Friday, June 29, 2012

berus gigi canggih

Posted by adex-aieda at 11:33 AM
Reactions: 
0 comments


dapat free berus gg canggih ni....guna battery lagik...
si kembar yg excited nak guna....tapi gg non hado...
layan jela :)

Thursday, June 21, 2012

try yazid beger @ seksyen 7 shah alam

Posted by adex-aieda at 5:44 PM
Reactions: 
2 comments


 1st time try beger bakar ni plak...sebab masuk berita tv3....pehtu org dok cakap sedap sangat kan....biasalah kan mamy kalau teringin nak mencuba apa jua makanan kalau nak makn kat situ...kene tgk keadaan kedai tu....sama gak macam beger bakar kaw2/kl beger bakar, mamy pilih bungkus juga...bukan nak berlagak...cuma keadaan kedai yg terbuka...dengan asap rokok/asap segala jenis masakan adalah tidak sesuai tuk anak2...especially dak syifaa' qila...so mamy tapau beger besaq ni...bygkan dari shah alam ke keramat...mmg kompom sejuk & banjir ko....sampai umah siap mandikan kekanak & diri sendiri mandi...baru mamy panaskan beger tu kat microwave.....

tu dia....bungkus guna kotak kek wokey...mamy amik cuma 500g - rm20 + 2 keping cheese rm2...so total rm22..kira murahlah nak makan takat nak rasa anak beranak kan.... pada selera tekak mamy & papa...tetap juga masih mengatakan xleh lawan beger bakar kaw2...
n3 pasal tu leh refer beger bakar kaw-kaw ...

haruslah kene potong 4 bahagian kan....senang nak makan.... :) 


 servis:
lebey kurang masa menunggu beger bakar kaw2... mamy sampai kul 6.45 ptg....membawa ke pukul 8.57malam....baper jam mamy ngan kekanak menunggu dalam kereta? sendiri mau hengat la yer....ingatkan menunggu punya lama...rasanye berbaloi...tapi biasa2 je....opsssss karang cakap lebey2 kene saman plak....beger besar ni leh oder on9...kat atas nun ada banner siap laman web..xpon leh try google sendiri ye.... tekak memasing lelain kan....leh cuba & try 
:)

Thursday, June 14, 2012

bercuti di Colmar Tropicale, Bukit Tingi

Posted by adex-aieda at 1:48 PM
Reactions: 
0 comments
 cuti sekolah yg lepas....
papa bawak kami bercuti rehat2 kan minda... dah selalu sangat g genting...kali ni mamy request bukit tinggi...dulu2 penah g sana,...masa lom ada anak2...pergi berdua je...kali ni haruslah g ngan anak2... kekanak pon asyik request nak dok "umah hotel"... almaklum...sejak ada dak kenit.. mamy x beranai nak bercuti jauh2...sebab keadaan dia tu...bukan x yakin...tapi mmg kurang keyakinanla nak bawak jalan jejauh...paling jauh dia penah pegi pon...balik pendang, kedah :) 

sampai2...paking keter...terus naik shuttle bas g jalan2....xde pape sangat pon benarnya colmar ni...cuma ada Jappanese Village, Taman arnab kot nama dia...udara nye nyaman je,...makan pon buleh tahan dari kemampuan ler....len kali nak repeat lagi... :)





 tengok...
kekanak sangat enjoy...happy....kat sini je ntah habis baper puluh rengget,.,..sume nak naik...muahaaahahahahahaha
x kesahla kan...yg penting bagi mamy & papa..
kekanak happy sesekali berjalan2 

Tuesday, June 12, 2012

eppy 4th besday my beloved chubby twins

Posted by adex-aieda at 5:18 PM
Reactions: 
2 comments











ALHAMDULILLAH
tepat pukul 1717 & 1718 - 12 jun 2008
mamy selamat melahirkan si kembar ni melalui kaedah pembedahan ye....kat HKL....akhirnya...setelah 4 tahun menanti....hadirnya si kembar sungguh membuatkan mamy bahagia....syukor sangat2...

malam nanti kita ajak papa g makan kat luar ye....celebrate besday kamu...mamy tunda besday bash kamu ke 1 july 2012...tumpang nenek & atok nye kenduri tahlil...kesyukuran & sambut puasa yer...

semuga kamu berdua membesar dengan sihat &  sempurna...xmo gado2...xmola suke berebut2...penatla mamy nak layan....muahahahhhahahahah...jadik anak yg solehah yer....apa2 pon..mamy sayang kamu! lebeh dari nyawa mamy sendiri....jaga baby yer... 


Monday, June 11, 2012

19 Rejab 1425H - 19 Rejab 1433H

Posted by adex-aieda at 4:11 PM
Reactions: 
0 comments
 ALHAMDULILLAH
syukor ke hadrat Ilahi
19 Rejab 1425H - 19 Rejab 1433H
genap dah 8 tahun... tu kalau ikot kelender Islam... kalau ikot kalender kita lama lagik... 4 september nun....rasa cam kejap je masa berlalu... 


masih simpan baik tau kad jemputan kawen kami....ko hado? 

weekend lepas? xde g memana pon...kaki mamy masih sakit lagi....hahahahah...tp x sukalah dok terperap kat umah kan....sabtu dah dok umah... walaupon rancangan asal sabtu tu nak g jejalan.... pagi lg dah kuar... amik kek kat danau kota,...g hantar kat prince court....tmpt nenek keje sebab kawan2 nenek oder kek...then niatnye lepas tu nak terus kuar jejalan...tp rancangan terpaksa dibatalkan...sebabnye...dak kenit a.k.a dak syifaa qila muntah.....mmg dah selalu gak dak kenit tu muntah dlm keter....tp kali ni..muntah terus abis baju suar mamy kene....erghhhhhh.. nak marah macam mana.... papa terus g restoran...tapau makanan....sudahnye..balik umah...makan..mandi..mamy paksa kekanak tu tido....tgk jam pon masa tu dah pukul 2 ptg.... papa janji ptg baru nak kuar balik...tp dapat jemputan plak...jiran mamy buat kenduri cukor jambul cucu dia lepas magrib..... ptg tu papa just bawak kekanak g main kat taman belakang....jadikla kan.... then ahad masa tuk meronda2...xtau kemana arah tujuan.... ngan tetamu dtg dr jauh mengejut suh jumpa kat tugu negara.....len kali lah mamy citer ye......


muga rumah tangga yg kami bina...akan kekal bahagia hingga ke hujung nyawa kami....insyaallah :)




psstttt : 1st time buat 2 n3 tuk 1 ari.....sebab bosan meeting x abis2 lagik...kekonon ngadap lappy buat discussion...huahuahuhauhauhua


macaron lover

Posted by adex-aieda at 2:36 PM
Reactions: 
0 comments
 aloha
saya adalah penggemar macaron ye....tp idoklah buleh beli selalu....nanti kencing manis....sesekali bulehlah oder....harge pon mmg leh tahan...mahal...so kalau rasa dah lama x makan...baruleh leh oder....nak oder suka amik masa kalau kekawan jual time promosi....kdg siap leh share ngan kawan2....
selalunye 1 box kat bawah ni rm65 hanya tuk 35pcs ok... si kembar ku sekali hadap....leh habis tau.... (tu mulalah ada yg nak kata, patutla gg leh rosak....patutlah gemuk ) ku pedulik haper....bukan hari2 pon anak2 ku makan makanan2 cam ni....lau kene time mamy lebey duit....bulehla....lagipon mmg dah jadik kastemer tetap,..kekadang siap oder...leh ckp buleh x bayar hujung bulan...hahahahaha....ko ado?

menarik kan...? kekadang agak pelik jugak ngan kawan2 kat sekeliling....nampak sume mende cantek...sedap...tapi sayang nak kuarkan duit tuk beli makanan yg mahal.. bila ku post kat fb...mula komen..nampak sedap....tiba time tanya harge... "kalau aku xdelah nk oder..mahal sgt..ko x sayang duit ke?"...adey....beli makanan mahal...bukannye ku telan seorang kan....pehtu bukannye ari2 nak menelannya...kalau dapat 100 orgla perangai cenggini...sungguh x laku peniaga2 tu tau...hehehehe

yg bawah ni mmg ku dah jadik regular custemer dia...kalau bukak fb leh search 
'sweetfood oven"
dia bukan saje jual macaron...segala jenis kek...sume sedap2....mmg recommendednye!



macaron bawah ni plak dari "cik min".....
nama pon dah glemer...dah jadik regular custemer jugak...benarnya kakak kesayangan daku tu yg selalu oder kat dia.... so daku pon kadang joint la sekali....harge pon lebeh kurang....
rasa pon lebey kurang,.,...masih kene ngan tekak la...


 n3 sejak dua menjak ni pasal makanan yg manis2 saje.....
byk mende nak story mory benarnya...tapi x syok nak story tanpa gambar....byk gambar kat camera besaq tu...belom ada masa nak copy lagi.....tunggula masa yg sesuai :)

Thursday, June 7, 2012

jom makan makanan manis :)

Posted by adex-aieda at 4:57 PM
Reactions: 
2 comments
 
 

 perghhhhhhh
tajuk n3 x buleh tahan kan? 
citer dah basi benarnya...kejadian gile beli kek....huahuahuahuahuahua..camni ko punye citer nak diet hah? benarnya beli kek ni nak raikan harijadi sendiri....maklumlah bulan 5..... 15 mei 12 genaplah mamy 32 tahun....opppssss muda lagi tau....dgn anak 3....

nak beli sume makanan2 manis tuk makan sendiri...? gile hape ko ni? mamy kongsi ngan kawan2 benarnya...ada 3 jenis kek... 1 - red velvet kek 2 - kek caramel 3 - double pavlova....mmg super sedap...x rugilah nak buang duit tuk beli sume kek2 ni....paling mamy suka pavlova.....kali ni oder double ok....nak tau kat mana mamy oder..... saje nk promote....mamy bukan dpt apa pon....yg pasti mmg sume kek2 yg kakak ni jual..mmg sedap....x caye...g try :) 

mamy oder kat kak irma ni....... len kali kompom mamy oder lagi :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket