Tuesday, December 20, 2011

jalan-jalan bandar melaka

Posted by adex-aieda at 3:29 PM
Reactions: 
0 comments

perghhhhhh
skitnye lama jugaklah mamy nk publish citer & gambar2 g melaka ni....sebabnye....nak kumpul gambar2 dari Bold mamy & papa.... DSLR......ntah mana mamy save pon nggak tau....ni je gambar yg ado...rasanye...cam ada banyak lagik...gambar2 kat dataran pahlawan....A'Famosa la....tapi x kisahlah.....memula ikot plan asal nak bermalam kat Everly Resort sbb ada wedding anak bekas bos papa kat Tg Keling....last minitnye plan...hotel pon sudah penuh,...call rata2 hotel kat melaka...for family suite fully booked...yole ater cuti sekolah....last minit plan lagik...papa tu kejap nak pegi...kejap xmo pegi.....udahnye...kami bertolak pagi ahad tuler....

lepas makan kenduri..papa bawak jalan2 bandar melaka....pehtu.....jalan jem ko...almaklum cuti sekolah....org sume amik peluang bawak anak2 jalan kan.....ingatkan KL je jem terok...bandar melaka pon jem wokey......x kisahla walau dpt jalan2 cuma sehari kat melaka....lenkali harus repeat.....yg penting kekanak & bibiq sangat enjoy.....yg bestnye...naik beca pusing 1 bandar rm30...lau dah 2 beca..x jadik rm60? papa? memula biasalah dia bising cakap mahal...tapi lepas mamy bebel2....yole...time cuti sekolah je pon nak ada ramai org..bulehla pemandu2 beca dpt income lebey.....lau x...depa nak bawak sape naik beca? baru papa sengih......

lepas penat ronda2...jalan2....kekanak request nak makan mc donald...mana x nye...skit punya besar kan mc'd tuh....layankan jelah....ada plak prosperity beger fev mamy....apa lagik..layanzzzzzzzzzz


lepas perot pon kenyang....kekanak sempat main kat playground mc'd tuh....papa pon ajak balik....nak pusing2 kat ayer keroh plak.....kekanak nak naik beca lagik...baru pasan....masa memula naik beca round bandar...lupa nak amik gambo.....x kisahla....kali ni...kekanak je yg naik....org beca tu hantar sampai kat keter....jauh jugakla....tp dia mintak bayaran rm10...bulehla.........apa yg penting....kekanak gumbira....


banyak lagi n3 benarnya x sempat dipublish,,....nak habiskan story mory tahun 2011...ntah bila...lau mamy free...line tenet yg sangat hampeh....bila x free...ada mood nak ber blog....line tenet buat hal.......

Tuesday, December 13, 2011

tutti frutti jomsssss

Posted by adex-aieda at 4:56 PM
Reactions: 
0 comments


sejak2 tutti frutti ni bukak kat area umah nenek tuh...makin kerap ku singgah nak beli......silap amik....jadik mahallah......dok berat2kan....ater si kembar pon syok layan....makin keraplah mamy beli yer.....

tapi..
sejak dok balik umah sendirik nih...jauhla plak tutti frutti ni ye.....


Monday, December 12, 2011

lunch @ FULLHOUSE

Posted by adex-aieda at 11:21 AM
Reactions: 
0 comments
lately ni mood dah malas benarnya nk update pasal nak makan kat mana..lelagi kat fesbuk nun....ada je org tanya...HALAL ke idok....JAKIM x lulusla...bla..bla....suka no nak menunjukla...makan sedap2..mahal2.....jadik cam malas nak check-in...TAPI....disebabkan mamy mmg seorang yg sangat malas nak masuk dapor...malas nak masak....papa je selalu masak....sukatilah kan...ku nak update kemana kami sekeluarga makan.....tapi macam biasa...lau makan ngan papa & family.....xleh nak amik gambo...papa kan x suka...wakakakakakak

masuk hari ni... 12 december 2011...
adala 4-5 kali makan kat fullhouse ni...bagi tekak & citarasa & budget kami sekeluarga....dalam kemampuanla.....xdelah mahal sangat...nak kata sedap...ada yg kata x sedap....nak kata x sedap..bagi mamy...sedap jerk.....ikot tekak memeasingla yer....

gambar2 kat bawah nun....gambar2 koleksi mamy.....x kiralah tuk kali ke berapa pegi...nanti ada plak yg kata....asyik update gambar makan kat situ je..xder tempat lain ke? dah namanye buat masa skrg ni...mamy & kekawan opis mamy ni tgh giler kentang...suka makan kat situ....apa lagik...layanzzzzzzz


masa ni..mamy g lunch ngan besfrenz mamy kat opis tuh...kali ni mamy yg open table...yg syoknye fullhouse ni...mamy sangat suka suasananye...dekorasi2......white kaler only........kan mamy sangat suka & ngidam nak jadikkan rumah white kaler nih...........haishhhhhh...kumpul inspirasi weihhhhhhh





itu saje utk kali ni......kawan2....apa lagik...g ler try.......mmg sedappppppppppp...

Friday, December 2, 2011

WISHLIST 2011-settle

Posted by adex-aieda at 2:05 PM
Reactions: 
0 comments

alhamdulillah
sekejap je rasa tahun 2011 ni berlalu....penuh dengan kisah suka duka dalam kehidupan...rasa tahun 2011 ni lah..tahun yg paling malas mamy nak update blog nih....walaupon lama lagi nak beralih ke tahun 2012...tapi....mamy xtau bila lagi agaknye nak update kat dlam ni...heheheh....

yg pasti...tahun 2011....genap 7 tahun sudah.....mamy hidup bersama papa...tipula kalau x pernah ada rajuk.....gado kan...cinta itukan ketawa dan airmata.....lagi2 tahun ni....start dari 17 april hingga 1 julai 2011...papa g kursus kat melaka....3 bulan jugakla kene tinggal...mengajar mamy lebeh berdikari...apatah lagi...dgn keadaan aqilah time tu.....tiada sapa harap hujan ditengahari kan....doa & harapan mamy...agar perkahwinan ini kekal hingga ke hujung nyawa.....

meh citer pasal sume wishlist plak
rasanye....sume wishlist mamy tahun 2011 ni dah tertunai...walaupon ada impian yg ngengada poyos....yg kekadang terlintas je nak...tetibe je....x kisahla...buleh masuk dlm wishlist jugak kan....yg x dpt tuh,....kita cuba masukkan dalam wishlist 2012,...tapi rasanye...sume tuk tahun 2011 ni dah dapat....plan nk g holiday je yg masih tertunda,....hehehehe

antara gadget2 yg kekonon ngidam....sume dah dlm genggaman...
dalam banyak2 gadget2 kat atas....wishlist list yg paling buat mamy happy...gumbira...bila mana ibu & ayah selamat menjejakkan kaki ke tanah suci.......dapat mengerjakan umrah dan berhari raya di Mekah,.....alhamdulillah....
dan juga dapat menunaikan fardhu haji......selamat pergi dan selamat kembali sudah......sekarang ada tittle baru...HAJI HAMDI & HAJAH SITI ASIAH....heheheheh

dan
yg paling diidam2kan......

set katil kaler putih cenggini..
ntah bila tahun nak dapat..selagi belom dok umah sendiri...yole..la ni dok umah flat DBKL yg sewa cuma RM124 sebulan.....kalau nak beli set katil ni....adeyyyyyy x berbaloi...silap2 kene halau ngan DBKL......kita tunggu papa pencen lagi 6-7 tahun ye.....dok umah sendiri....huhuhuu


amacam...
santek x?

semuga mimpi ngeri di tahun 2011 berakhir.....janganla diulang lagik....walaupon mamy dah terima....dah redha dgn apa yg bakal terjadi.....cukupla ianya berakhir disini.....harap anak mamy tuh....nur syifaa' aqilah...akan jadik budak yg sihat...membesar dgn sempurna.....insyaallah...
si kembar mamy yg gebus....akan bertambah bijak,....jadi anak yg solehah....

cukupla sampai disini...penat sudah.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket