 dolar ok.. bersamaan rm20++... pastu bila dah ada botol tu leh top up air je takat 5 dolar... tp sebab nak kan botol tu jugak... redha jeler...

dapat main semua game yg ada kat USS tu... baik tuk dewasa sampai lah membawa ke kekanak nye game... smeua merasa... sangat enjoy... lau bawak anak2 mamy rasa cukup x berbaloi sebab depa mesti xleh nak enjoy layan kitanye game pastu kita nak main kene tinggalkan depa kat bawah... sungguh x sampai hati... so kiddos bkn mamy x sayang ye... mamy cuma xnak membazir duit.. lain kali kamu semua dah besar.. dah leh enjoy main semua... baru kita pergi... kalau x buat letih je yo....

mula masuk USS seawal kul 10.30 pagi... membawa ke 7.30 malam... letih x payah cakap... tp sangat teruja dan gumbira.... rasa nak pegi lagi dan main semua game.. paling seronok transformers... the mummy... roller coster yg pusing2 tu totop lak time tu.... sebenarnya lega weih... lau x mau menjeerit heart attack... 


 masa ni dah penat giler... kaki pon cramp... hahahaha




ada last episode tau...... tunggu :)

Monday, October 28, 2013

short vacation USS Part 1

Posted by adex-aieda at 5:12 PM
Reactions: 
0 comments

cerita agak basi..
pegi USS ni 20 September 13
tp kerana line tenet x bape elok... keadaan bz ngan urusan harian.. baru ada masa nk update pasal USS ni... rasa x best plak kalau x masukkan cerita USS ni... kenangan yg x buley nak lupa.. berjaya kentalkan jiwa raga tinggalkan anak2 dibawah jagaan bibiq selama 3 ari.... dgn suami pon out station... muahahhahaha jangan sedey ye kekanak.. ada duit lebey nanti mamy bawak kamu pergi.. nak pegi sana kene bawak duit ribu riban... 2nd time merasa g over the sea lepas vietnam :)

 











Friday, October 25, 2013

besday mr papa

Posted by adex-aieda at 4:37 PM
Reactions: 
0 comments
alhamdulillah
2 oktober 2013 yg lepas genaplah umur papa 35 tahun... suprise kek mamy menjadik malam tu sebab mamy ajak papa keluar pegi beli barang.... bila sampai umah kiddos dah x sabar tunggu nak potong kek...rasa sangat gembira bila semua kanak2 & besday boy gembira.... rainbow kek tu design by kak tina othman kenalan mamy kat fesbuk.... kek yg sangat sedap... lagi best sebab kak tina leh delivery terus sampai depan umah.... x perlu susah hati.... harga pon berpatutanlah... ko nak kek sedap... cantek... haruslah kuar duit kan... sangat happy.... kek tu bagi cikgu dak kembar ngan jiran2 sampai x puas makan sendiri...

gambar kek rainbow bawah tu ni plak mamy order dari kak deeb a.k.a farah diba... kek kak deeb pon sangat sedap.. akibat x puas makan mamy order ngan bakers lain plak.. kebetulan dia balik gombak... hhihihi
apa2 pon thanks kepada kak tina & kak deeb 

kek kak deeb ni guna cream cheese..


 hadiah dari mamy tuk mr papa tuk tahun ini..... harap papa suka... ingatkan nak beli jugak blackberry tapi bila fikir ramai dah org x guna bb kan... so bertukarlah kepada samsung ye papa.... dia sangat suka.,.. suka.. suka...

then papa belanja makan steak kat kedai feveret dia.. Fiske Steakhouse @ Au2

selamat hari lahir, muga murah rezeki, sihat hendaknya...dan setia hingga ke akhir nyawa...


Wednesday, October 9, 2013

bila kembar kecik bertemu kembar gebu

Posted by adex-aieda at 4:51 PM
Reactions: 
1 comments


Tuesday, October 8, 2013

adik kakak kibar jalur gemilang

Posted by adex-aieda at 12:35 PM
Reactions: 
1 comments

 dak kembar ku ni kan sekolah gomen... tabika perpaduan... kompomlah sungguh sebok ngan pelbagai aktiviti yg melibatkan rukun tetangga... belia 4b.. umno.. banyak sangat aktiviti kadang buat mamy yg lotih... hahahahahah.. tp since depa enjoy seronok je... mamy pon happy jer kan... 

ni program kibarkan jalur gemilang kat flat tempat tinggal kami... dato' johari abd ghani selaku menteri titiwangsa siap datang tuk rasmikan acara ni.. kekanak gembira... nyanyi lagu jalur gemilang... lagu negaraku... kecik2 gini mmg kene ajar agar sayangkan Malaysia kan... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket