Monday, July 18, 2011

besday party?

Posted by adex-aieda at 1:51 PM
Reactions: 
3 comments



seperti yg dijanjikan, akhirnya dapat jugak tarikh utk party besday aqilah ni.....mamy tumpang sekali kenduri umah baru nenek ngan kenduri nenek & atok nak g umrah bulan pose ni....so bulehlah mamy selitkan party besday dak kenit ni......sekaligus doa kesyukuran diatas kesejahteraan kesihatan dak kenit ni......

marilah kita sama2 memeriahkan yer......
jemput ikhlas ni

segala pertanyaan leh hubungi mamy....

Friday, July 15, 2011

bawak kekanak tgk transformers

Posted by adex-aieda at 2:51 PM
Reactions: 
5 comments
buat pertama kalinyer....mamy berjaya bawak kekanak bertiga ni....g tgk movie..citer fav mamy & papa....TRANSFORMERS - Dark Of The Moon...kat wangsa walk.....kebetulan mamy & papa masih dlm mood bercuti minggu lepas...sajelah bawak kekanak g jejalankan...mamy ingat nk kuar dating je ngan papa...tapi bibiq pon sebok nk ikot...layankan jelah....

sib baik...kekanak bertiga tu really2 enjoy.....sebab lepas 1 jam yg pertama baru start buat perangai....bosan & penat dah kot...tapi cecepat senyapkan depa.....bagi susu...memasing tido....sib baik gak mamy amik lebeh 1 seat....so xderlah crowded sangatkan....bebudak berkumpul...heheheh......

tapi mmg bestlah..lepas ni..leh bawak kekanak riang tu tgk movie lain....xde alasan dah....tapi sebelom tuh..haruslah bg depa makan..kenyang2 dulu...huhuhuu

yg pasti...mmg sungguh menyeronokkan....

tido hotel....

Posted by adex-aieda at 2:07 PM
Reactions: 
2 comments
mood nak g bercuti...disaat2 akhir mamy bercuti tanpa gaji....langsung tidak berkesampaian....niat nak ke legend water challet, port dickson.....tapi last minit terpaksa cansel sebab papa x jadik balik......geram...benci...sedeh..terkilan....semua ada...maklumlah papa xder 3 bulan....dah lama x g jalan2 sana sini....mamy dok hospital sebulan jaga baby syifaa' qila sebulan...ingatkan dapatlah nak rehat2 sebelom memulakan tugas demi negarakan....?

x dpat g port dickson....sib baik leh tukar.....jadiklah ke legend hotel, kuala lumpur....utk kali kedua ni...kat the mall tuh....hotel fav mamy tuh....yg kedua baru istana.....
kalau takat nk bercoti kat area kuala lumpur nih.....legend ni jadik hotel fav sebab senang....leh soping terus kat the mall.....lebeh2 lagik time nak raya...lagik senang.....

niat dihati xmo bawak bibiq....tapi sebab papa kata xleh balik...dari duit terus hangus terbakar...mamy g lah jugak bawak anak2....leh mandi kat pool...lepas check in...sedapnye baring2....papa leh call buat suprise kekonon....kata dah sampai umah nenek...hampeh sungguh suami ku itew.....terpaksalah balik umah amik suami....bila ckp kat bibiq, x payah ikotlah biq..mestilah dia xmo...sebab dia mmg suka berendam kat pool tuh....huarrggggghhhhh...

x dapek den nak beramas mesra ngan suami tercenta....setelah 3 bulan x beramas mesras ko...kacao betol bibiq ku ini....hahahahah

Monday, July 11, 2011

ANNISSA-citer 4 sahabat

Posted by adex-aieda at 5:16 PM
Reactions: 
0 comments
tgh layan citer ni dari episod 1....since tunggu suami amik....dah lama x keje....asyik layan drama....dari 1 drama..ke 1 drama....letih benornyer....tapi citer ni...paling menarik hati...entah kenapa....bila tgk citer ni...tentang perjanjian 4 sahabat baik..mengingatkan aku masa lalu...masa jiwa remaja....saat2 bahagia...rindu sangat saat2 riang tu...

sebenarnya,....entah kenapa lately ni hati mudah tersentuh....tuptup ada citer plak tentang kisah sahabat baik....teringat dolu2...tentang kisah sahabat2 mamy...kami juga pernah berjanji...bersahabat utk selamanya....kami pernah kongsi suka duka...susah senang...makan sepinggan...tido sebantal....tapi sekarang...bila masing2 dah ada keluarga sendiri..suami...anak2...kehidupan sendiri....masing2 sebok uruskan kehidupan...sampai nak call tanya khabar pon payah....sedeh plak....

tentang kisah rumah tangga & keluarga....ada yg pernah berpisah...dah rujuk kembali...alhamdulillah...syukor...sebab buat semua tu utk anak2....ada yg berpisah...tapi berlagak dpn org sekeliling..masih bersama.....xtau sampai bila....ada yg punya masalah rumah tangga....yg masih dlm proses pemulihan & kaunseling....harap2 ada jalan penyelesaian....bezanye dalam ANNISSA tu....masing2 punya ceritera kehidupan sendiri..khianat mengkhianati....

HAIDA ADNI, NORAZERA, MISSY ATIA, AZNIM AYISH, IZAZUL SURYANTI
masih ingatkah kamu..tentang 6 jahanam...
masih ingatkah kamu tentang perjanjian kita?
masih ingatkah kamu tentang persahabatan kita?
masih ingatkah kamu pada aku?

HADZLIN, SUHANA...
kamu terselit diantara perjanjian persahabatan itu...
masihkah kamu juga mengingati kisah itu?

walaupon sekarang kita dah semakin jauh terpisah....tapi kita dibesarkan...di 1 tempat yg sama...1 blok yg sama...keluarga kita sentiasa dekat...bagai x buleh dipisahkan....TAPI...kita semakin jauh...jauh...jauh.......

aku rindu kamu! dalam fesbuk...kita nampak sangat dekat....tapi tu semua cuma lakonan semata...diluar...nampak depan mata pon....amat susah nak tegor....x nampak ke atau x perasan ke....entahlah....kita dari kecik bersama...sekolah bersama....cuma sekarang kita semakin jauh....entahlah....

apa2 pon...citer ni mmg best....x sabar nk tunggu ending.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket