Tuesday, March 9, 2010

mintak pendapat....tulungggggg

Posted by adex-aieda at 11:16 AM
Reactions: 
14 comments
xtau nak mula dari mana benornyer...
penat jugak tanya org sana sini...
rata2 jawapannyer...x memberi kepuasan...
utk diri sendiri...entahlah eik...

bunyi cam adex ada masalah besar kan?
benornyer idoklah besor sangat....cume...perasaan bimbang..
dalam hati...menguasai diri...

adex mintak pendapat ibu-ibu yg jenguk blog adex nih..
x kiralah yg silent reader ke...kekawan..follower...musuh ke...(ada ke eik)..
pasal masalah problem adex nih..adalah..

kalau ikot tarikh untuk bersalin mengikut tarikh period..
EDD asal adex..adalah 11 April 2010...
tapi...atas masalah kesihatan masa memula peknen dolu..
ikot tarikh scan jadi terlebeh 2 minggu...jadinyer..
EDD scan...adalah 25 April 2010...

so...soalannyer kat sini...
biasanyer...mana yg tarikh yg tepat eik?
adex dah tanya rata2 member2 kat sekeliling nih..
ada yg kata besanye...mmg akan ikot tarikh period..
jaranglah nak ikot tarikh scan tuh...
tapi dalam hati punyalah risau jugak..
sebabnyer...
now adex dah 35 minggu ++++....
kalau ikot EDD scan baru 33 minggu +++...
then bila nak dekat2 ngan due nih..macam2 penyakit mula nak singgah..
baru2 nih,...kandungan gula dlm air kencing tinggi...
then bila buat MGGT...utk yg 8 pg...4.2...utk kul 10 pg..7.8..
sipi2 je nak detect diabetes atau lebeh tepat GDM...(masa peknen je eik)..
lagi dekat....BP plak naik turun....
ikot kata doc pakar...disebabkan masa twins dulu adex deliver ceaser...
so baru 1 tahun 9 bulan..peluang utk normal cuma 40%...
termasuk penyakit yg dah nak mula datang nih...

biasanye org or doctor ckp jugak..
kalau yg pertama jalan susah nak terbukak...
peluang utk bersalin yg seterusnya akan sama...

doc jugak ada cakap...kalau adex nak terus utk ceaser..
dia pon xleh nak bg tarikh yg betol..sebab xtau bila adex akan bersalin..
sebab..ada 2 tarikh EDD...11 april...25 april...
kemungkinan besar...adex kene tunggu sampai bebetol ada rasa sakit nak bersalin..

tu yg adex nak tanya kat semua..yg sudi nak bg pendapat...
yg nak kongsi pengalaman ngan adex...
buleh x kongsi ngan adex...
mungkin ada jawapan yg berbeza,.....pengalaman yg lain2...
tuluuuunggggg adex eik....terima kasih....

Wednesday, March 3, 2010

Taman Burung Kuala Lumpur

Posted by adex-aieda at 10:41 AM
Reactions: 
6 comments

weekend cuti 3 ari....jumaat..sabtu..ahad..lepas..
almaklumlah...kami ni laki bini keje gomen..
gaji plak dpat awal sempena CNY..8 feb 2010 lagik...
byk plak acara...ngan gaji tu jugak g jejalan langkawi kan...
gambar langkawi? len kali mamy tempek...
pehtu,....weekend ni nak balik johor plak...
sepupu mamy kawen...duit lagik tuh....
nak tunggu gaji seterusnya...25 Mac 2010.. aduuuuuuiiiilah..
hazzaaaaaabbbbb weih...

sib baik semua bil dah settle..
stok diapers & susu si kembar pon banyak lagik...
so..x perlu risau byklah...time nila...
rasa lega simpan stok bebanyak..
byk plak citer bab gaji....
mamy nak citer pasal bwk si kembar ni tgk "bird"...
dah xder tmpt lain nak pegi....saje bwk depa jejalan..
sebab depa ni amatlah suka "bird"..len kali kita g zoo plak k..
layankan jelah gambar2 nih..
betapa susahnya mamy nak snap gambo2 depa 2 la nih....


bergilir2 tau nak tolak stroller depa 2 nih...
dah lama ku x guna stroller nih...
sampai tayarnyer agak jem skit....papa letak minyak...
baru ok...penat sungguh weih...jalan kat situh..
kalau bawak 2 stroller...lagi jenuh nak tolak...
sampaikan balik dr tmn burung tuh,...
mamy g HAT Tunku Mizan..amik nab...hamik ko sampai semput...

tgklah anak komando sorang nih...
dr jauh bukan maik jerit2 "bird".....
bila nak amik gambo ngan mamat yg bwk 2 ekor bird nih..
dia punyalah jerit menangis...sebab burung tuh dok kat stroller dia..
si adik cam besa...brutal...hahahahah..
padahal...burung tu lagi dkt ngan dia...kat tgn nenek lagik...




sekian sajelah laporan taman burung kali nih...
gambo pon x byk...sebab x larat...penat berjalan ko.....

Tuesday, March 2, 2010

bersantai......penang....

Posted by adex-aieda at 4:12 PM
Reactions: 
4 comments























dah lama jugak gambo2 ni eik...baru ada masa menghapdet...
dari bukit merah ke penang plak..
x byk sgt gambar...
sebabnyer...
penat melayan karenah si kembar ku yg lasak nih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket