Monday, April 27, 2009

camera hilang...

Posted by adex-aieda at 2:14 PM
Reactions: 
12 comments
rasanyer dah lama aku x mengupload gambar2 si kembar yg gebus nih..
sebenarnya banyak lagi gambo2 depa yg terbaru belom sempat
aku upload ke lappy ku...asyik busy & xder masa....
tp...mmg mungkin dah xder rezeki...
weekend ni baru aku perasan...camera digital ku hilang....
dicuri oleh maid lama aku tuh....adoiiiiiii...
dahler camera tu mahal... belom setahun pon aku pakai...
betapa sygnyer aku pada camera tuh...
betapa geramnyer aku....x terucap...
dahler budget bulan ni lari akibat kuarkan duit simpanan
nak dptkan bibiq baru...camera plak hilang...
next week ada gathering plak... adoi...
semalam jugak baru perasan hp kesayangan kakak aku..
motorola V360...hilang jugak....walaupon hp tu xder rege now...
tp ada sentimental value....xkan ku halal...segala2nya.....
jd x bersemangat langsung...
nak amik gambo guna HP n73 ku itew...
mana plak kabelnyer....mmg dah lama x guna hp sejak ada camera digital tuh...
bila amik gambar guna hp...
macam ni ler upenyer...

p/s...aku copy dr blog kakak aku nih.....

buat kekawan yg bertanya..kenapa udah lama benor aku x upload gambar si kembar ku ini...aku dah pon berikan jawapannyer....huhuhuhu

selamat hari lahir..

Posted by adex-aieda at 7:32 AM
Reactions: 
0 comments



n3 kali khas buat muhamad azri bin yosri...
xder apa nak diceritakan...
cuma nak wish him...selamat hari lahir...
semuga dimurahkan lagi rezeki...diberikan kesihatan yg baik...
semuga kekal bahagia bersama isteri & baby yg bakal lahir....
hingga ke hujung nyawa...
Insyaallah...

Friday, April 24, 2009

warehouse sale

Posted by adex-aieda at 3:38 PM
Reactions: 
3 comments

METROJAYA WAREHOUSE SALE
22 - 26 APR 09 (10 AM TO 7 PM)
STADIUM MALAWATI SHAH ALAM

sebenarnya dah ramai gak kekawan blog & forum aku dah sampi sini soping moping bagai... aku je yg ketinggalan...yoler..jauh tu dr gombak nak ke shah alam tuh/... kene tunggulah weekend...sabtu pg tuh.. dah plan nak g titiwangsa jap... then nak ajak hubby ku g sini.... entah sesuai ke idok bawak si kembar ku itew...aku ni g mana2 mesti nk bawak anak.. rasa cam salah jerk kalau x bawak anak nih...

then ada gak teringin nak g pameran buku kat PWTC...tp hubby xnak g sana... sebab dia takot aku borong novel2... xpelah..lagipon aku dh mmg xder masa nak membaca sekarang...even baca paper pon abis di tarik2...x tenteram langsung....

so.. selamat berhujung minggu eik kekawan...

Thursday, April 23, 2009

AWARD LAGIK...

Posted by adex-aieda at 7:45 AM
Reactions: 
2 comments

dapat award lagik...

dari kak zaara/liana a.k.a mama aqil...

thanks ler kak...tag tu nanti2 kalau free adex buat...

keadaan x mengizinkan adex dok dpn pc ni lelama...hehehehe

nak bg kat saper lagik eik award nih...

zura

azie

adwindaa

amna balqies

syasya

mummy miqhael

mummy ilham's

tu sajelah....pada sesape kekawan blog yg adex lupa...

yg belom lagi dapat award nih...

amik jelah eik...

Wednesday, April 22, 2009

alhamdulillah...

Posted by adex-aieda at 8:37 AM
Reactions: 
6 comments
alhamdulillah...

masalah aku dah selesai semalam...
ribuan terima kasih utk
illa a.k.a rerama...
kerana sudi membantu akuk...bersusah payah tulong aku...
walaopon pada mulanya hanya berkenalan di alam cyber...
kita dah pon berjumpa...
illa.... terima kasih bebanyak eik tulong akuk...

aku dah dapat maid baru....
tp... dia org madura ler...
banyak citer buruk dr baik yg aku dgr...
tp...doa2 ler dia ok eik...
umor dia 30 tahun...dah kawen...ada anak 1...
aku sebenarnya x kisah bab kemas umah bagai nih...
yg penting dia jaga anak aku...
cuma...si kakak nih...mmg rapat ngan maid lama aku...
tu yg susah ati skit nih...
sehari 2 ni...dia senyap jerk...pehtu dok merangkak g bilik bibik....
sedeh gak aku...sebab dia xleh ckp jerk...
kalau dah ckp...agaknyer dia mesti tanya mana "kak su"...

alhamdulillah... sebab masalah aku dah selesai...
jgnlah ada masalah lain yg akan timbul lepas nih....
insyaallah...

Monday, April 20, 2009

maid aku dah lari weih...

Posted by adex-aieda at 5:43 PM
Reactions: 
5 comments
xtau nak kata apa...
nak cakap apa...
ni maid aku pertama...
aku dapat dia since lg 3 ari aku beranak...
kiranya dia mmg jaga si kembar aku dr dlm pantang lagik...

sekarang ni si kembar ku dah 10 bulan lebeh..
kiranya dah 10 bulan lebeh gak dia dok ngan aku..
memula dia jaga ok..
aku pon x berapa haraplah dia buat keje umah...
sebab dia kene lebehkan perhatian kat si kembar ku kan...
lg pon.. umah aku sekangkang kera...
xderlah besar mana kalau nk kemas...

bab jaga si kembar aku...
oklah..tp... jenuh nak kene bg peringatan...
semua kerja mmg kene suruh...
even masak air pon...
selalu gak kene ingatkan...

aku mmg jarang mandikan depa....
tukar pampers bagai...
sebab pg g kerja...depa lom bangun...
then..balik keje....depa dh siap mandi...
kalau malam...depa poo poo...
time tu jelah ada masa free aku nak tukar pampers depa...
time tu nampaklah rashes kat tot-tot...
time tu gak kalau aku tanya...naper x sapu krim...
dia akan jawab... td xder...
aku bukan bodo sgtlah...
3 org anak buah aku jaga...
memula...merah tu seakan2 pink kaler...pehtu baru jd merah pekat..

lagi satu apa yg aku x suka...
apa yg aku cakap...or tanya...
confirm suka menjawab....
bukan aku je yg perasan...sepupu aku yg dtg umah aku sekali sekala...
mil aku... pon perasan gitew...
aku bukan burukkan dia eik...
selama ni aku mmg berterima kasih byk lah sebab dia jaga anak aku...
banyak tolong aku...

walaupon x puas hati... aku byk pendam jerk...
lelama... leh buat aku stress...
nak kena marah.. baru nak buat kejer...
nak kene tanya byk kali ker....suh buat itu ini...
salah aku ke....kalau aku selalu marah ko?

dahlah malas nak citer pepanjang...
ko tu pon budak lagi... org kata masih panas...
dan bergetah...18 tahun....

so.. lepas ni... aku nak cari maid lain...
xnaklah muda sangat....hampeh jerk..
aku selongkar barang2 dia kat umah.. terjumpalah nota cinta...
aduhhhh... berperasaaaannnn dan puitis sungguh...

pada kekawan... yg saper2 baca n3 aku nih..
kalau dpt ejen yg murah2 dan cepat dapat tuh...
leh bg no tipon eik...

illa @ rerama...tulun aku wieh....

Thursday, April 16, 2009

Posted by adex-aieda at 9:29 AM
Reactions: 
1 comments
Terasa - Ukays
Mengapa... mendung hitam tak berlalu
Memayungkan aku
Kemana pergi garisan pelangi
Dulu sering dijadikan saksi
Terlindung sudah tak kelihatan lagi
Mengapa... aku tewas kemudikan
Bahtera kehidupan
Sungguh terasa semenjak kau pergi
Kelu terpaku sikap dan caraku
Hanyalah kerna khabar keburukanku
Kau ketepikan aku
Aku bisa mengalahkan kerinduan yang mendatang
Cuma aku kegagalan melupakan kisah silam
Ingat lagi lagi janjimu dulu
Amat teguh tugu kasihmu
Tetap sehati biar apapun yang terjadi
Hingga hilang pedih lama
Kukira akan selamanya
Kau berubah jua kerna hasutan dia
Aku tetap menafikan
Sememangnya ku tak curang
Mudah benar kau termakan
Khabar buta tanpa periksa
Dan sudahnya... kau mengakhirinya
Terpaksalah aku
Menuju jalan pada kehendakmu
pagi ni hati pon ada sedikit rawan..
teringat lagu2 jiwang masa bercinta dolu2..
tgk kat mixpod ada plak lagu2 nih,...
suka sangat...
bos pon xder...meeting kat KL Base..
so...layanzler ..

Wednesday, April 15, 2009

MEMORY ARGS 93-97..

Posted by adex-aieda at 7:29 AM
Reactions: 
2 comments
hehe...ari ni aku saje je nak letak gambo2 masa zaman sekolah dulu..
dari Tingkatan 1 hinggalah 5..
rindu sangat zaman sekolah nih...
yelah...masa tu cuma kene belajar jerk...
adalah masa nak enjoy sikit2...
x penah pk mana nak cari duit..nak bayar itu ini...
pehtu masa sekolah dulu...ada gak berangan...
bilalah aku nak habis sekolah nih..
keje... ada duit..keter..umah sendiri..
tp...bila dah dewasa nih....(x tua lagik..)...
dah kerje...dah ada duit...
perghhhhh....banyak komitment weih....
tetibe teringin plak putar balik masa...
nak zaman sekolah...yelah...
time tu nak duit jerk...minta kat ibu & ayah..
sekarang?

kawan2....setuju x...
zaman sekolah mmg bestkan...
dengan nakalnyer...hehehe...

Tuesday, April 14, 2009

REUNION ARGS '97...

Posted by adex-aieda at 7:49 AM
Reactions: 
2 comments
wow....semua ala2 voque gitew...
happening...sporting....sexy...wallawey...

sedeh r coz reunion ni aku x dapat nak menghadirkan diri..
coz si kembarku tetibe demam...nak tumbuh gg lagik...
then hubby aku x bg pergi...
sebabnyer...reunion kali ni...memasing g sendiri...
x ramai yg bawak hubby & kids...
yg pasti semuanya cun melecun...

kalau reunion yg terdahulu tema blue & white...
kali ni red & black...
insyaallah len kali daku aku akan memfreekan diri...













semuanye masih kekal cantekkkkkk......
so buat anne...jaja....salmie...congrates...
coz berjaya mencari kwan2 lain & menyatukan semua...
tanpa mengira puak bagai...
p/s...gambar2 ni adex amik kat facebook jaja...jgn mara r...

Sunday, April 12, 2009

turn to 10 months...

Posted by adex-aieda at 9:09 PM
Reactions: 
6 comments









hari ni 12 april.... si kembar ku genap 10 bulan...
rasa cam kejap je masa berlalu...
kakak...baru nak tumbuh gigi atas & bawah..
adik...dah ada 2 gigi atas...
semakin lasak...bijak...
alhamdulillah...dah nak belajar berjalan...
dah buleh berdiri dgn tegap...
dah mula nak belajar menapak...

p/s...x sabar mamy nk tgk anak2 mamy berjalan & berlari

Saturday, April 11, 2009

layanzzzzzz lagu ni...

Posted by adex-aieda at 8:43 PM
Reactions: 
0 comments



ST12 - PUSPA (Putuskan Saja Pacarmu)

kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
di sini ada aku yang sayang padamu

kau gadisku yang manis
coba dekat aku disini
di sini ada aku yang cinta padamu

* walau ku tahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun aku tunggu sampai kau mau

reff:
woo woo jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu

woo woo jangan jangan kau tak terima cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang I LOVE U padaku


p/s...ada sorg mamat ni suh aku layanz lagu nih...

jahat ler lagu nih eik..

Friday, April 10, 2009

PUREEN WAREHOUSE STOCK CLEARANCE

Posted by adex-aieda at 10:47 AM
Reactions: 
3 comments
jom kawan2 kiter g serbu pureen sale nih...



Pureen Warehouse Stock Clearance

Don't miss the Pureen Warehouse Stock Clearance Promotion!

2 Days ONLY!

When: 18 Apr - 19 April(Sunday) 2009

Time: 10am - 6pm

Brands & Products offered:

Pureen
Pureen Basic
DR Mist
Pureen Pride N Joy
Tracia Toiletries
Baby Care Products
Toiletries
Body Care
Baby Diapers
Baby Apparels
Baby Toiletries
Baby Accesories
INCO Adult Diapers
Adult Toiletries
Sanitary Pads
Maternity Pads

Terms:
*Visa n Mastercard accepted for purchases above RM150

Where:
Summit Company (M) SDN BHD
Lot 6, Jalan 19/1,
46300 P..J
Tel:603-7628 8888

Thursday, April 9, 2009

CKA...2000..

Posted by adex-aieda at 7:30 AM
Reactions: 
0 comments
rindu masa ni...
zaman bujang lagi nih...masa mula keje ngan gomen...
badan pon xdeler gebu cam sekarang....ahaks...
semua dah ikot haluan memasing....
ada yg masih lagi tetap berhubung...ada yg hilang terus...
teringat time ni kursus kat bukit fraser...









suka gambo ni....nampak cam menten kurus beb...
leh pakai kebaya lagik....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket