Wednesday, January 25, 2012

si kembar ku

Posted by adex-aieda at 3:30 PM
Reactions: 
4 comments
 pejam celik...pejam celik....si kembar mamy dah besar upenye.....
alhamdulillah
syukor yg tidak terhingga....xder keje kat opis ari ni....bos meeting..bosan ngadap fesbuk...mamy dok godek2 blog sendiri...baca cerita ceriti yg lepas2...terjumpala kisah si kembar ni membesar.....kebanyakkan gambar2 depa...kat mana ntah agaknye mamy simpan....kat pc opis ni xdop...jenuhla nk mencarik...harap2 semuanya ada tersimpan kat lappy mamy kat umah...windu plak zaman depa ni bayi...tecik je...dgn ragam masa bayi...oh rindunye....(ngadekan?)....

lately ni benarnya...dengar ramai sangat kekawan mamy peknen...leh kata depa ni peknen secara berjemaah....beramai2...tingin jugak nak joint sama...tapi ngan keadaan dak syifaa' qila yg masih diluar kemampuan mamy.....harus kupendam begitu saja....ngan masalah dalaman lagik....kewangan..mmgla dah kata anak tu rezeki...tapi lau kita sendiri sebagai mamy & papa x dapat memberikan yg terbaik tuk anak2....sentiasa hadkan perbelanjaan tuk anak2...tak guna kan....so.. setelah berbincang ngan suami a.k.a papa...nanti2la dulu...bagi depa membesar dulu....lagi2 dak kenit tu....bagi keadaan kesihatan dia bertambah stabil...baru mamy leh ambil langkah seterusnya...ngan masalah bibiq la ni....biarlah dulu...bukan mamy ckp bibiq yg ado ni x bagus...takat bulehla...uruskan rumah...uruskan 3-3 anak mamy..masak pon ikot apa yg depa nak makan...dah syukor sangat dah...nak cerewet lelebey pon...lau dapat yg haprak macam dulu....rasa bodo je....dahle buang duit bayar riban2 kat ejen langsung x mendatangkan faedah....haishhhhh..kalau ingat2kan balik...buang duit je weih...

cukuplah kita bersyukur dengan apa yg kita ada...yg kita punya...kerana.. Tuhan tu xpernah sesekali berhenti dari menduga & memberi kita pelbagai ujian....antara kuat, redha & pasrah tuk kita menanganinya....

terlebey membebel sudah....
ni le..si kembar mamy yg gebus.....alhamdulillah...hari ni...depa dah genap 3 tahun 7 bulan 8 ari...semakin bijak...semakin banyak keletah....

mamy lom hantar sekolah lagi....sebab papa x bagi....hukhukhuk...tapi depa dua ni dah free dari diapers wokey......jimat skit duit mamy...hehehe


 ada masa baik......baiklah sangat....ada masa gado....
"x sukalah kakak tuh....x sukalah adik tuh"
lumrah kehidupan :)

 biorla org nak kutuk si kembar ku rongak pon...walaupon terkilan.....nak buek lagu mana...dah mmg ggnye rongak..hukhukhukhuk


ni plak selit gambar dak kenit a.k.a dak syifaa qila :)

Friday, January 20, 2012

ingin mencari pekerja

Posted by adex-aieda at 5:02 PM
Reactions: 
4 comments

IKLAN

buleh tulung saya?
saya ingin mencari pekerja.... PART/FULL TIME...
yang mana2 available...yg penting umornye 18 - 30 tahun...

kalau ada adek badek ke...sedara mare ke yg tinggal berdekatan..
sila2 lah roger saya yer....
mencari sesungguh ni...tak tipu punya...
secepat yg buleh....

area

TESCO
SETIA ALAM, SHAH ALAM, KAJANG

GIANT
KEMUNING & KOTA DAMANSARA

kerjanye dari pukul 9.30 pagi hingga 10.30 malam
gaji rm1k membawa ke 2k...bergantung pada komisen....

hanya pergi ke tempat2 yg saya nyatakan di atas.....cari signboad ZEBA COSMETIC




buleh tulung war2kan ye...seyes sesungguh nih...
yg penting mestilah tamat SPM.....bersikap jujur/cekap/amanah......

terima kasih semua...

Thursday, January 19, 2012

demam OMBAK RINDU dah habisssssss

Posted by adex-aieda at 3:03 PM
Reactions: 
2 comments
 citer basi dah ponnnnnnn...
barula ada ksempatan nk update blog kekonon....org lain dah lama update pasal ombak rindu nih.....mamy baru nak letak kat blog.....yole....sape yg x dpt peluang g tgk movie....leh pesan je kat astrofirst tuh..lagi senang...selesa...hahahahah...

since mmy mmg peminat lisa surihani/ aaron aziz/ maya karin nih.......bagi mamy...citer ni..bulehlah.....sbb dah baca kesemua novel dia...dan amat mengikuti jalan citer dia....bila tgk filem....rasa cam kejap sangatla citer ni....tapi dah nama filem kan...lainlah kalau drama...lama lah skit....cam nora elena tuh....

biarlah gambar yg menceritakan ye.....


sangat2 suka part bawah ni........manja kan? x pernahla ada peluang cenggini.....huhuhuhu


abaikanlah daku yg gumuks tu ye......nak buek camno...dah mmg keturunan den cenggitu dah....hang nak kata, hang kata la sampai puas.......nak suh ku diet ka....kurangkan makan ka.....ku dah x pedulikkkkkkkkk...huhuhuhuhuhu






sangat2 sonok dapat detim ngan kekawan dari geng hot mama blogger.....selalu asyiklah dok sembang kat grup nun...la ni..dapat detim....semua rasa cam mesra.....leh kenal2 sembang2 beramas2 mesra,.....sangat2 happy.....thanks ye kakak2 sume sudi layan adex gebus ni.....lepas layan movie...harusla layan pewot kan.....






makan2...lepak2 kat sini.....menarik jugak menu2 dia....paling sedap hok durian penkek nih.....sedap.......len kali kite g detim2 lagik ye.....

Tuesday, January 17, 2012

n3 camporan

Posted by adex-aieda at 10:07 AM
Reactions: 
2 comments
assalamualaikum
dah lama benarnya x buat n3 tentang seseorang kat blog nih
punyala penat karang cerita...dok menaip...nak publish...line sengal...udahnye...restart pc....selalunye ado tersimpan dlm draft....carik dok carik x jumpa....hampehhhhhh...
samalah jugak lau bukak fesbuk,....punyalah syok tulih komen....alih2...carik non ado....aduiiiii...line tenet opis mamy ni udah semakin sengal,...maklumlah...wireless stimix....ada plak makhluk2 ciptaan Tuhan yg begitu baik....udah kasi itu password kat kekawan opis sebelah menyebelah.....so..bila dah ramai pakai...kenelah cantas sudah......bila dah cantas....operasi pembersihan....sampaikan iphone mamy pon dah xleh wifi tau....kene approved by officer yg menjaga.....pehtu..ingatkan lagik bagus....upenye line semakin sakit...ntahkan line atau pc mamy ni dah banyak benor virus padu.....nak kene reformat balik......kene buat back up apa yg patutkan,,.....

ni nak story mory pasal.....taraaaaaaa...nampak x hasil sentuhan seorang kakak..... fara deeba .... terima kasih bebanyak ye....sudi luangkan masa tuk ubah & decorate blog mamy nih.......kalau dulu kaler ijau....la ni....mamy tukau kaler....ala...lembut2 gitu....sebab mmg sekarang mamy tgh belajar tuk bersihkan & lembutkan hati...hahahahahahahahah...

ingat senang nak suh kak deeb kita tu deco blog nih.....kene beratoq tau....tunggu giliran....sib baik masa amik nombor org x begitu ramai....asalnye...mamy kenal kak deeb melalui blog mamy ni jugak....tahun 2009 kalau x silap....masa tu mamy masih blogger tegar.....tapi nak jadikkan citer since beranakkan dak syifaa' qila...mamy dah jarang berblog....so hubungan tu tersambung kat fesbuk....tp still x borak2....x sembang2 pon....hubungan kami jadik rapat...since jumpa dalam grup GENG HOT MAMA BLOGGER...
pestime letak logo ni kat blog mamy nih....heheheheheh


ataih ni.....blog kak deeb yg mamy ckp tuh......dedulu lau x silap mamy....kak deeb ni buat bisnes on9 gak...jual kek/cuppies.....tapi ntah nape la ni...idok jual lagik.....kak deeb silalah jawab.....sebab mamy mmg suka sangat tgk blog2 kekawan yg masak memasak ni....baking membaking ni.....yole..mamy ni mmg pemalas  sngat nak masok dapor....ntah kenapa...mmg malasla....untungnye....sebab masa bencinta ngan papa dolu mmg dah cakap...mamy x suka masak.....malasssssss....4 tahun pertama kawen...papa layankan jela makan kat luar saje....mmg jarangla nak masak memasak ni kan...yole dok berdua...nak beli lauk pauk....ada yag makan berbulan2 tuk dimasak...wakakakakakak...dah beranak...dpt si kembar....ada bibiq barulah start masak....TAPI>..bukan mamy ye yg masak....harusssssla si papa...untung tau...mamy dpt tukang masak tuh...ckp je nak makan apa....papa akan masak......terbalek plakkan....? 

mamy rasa penah baca kat grup....alasan nape kak deeb dah x membaking......sebabnye....dia ada lagi satu bisnesssssssssssss
http://www.apertureaddiction.com/blog

so.....kalau kekawan nak carik photografer.....nak buat photoshoot ka...bulehla klik kat gambor tu ye.....kalau gatai nak amik gambo anniversary ke.....mana la taukan...dah jadik trend masa kini.....anniversary amik gambo pakai baju pengantin bagai........mamy? mmg sangat suka.....tapi si papa tu yg x suka bergambo....potong stim betollah kan......

sementara line masih ok......mamy asyik klik SAVE NOW dari tadik....agar n3 yg mamy tulih erksss taip ni x hilang lagik....ingat senang ka...nak buat karangan ke cerpen pepanjang lagu nih....penat weih....surat yg masuk kat bilik pengarah ni pon x berhenti darik tadik......bilalah mamy nak rekod ye? adeyyyyyy....ngan nak layan facebook lagik....wakakakakak

so..cukuplah setakat ini saje.....
terima kasih sekali lagik kak deeb.....atas kesungguhan akak tuk menghuru harakan blog saya nih.....terima kasih sesangat.....terima kasih juga sudi menjadi kawan saya...since blogger/fesbuk sunguh2 terharu......

fara deeba ngan bisnes photografer nyer.........klik jole yer.....

harap memenuhi kritia-kritia yg dikehendaki
kalau ada salah & silap......harap dimaafi.....
.bukan blog saya saje ye yg telah dihuru harakan... antaranya...blog ahkak kesayangan saya yg sorg ni.......memula kenal dia...kat fesbuk...rajin bebenor update status.....wallawey...memula ku tanya jugak..apa eik masalah kakak ni.....tapi lelama jujurnya....ku jadik terhibur.....kekadang baca status2 dia...buat hatiku senyum....gumbira....kekadang gelak sesorang depan pc....sehari lau x baca status2 ahkak...buat jiwaku idok tenteram....mesti nak tanya....pagi ni kak sha citer pasal apa ye? walaupon kekadang cuma baca tapi x sempat nak komen apa pon....cukuplah pesanan kak sha...agar tekanla LIKE tu...tanda persahabatan....lately ni selalu lepak blog akak sebab ada banyak lagu2 sedap.....tapi tanya gakle..nape kat blog saya...lagu tersekat2...kat blog akak lagu baek punya? huh.... nak tau blog sape? nak tau sia kakak itu? diala penglipur lara di hati saya.....terima kasih sudi jadi kawan saya....pendengar setia saya....i luv u kakak....ikhlas sehingga buatku sebak...sebab x semua berkawan kerana keikhlasan....tapi GHMB mengajar ku tentang sesuatu...sesuatu yg x tau nak dihuraikan macam mana....


kalau kekawan lom singgah & belom pernah baca blog kakak shiela ni...g ler singgah sana lepak2....skodeng2....baca cerita ceriti tentang dia...akan buat kamu tersenyum..... :)


okla......cukup setakat ini......mentang2 bos meeting....rekod surat pon belom....moh buat keje plak.......jumpaaaaaaa lagikkkkkk


dah baca? jgn angry2 with me ok........ =)

Thursday, January 5, 2012

look out point

Posted by adex-aieda at 3:28 PM
Reactions: 
2 comments
citer dh basi benarnya......papa bawak kita makan kat sini cuti krismas ri tu....sebab papa nk makan lamb chop yg sodap....kat keramat tu buleh tutup plak.....apa lagik....papa ajaklah g sini...dulu2 makan kat sini....x kene bayar parking pon....la ni dah kene bayar....restoran ni...ada kat i-city gak....tau sebab tahun lepas....(ceh tahun lepas..) macam dah lama sangat rasanye...sebut tahun lepas kan....masa g i-city...pon kita makan kat restoran nih.....

makan kat sini....mmg sedap.....x rugi la naik tinggi2....si kembar paling suka spagethi carbonara dia...mmg sedapppp.....banyak cheese....sorg makan sepinggan....mamy dok cuit2 skit je.....amik skit2 bg kat dak syifaa' qila pon kene marah wokey......la ni si kembar tu dah xleh nak share makanan....x cukup...kalau kene ngan sedap....perot lapar....sepinggan buleh habis.....malam tu mamy makan kuay tiew kungfu.....sedap.......set combo lamb pon....menariks.....mmg menu yg sama papa akan oder tiap kali makan kat situ......takat 3 dewasa (papa, mamy, bibiq & 3 kekanak) malam tu kami makan cuma rm124.30....oklah rege tuh.....

dekat je pon....naik kat bukit ampang tuh.......


Wednesday, January 4, 2012

sawan lagik?

Posted by adex-aieda at 12:25 PM
Reactions: 
2 comments
penutup tahun 2011
aqilah diserang demam panas + cirit birit + muntah
apa lagik.....haruslah kene tahan kat wad KK1, pediatric HKL.....memula tuh....dia cuma muntah2 + cirit birit = diarrhea je....tapi disebabkan masalah kesihatan yg dak kenit ni alami mmg sejak dari kecik......+ mamy masih fobia & trauma...mamy bawaklah jugak g kat pesakit luar HKL tuh....sebelom tuh...cam biasa mamy call wad KK4 dulu....depa suh g kecemasan......masa pegi tuh....keadaan dia ok lagik...masih leh main2 lagik...belom nampak kering...doc cuma bekalkan ubat demam ngan air garam.....balik dari hospital...mamy terus balik gombak...g umah nenek dulu...sebab nak amik brg kononnye......masa sampai....sempat leh makan nasi.....tapi merengek2 jelah.....mamy mandikan..bagi makan ubat demam.....ajak tido....tuptup....suspens lagik....leh plak kene sawan tarik..time tgh netek tuh......adeyyyyyyyyyyyy...

pengalaman semalam banyak memberi pengajaran agar mamy x cepat melatah...mamy langsung x panik...walaupon risau...mamy terus g bilik air...basahkan kepala.....then mamy panggil....syifaa' qila.....bangun sayang....dia terus muntah....dan sedar....x tunggu lama....mamy siap...tukat baju....shoot balik semula ke kecemasan HKL.......apalagik....admit wad la....siap merasa naik ambulance wokey...walaupon x jauh mana kecemasan ke pediatrik....tp sebab dalam hospital pon jem...rasa cam lama je dok dalam ambulance...hahahahahah

dok wad....3 ari 2 malam....pakej bercuti ko.......papa kata..dah x
payah nak check in hotel....dah check in KK1....
wakakakakakak...
dok wad...kebetulan....ada santa plak nak raikan pesakit2 kat pediatrik tu,....siap bagi hadiah kat pesakit2...yg rate2 kekanak kan.....seronoklah....tapi yg x sonoknye....dak kenit tu penakot...melalak2....menangis....hampeh la baby nih...hukhukhuk...

sabtu 24 dis 11....leh discharge....yeaaaayyyyyyyy...
sempat la jugak..papa bawak jejalan g mid valley..cam biasa...soping barang2 kekanak kat jusco...soping barang2 dapot kat care4....malam balik umah......esoknye...krismas......papa ajak kemas umah.....perghhhhh...dah lama sungguh rasa x kemas umah sendiri...punyalah banyak habok....mamy cam biasalah....bila dah habok2 tuh...dok bersin2.....dah jadik selsema....pehtu batok....terus demam....berjangkit dari seorang ke seorang kekanak......membawa ke cuti tahun baru...harus cancel sume plan nak bawak kekanak bercuti ke Kuantan (bukit gambang)....sib baik kawan mamy masa sekolah dulu dah bg rege baiknye tuk raya cina nih....hopefully....the kekanak oklah nanti......

penat dah menaip nih...........rasanye belom terlambat lagik mamy nk wish...
SELAMAT TAHUN BARU 2012...
muga kedatangan 2012 ni....akan membawa begitu banyak sinar bahagia,...cukuplah derita & pengalaman semalam yg banyak mengajar mamy tentang erti hidup......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket