Friday, March 30, 2012

GARRET VS PLANET popcorn

Posted by adex-aieda at 5:33 PM
Reactions: 
0 comments
 saje je nak share ngan uolsssss
sebelom2 ni lau nak makan popcorn mesti time tgk wayang....la ni dah x payah..maklumlah zaman dah semakin canggih...kalau x pon mesti beli popcorn kat pasar malam....

sejak2 dok baca status2 kekawan kat fesbuk..pasal popcorn ni....mamy ni biasalah...pantang dengar org citer apa makanan yg menarik...kompom nak try.....

memula mamy cuma garret popcorn ni...yg mamy tau dia ada kat KLCC.....bila makan...sedap...oklah...harge  buleh tahan mahal.. RM16..dapat hok kecik...masa ni  baru nak try..belilah kecik..papa cakap mahal...then bila beli..haruslah mamy update kat fesbuk...ada plak komen..kata planet popcorn lagi sedap....perghhhh ada lagi upenye yg lain.....harus carik.....


ni plak...
planet popcorn - yg mamy tau dia kat berjaya times square....tempat lain xtau....harge murah skitla dari garret...1 bucket ni RM24....makan sehingga rasa x berhenti nak mengunyah...sedap jugak...

 kesimpulan
kwangkwangkwang
cam pakar pengkritik makanan plak...silap cakap nanti kene saman...bahaya zaman ni nak komplen2....hehehe...bagi mamy 2-2 sedap...memasing ada kelebihan sendiri....yg buat garret lagi sedap mungkin sebab kita nampak dia masak...kalau nak perisa apa...kene tunggu kalau xder....makan panas2 sedapla...bila dah bungkus...rasa lemau skit....bab planet plak...sebab dia jual mmg dah siap packing...mmg x lemau dah....bertahan hanya tuk 2 ari.....selamat masuk perot...sampai x cukup....hahahahah
sekian saje pengkritik popcorn......

bagi yg dah biasa makan...silalah berikan ulasan anda....
eppy weekend :) 

Wednesday, March 28, 2012

celebrate 59th years old nenek

Posted by adex-aieda at 8:45 AM
Reactions: 
2 comments
ALHAMDULILLAH
20 mac 2012 genap umur ibuku tercenta 59 tahun.....syukur padaMu Tuhan....doaku agar ibuku diberikan kesihatan yg baik tuk terus melalui liku2 hidup yg mendatang...kerenah anak2 dan cucu.,...semuga juga dimurahkan rezeki....... amin :)

mamy dan mama- Iena Hamdi telah mengambil kesempatan meraikan besday ibu kat malaya steambot, prima gombak....dekat je pon ngan umah mak ayahku......rasanye tetiap tahun kot celebrate makan kat situ...sebab rege pon buleh tahan... rm23++ yg lagi best...tuk besday girl free of charge ye....
makan kat situ tuk 10 dewasa & 3 kanak2 cume RM258....berbaloi2 rasanye...sebab makan x hengat dunia...


 24 mac 2012...malam sabtu..ayah a.k.a atok buat kenduri tahlil/kesyukuran..hanya kami sekeluarga...anak beranak...adek beradek...lepas tahlil...solat isya' berjemaah tuh....barulah makan....then jiran2 terdekat datang...malam tu...tuk pertama kali...mamy oder pavlova dari irmadilondon.....sedap x hengat...sampai x puas makan...ayah suka sangat...sampai masa jiran2 datang serbu umah....mama iena dah bawak lari...simpan...potong kecik2 letak dalam pinggan je bg depa rasa.....yg lain siap potong masuk tupperware...x puas makan...huhuhu

the next day...mama iena oder pavlova jugak dari cikmin macaron......cuma beza kali ni...sebab cikmin dok jauh kat bentong...kami kene deco sendiri.....kali ni x bape nak meriah..sebab mama iena tu jakun buah-buahan....dia x makan buah......so anda akan nampak beza....pavlova irma & pavlova cikmin...2-2 sedap....air tangan yg berbeza....rasa cam nak oder berkali2.....huh....cikmin susah skit nk oder sbb kene tunggu dia turun KL...amik oder bebanyak....


masa nak solat berjemaah sekeluarga....nenek bagi telekong kekanak ni,,,tapi still besar tuk depa...x payah pakai kain....jadiklah....susah tol nak suh bergambar ye...sejuknye perot mamy bila tgk gambar ni,....so sweet kan? tuk dak syifaa' qila xder lagik....besar sangat....karang dia nk jalan pon x buleh...heheheheh

nak melentur buluh mestilah diberi pelajaran dari kecik ye dop? dah kalau anak2 pon x penah tgk kita solat....camne depa nak solat kan....bila tgk depa excited pakai telekong...sungguh mamy teruja...nanti ye kakak adik....tahun depan mamy hantar kelas mengaji..... :)


 adios :)

Monday, March 26, 2012

bila bangunan wisma terbakar.....

Posted by adex-aieda at 3:17 PM
Reactions: 
2 comments


tajuk n3 tak buleh blah kan?
minggu lepas....khamis...22 mac 12.....x tahulah pukul berapa....bangunan wisma dikejutkan dgn bunyi siren kebakaran....mengikut cerita kekawan mamy....terkejutla...memula ingat bunyi siren saje try test...sebabnya..dah banyak kali kejadian upe cenggini....pehtu bila ramai kata ianya kejadian bebenar berlaku...bukan COBAAN....apa lagi....sume pakat lari...bayangkanla...opis mamy TINGKAT 18 wokey.....perghhhhhhhhh x hengatnye tinggi...mau ketaq lutot sampai bawah ko......

mamy nak golak dolu....golak...golak...guling2....
sebabnye...dihari kejadian...mamy cuti...anak2 mamy demam....alhamdulillah....so berpandukan cerita2 kekawan mamy....kesian lah jugak kat depa kan..,..dahla hari khamis...ramai pakai puasa sunat.....pehtu kene berlari turun tangga plak....

dan
disebabkan kejadian kebakaran tuh.....xtaulah mamy sebab penyebab punca dimana...apa..bagaimana buleh berlakunye kebakaran...sebab byk sangat cerita ceriti yg sampai ke telinga ni....akibat dari kebakaran itew.....1 bangunan wisma xder aircond ko....gilerlah hah...rasa cam disalai2.....
kekawan opis mamy ni dok pakatlah beli kipas hok cucuk kable USB ni....ada plak cerita...kipas tu x tahan lama pon.....yole..mana nak tahannye...kalau takat rege pon rm20 ye....
mamy sesaje je beli...padahal...opis mamy dah ada kipas besar kat belakang tempat duduk mamy ni hah...depa mana berani nak mintak kipas ni...sebabnye.....kipas PA PENGARAH.....so sume pakat dok beli.....nak buat keje pon emosi ternggangu noxxxxxxx....ngan selsema & sakit tekak melanda mamy ni...ngn keadaan cuaca dlm opis cenggini...x selesa sungguhla....lagi haru ye kekawan........berkemungkinan besar....bakal merasai kepanasan ni selama 1 hingga ke 3 bulan.....ce kome bayangkan....betapa harunye.......

 mari melawat opis mamy....... :((
emosi ku yg sungguh terganggu.....huuhuhuhu


Thursday, March 15, 2012

bila playbook masuk hospital

Posted by adex-aieda at 4:41 PM
Reactions: 
2 comments

semalam g maxis....suh depa check nape xleh charge....mamy dok charge 1 jam....1 ari....tetap xleh on...rasanye...xder tercampak ke hape......sedey :(

kenalah tinggal kat maxis...coz depa nak hantar ke brighstar.....
lau xleh repair...dapt yg baru.....yuhooooooooo...

Monday, March 12, 2012

jom puasa sunat

Posted by adex-aieda at 10:10 AM
Reactions: 
0 comments

dah lama jumpa ni benarnya,....tapi baru ada masa nak share..almaklum...minggu ni dah start cuti sekolah kan....pehtu jalan nak g keje pon pagi tadik clear saje....cuma mamy tersilap percaturan agaknye...paking kat opis ni masih serabut.....depa ni x cuti ka? 

lagi best benarnya...minggu ni bos mamy cuti semenggu....so..leh relex2 kat opis ni.....harap2 line tenet stimix ni dah ok...sebabnya...mamy nak balun tgk vanila coklat & bicara hati...

jahatnyelah ha.....x berkat kan gaji..hahahahahahaha
benarnya start tahun baru 2012 tu lagi..mamy belajar nak puasa isnin & khamis...pehtu ada member mamy kat fb dok share ni....so mamy pon share le ngan kome sama eik..... 

"sharing is caring"
x salah kalau kita nak perbaiki diri...muhasabah diri....menjadikan diri lebeh baik dari semalam adalah harus mencuci hati....agar hati idok busuk.....cepat bersangka x baik.....

Friday, March 9, 2012

eppy weekend :)

Posted by adex-aieda at 12:38 PM
Reactions: 
0 comments

jom g mid valley
ada pertandingan beragam si kembar anjuran pa&ma.....
mesti crowded skit...
tapi nak pegi jugak...sebab dah lama masuk dlm schedule tuk weekend ni
jumpa disana :)

saya yg giler atau dia ni?

Posted by adex-aieda at 12:09 PM
Reactions: 
2 comments
 letih! tapi saje nak share....
disebabkan obses nak anak kembar atau apa ntah pon saya xtau!
hanya kerana dia add saya...then saya tgk dia berkerja ngan TUDM...saya komen kat wall DK bikin malu warga TUDM ada org perangai macam ni....saya dihentam terok!

hanya kerana saya x accept dia jadi kawan saya....saya dikatakan pengecut....hanya kerana saya cakap dia memalukan warga TUDM saya dikatakan bangga sangat ngan askar....hanya kerana saya cakap perangai dia buruk sebab tu saya xnak berkawan dgn dia...dia maki saya BETINA SIAL... apa kes!

kalau betol dia bukan TUDM...nape nak menipu EMPOYERS : TUDM...ke mmg suka menipu! xder anak kembar...cakap ada anak kembar...pehtu anak kembar tu meninggal....bukan berkerja ngan TUDM kata kerje ngan TUDM..... dia xtau agaknye saya kerje kat TUDM sebagai apa....! bila saya mintak no pangkat nama...tuk bersihkan nama dia...xnak plak dia bagi....yelah..selalunye kalau tentera ni....isteri beranak ke anak hidup ke mati ke...sume harus publish....sekurang2nye leh la saya bersihkan nama dia...mmg betolke kembar dia tu meninggal....kesian kat dia...TAPI...saya digelar PENGECUT....x faham lah....xtau jugak nak klasifikasikan dia jenis apa...kekawan kat grup DK saya cakap...jangan layan....so saya stop....umpamakan...."kalau kau layan org bodoh ko pon sama bodoh"...

saya dah suh pegawai atasan saya cari siapa dia ni...kalau betol dia mmg TUDM..





hati-hatilah dengan fesbuk ni yer.....bahaya lau nak accept org2 sembarangan jadi kawan...xtau apa motip dia...nak kawan ngan saya sebab nak maki saya! 

sempena hari jumaat yg mulia ni...
saya nak mintak maafla ye..kalau saya ada mengguris hati & perasaan awak...saya xder niat apa2 pon...cuma saya ckp...sungguh memalukan warga TUDM ada airman perangai cenggini....kalau awak bukan TUDM kenapa nak terasa ye tak....?

Monday, March 5, 2012

FOLLOWER KE - 200

Posted by adex-aieda at 3:32 PM
Reactions: 
3 comments
 TAHNIAH
terima kasih kerana sudi menjadi org yg ke-200!
terima kasih kerana sudi menjadi follower blog saya!

memperkenalkan diri sebagai inazamri...
walau dimana pon anda berada... salam perkenalan saya hulurkan :)



see...
saya dah ada 200 follower..sangat2 suke wokey...
hoollllaaaaaaaaa

kene ke bagi hadiah? 
rasanye cukuplah agar persahabatan yg terjalin...dengan keihlasan, kejujuran :-)
terima kasih sekali lagi

Friday, March 2, 2012

bicaralah hati :)

Posted by adex-aieda at 9:25 AM
Reactions: 
1 comments
 sangat2 suka citer ni 
walaupon memula layan jalan citer agak lambat skitkan....pehtu dah lama sangat baca novel dia 
BICARA HATI karya DAMYA HAMNA
mamy layan novel masa zaman mude belia remaja dolu....masa baru2 kawen...almaklumlah mana de anak masa tu kan....pehtu lepas dapat si kembar...terus mood nak membaca novel asyiklah ke laut....xleh nak fokuslah.....pehtu..dapat plak dak kenit....lagilah kekonon bz sangat...baru nk bukak novel nak baca...nak feel2 ada saje gangguankan....
jom layan citer ni...mamy pomot baik punya nih...ngan lagu dia...nyanyian si LENA AF9 tuh......feeling syahdu2 gite :((

Lirik Lagu Bicara Hati – Lena
Pinjamkan hatimu
Agar dapat aku tunjukkan cintaku
Moga engkau tahu semua kasihku
Hanya untukmu
Setia rinduku nyata pada mu

Pinjamkan cintamu
Agar dapat aku selami hatimu
Moga aku tahu ikhlasnya
Kasihmu hanya untukku
Percaya rindumu nyata pada ku

Bicaralah hati tentang kita
Bicaralah hati untuk selamanya
Bicaralah hati dengan rela
Kau lengkapkan hidupku
Sempurnakan cintaku
Biar hati kita jadi satu

Add caption


pehtu lately ni dok syok plak ngan sharnaaz ahmad ni.......start tgk dia masa tgk citer2 telemovie kat astro....citer hantu... pontianak kg batu....tangisan langsuir...pehtu kasih alia kat tv3... adalah lagi citer2 lain yg dia berlakon...tp citer BICARA HATI ni mmg feveret lah kan......makin start minat dia lepas citer PATAH SERIBU...adeyyyyyyyyy...ngan body dia....perghhhhh
sukalah....tapi AARON AZIZ tetap dihati ye :)

lomantik x? mmg tangkap syahdu tgk citer ni.....
pehtu lau dah tertinggal citer ni.....nak tgk leh klik SINI ....
 Hati tetap melihat
Biarpun mata dibutakan
Hati tetap mendengar
Walaupun telinga ditulikan
Hati tetap bicara
... Sekalipun lidah dipatahkan

Apa yang ada di mata
Apa yang ada di telinga
Apa yang ada di lidah
Semua hanya fatamorgana

Kebenaran ada di dalam hati
Jika benar maka benar
Jika salah maka salah
Hati tak pernah bohong
Walau terkadang kita tepis sendiri kebenaran itu

cNp : kat SINI 


citer Patah Seribu ni pon best,....syok je layan....sampai time ulangan dia pon mamy dok layan gak....2 kali tgk..x boring.....syahdu....sbb last ending sharnaaz meninggal....hukhukhukhuk

Thursday, March 1, 2012

terima kasih semua

Posted by adex-aieda at 2:58 PM
Reactions: 
3 comments

TERIMA KASIH
khas buat semua pembaca2 yg sudi singgah sini tuk membaca luahan hati....cerpen yg panjang berjela dari mamy nih....silent reader ramai rasanye....sebabnye kadang penat post sesuatu tapi xder pon yg dtg bg komen...hukhukhukhuk..

x kisahlah kan..... janji ada FOLLOWER.....
benarnya mamy nk citer ni...
x sangka sungguhla... selama dekat 4 tahun mamy aktif berblog nih.....mamy dah ada 199 follower ok...ko ado? ado ka? oooooooo lebey dari mamy ye? apa? kurang dari mamynye follower? xpelah kan...janji ado...dari xder langsungkan......

tujelah tuk ari ni
line stimix opis mamy ni semput benarnya la hah....daripada dia simpan kat draft....ada lebeh baik mamy publish post ni ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket