Thursday, May 30, 2013

R u addicted? candy crush saga?

Posted by adex-aieda at 3:37 PM
Reactions: 
0 comments

 ADDICTED?
x nak ngaku? alalalalalalaalalala malu konon... 
dah agak lama jugak game ni... sekarang ni game ni giler femes ok..
mula2 main game ni ngan geng mama papa kelab kembar malaysia... then jadi seronok mamy asyik buat status mintak nyawa...mintak nyawa then ramai gak adik2 kawan2 mamy terikot main game ni... jadi tambah lagi seronok sebab tambah kawan lagi leh mintak nyawa... sampai 1 tahap mamy stop main game ni sebab giler geram dan bengang kat level 110...mencikkkkkkk mamy hilang arah sebulan lebey tau x main game ni...sampailah kekawan opis mamy plak joint main game ni marah kat mamy depa mintak nyawa mamy x bagi... bila dah lama x main candy game ni jadi hang ntah apa2 sebabnya bygkan mamy dok simpan nyawa sampai 800+++ akhirnya lepas delete...install balik baru leh main....main pon disebabkan ada sorg kawan opis mamy ni yg tolong mainkan kat level 110 tu...sekali cuba terus berjaya.... dan akhirnya mamy kembali mengganas... asyik dok mintak nyawa...makin naik level makin stress... tambah stress lagi bila dok tgk kawan2 semua dah potong mamy terus maju ke depan... muahahahahaha

main game ni stress ada... give up ada...fade up ada.. segala jampi serapah..maki pon ado.. istigfar pon ada... so bagi sesape yg belom lagi mencuba tu... lau rasa tahap kesabaran anda kurang,...lupakan jeler niat tu yer... sbb sekali mencuba kita akan terus main...main...main...
muahahahahahaha


Monday, May 20, 2013

sesi lepaking ngan hotmama lagi

Posted by adex-aieda at 5:16 PM
Reactions: 
0 comments

 Assalamualaikum

bertemu lagi kita...kami... 
rasa bahagia..pertemuan kali ni pon x terancang... kebetulan maiza datang KL kursus katanye....so apa lagi mamy amik kesempatan kirim kopok...pastu dia pon ada order brg kat mamy... so kiranya kami kene bertemula.. then KC pon ada order brg,....mamy pon ada order brg dr KC... so kami pon pakat2 ler nak ketemu sekali kan... memula plan asal nak jumpa kat KLCC, so mamy kara kalau KLCC xde masalah sebab mamy leh naik LRT lagik..... lagik? hahahaha 

tapi
lokasi KLCC x jadik... so memula ramai gak kata nak joint... tp bila dah sampai harinya... ramai plak yg x jadik... so hanya kami berlima... KC, Kak Wan, kak Tina & Maiza.... jadiklah..cukup havoc jugak tau kedai mamak tepi jalan mengadap maju junction tu.... walaupon mamy xleh lama sebab tau2 jeler mat komando daku tu anti sosial yer... so mamy sempat tukar2 barang... then potong kek coklat hasil dr air tangan kak tina... sangat sedap wokey... korang leh order gak dari dia... then mamy balik... walaupon hanya amik masa sekejap...terasa kami sangat rapat....really sempoi.... kan..kan.....

salute kat kak wan haryani.... sib baik ada KC & aiman tolong tolak stroller... hehehe


pesta buku antarabangsa @ pwtc
 
gambar bawah ni plak masa g pesta buku @ pwtc 26 april 13... 
ngan kak tina & KC
letih menunggu buku idaman ramai MIPI katanye... karya kak melur jelita.... lepak makan kat restoran riverside.... just makan RVC yg sedap & manis + chicken pie....
 



Thursday, May 16, 2013

aku ado kerana ko ada

Posted by adex-aieda at 4:40 PM
Reactions: 
0 comments



 semalam rasa sungguh bahagia bila dapat keluar lepak sambil makan.. lagi seronok KKS (kawan karib selamanya) yg belanja makan...hehehehe... lagi seronok lagi bila dapat jumpa.. payah tau nk kumpul walaupon hanya kami bertiga... nama je dok 1 flat berlainan blok tp nk kumpul pon payah... kisah ni unplanned pon ada.. masa kami wassap dok sembang bila nk lepak... nak story mory sbb x best asyik sembang kat wassap... lin bgtau dia free 15/5... kebetulan 15/5 tu besday mamy... so lagilah bertambah happy nak lepak kan.... so tempat paling dekat dan senang KLCC...asyik dok lepak kedai mamak... kedai depan umah..bosan jugakkan... dan tentunya kata besday so makan kat secret recipe ler jawabnye... pastu nk citer ni... sejak kawen 9 tahun yg lepas mamy mmg x penah lagi naik LRT... tetibe jd jakun ko.... lagi best mamy bawak si dak kenit tu...itupon lps dok melalak nk ikot jugak... 1st time dia naik LRT... diam je... muahahahahahah 

apa2 pon... happy sangat dpt berkumpul.... kami berkawan dari kecik... 1 sekolah... sering bertukar pelbagai cerita suka suki kehidupan... juga kawan yg ada setiap kali mamy memerlukan pendengar.... kawan yg selalu ada tiap kali mamy perlukan semangat... terima kasih kerana selalu ada.... semuga persahabatan kita akan tetap kekal bahagia hingga hujung nyawa biarpon ada terlalu banyak rintangan dan dugaan yg datang tuk memisahkan kita,.... InsyaAllah... ko kenal aku, aku kenal ko! 

peace & love

Wednesday, May 15, 2013

15 Mei 13.. happy birthday to me

Posted by adex-aieda at 5:35 PM
Reactions: 
2 comments

 wishlist yang tertunai... ipad tu besau sangatkan...berat & payah nk bawak ke mana2... hehehehehehe saje je kan alasan x munasabah tuk minta yg baru.... so black vs white macam biasa :)

 note 8 ni pon smart jugakkan.....? 

Tuesday, May 14, 2013

GATHER2 GENG WHATSAPP - GHMB

Posted by adex-aieda at 4:10 PM
Reactions: 
0 comments
kejadian udah basi jugak.... dah lama tau 14 april 13... org lain dah lama buat n3 tp mamy baru ada masa nak buat n3 ni... muahahahahahaha giler lama peram kan... xtaulah sejak dua menjak ni begitu malas sungguh2la nk update blog ni.... bila ada kenal kawan2 baru... siap depa tanya.. laaaa ada blog ker? padahal depa xtau mamy dah aktif berblogging ni since 2008 lagik... ada mood rajin gambar plak xde xbwk cable... dtg lagi mood rajin line tenet plak yg sendu cam siput.... 

biar gambar berbicara... buley?


menu : pot luck

simple tapi buley buat kami semua kenyang... siap leh tapau bawak balik umah lagik... terima kasih tuk dak fiza bagi umah kamu tuk kami semua buat sepah... seronok.. happening bersembang x hengat donia...sampai lupa kat suami kene tinggal kat umah,..,ntah makan ke idop yer.... hahahahahah

yg penting umah dak pija tu besau.. siap ada ruang bilik tuk kekanak bermain, layan dvd... so idoklah mengganggu para ibu2 dok sembang kan... bagus dik lepas ni leh buat lagi.... sebenarnya kejadian ni pon planning smepoi tuk meraikan & jumpa ngan dak maiza yg turun KL dari kelate/terengganu....kami mmg rapat sebab selalu dok sembang kat grup wassap tu kan... dah xde rahsia kekadang tu..yole tempat tuk luahkan segala rasa hati kan... almaklum sejak dua menjak ni grup GHMB tu semakin senyap sunyi..sape buat status... org2 yg sama jugak komen... yg lain memilih tuk jd silent reader je.. xtau kenapa... xpelah yg penting kita berkawan dgn ikhlas tuk suka suka.... bkn kita leh paksa sume org suka kitakan... so inilah kami yg sempoi... selamber dan comei2.... berkawan bkn tuk mencari musuh yer.... 

sebenarnya lepas kumpul kat umah dak pija ni... ada lagi gather tuk meraikan kedatangan tinie plak... tapi tu kat umah kak wan... masa tu mamy x joint sebab ada hari mandi manda anjuran sekolah dak kembar... idoklah ada gambar kan.... apa2 geng2 kat wassap tu mmg happening...

mau tak happening..sekali mamy off data internet..bila bukak tgk depa sembang sampai 500++.. apalah yg depa ni dok sembang kan... kekadang dptlah scroll kekadang malas nk scroll baca... hehehehe 

penatlah nk taip... terima kasih sudi singgah baca... i luv uolssssssss 


HO CHI MINH... aku datang

Posted by adex-aieda at 11:12 AM
Reactions: 
0 comments
 waalllaaaaweyyy
citer yg dah nak basi pon... baru ada masa nk update..karang xde plak kenangan g ho chi minh city, vietnam ni dldm blogku.... gambar banyak dok dalam album kat fesbuk nun... ni saje nk bg kenangan dan juga tuk kome2 cuci mata.... 

pegi vietnam... rancangan yg pada asalnye x dirancang pon... perancangan spontan oleh salah sorg kat geng wechat..jom g vietnam soping kain baju tuk raya tahun ni... pastu salah sorg bukak web air asia tgk tarikh mana available dan harga berpatutan... then terus taip.. sape nak g vietnam 9 - 10 april 13 tiket rm268 pergi balik...terus setuju dan memasing tgk date terus kata YE.. sape yg sempat beli tiket je yg pegi... so jadiklah 7 org... termasuk kakak, mak, adik ipar (kakak), kak liza, kak za & yusneeza... 

dah dekat tarikh nak pegi... baru perasan tarikh dak kenit tuk temujanji doktor pakar... walla... sib baik jugak ada org dalam yg leh tolong tukar tarikh... terima kasih bebanyak yer... duit x bawak banyak pon... kiranya bawak cukup2 tuk beli baju sendiri, makan minum dan balik... xde perancangan langsung nk buat bisness sebab bajet pon xde...just pegi nak usha dulu... next time leh pegi.. tuk bisness kan... sebab dah tau.. walaupon hochiminh bagi aku 1 bandar yg agak sebok...sebok dgn org2 yg bawak motor... serabot weih...sampai bila dah balik malaysia nk drive tetibe fobia & trauma ngan motor2...muahahahahahah biasalah mamy kan drama queen kan...kan...kan....

kalau kita x pegi...kita xtau apa yg ada kat negara org... kita x merasa apa yg org2 dok citer bestnye vietnam tu... bg aku yg best nye kat sana adalah syurga buat peniaga2 kain, baju cotton je kot... bukan syurga tuk aku sebab aku bkn peniaga kain baju tudung bagai tu..... tp bila tgk harga kat sana..sangatlah murah ok... tapi.. kos makan minum kat sana adalah sangat mahal..yeler kita nk dpatkan makanan & minuman yg halal & bersih kan... bayangkan tuk minum pagi nasi lemak & teh ais =RM25 wokey.... perghhhhh rasa biasa je xdelah sedap sangatkan...tp tuk mengisi perot... layankan je... malam pertama sampai kami makan kat restoran melayu katanya...siap ada tax yer...bkn malaysia je yg ada tax ye... 10% plak tu... makan tuk 7 org mencecah RM100+++... lantak... lepas makan ronda pasar malam dpan Ben Than... syok jalan tempat org memalam...motor tetap berlambak..bunyik hon x berhenti agak kepeningan disitu... pengalaman yg cukup xleh lupa kat sana xleh tanya harga... kita kene terus beli... nak diskaun pon agak payah sebab depa agak tegas.. bila kita xmo beli setelah bertanya harga...dia ikot & pegang tgn kita macamlah kita ni pencuri... agak kalut & menakotkan kat situ sampaikan rasa takot nk soping sbb kat negara sendiri..kita dah terbiasa tanya harga... mintak less kalau x dpt harga yg kita nak, x beli pon x kisahkan...tp tidak kat sana yer... kalau bernasib baik...dptlah harga murah... kalau x.. takat tu jele yg kome dpt... xdelah pengalaman yg terok sangat..jalan2 kat pasar malam.,..tetibe ada plak warong makan...siap bakar "babi" dan bau yg sungguh harum...harum? hahahahaha buley plakkan? tp dah negara depa lantakkan depa la yer... ada kawan citer kalau g guang zhou lgi terok dan kotor... baru plan nk g china plak lepas ni...balik dr ronda2 pasar malam rasa dahaga singgah kedai beli air... sebungkus rm8 - kopi vietnam sangatla sedap uolls... aku bukan peminat kopi...juga bukan penggemar kopi tp kopi vietnam ku buleh jadi addict... 


tu jele gambar yg ada kat hp daku...lain2 sume dah masukkan kat dalam album fb... lau nk tgk jelas leh g view yer... camle ada org nk view... apa pon percutian ke hochiminh city, vietnam adalah amat ringkas & padat... aku begitu enjoy... layankan apa saje... terima kasih buat kak za yg handle trip ni dgn jayanye... terlebey terkurang mintak halalkan yer.... lepas ni leh plan g tempat lain... 

luv ya :) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket