Tuesday, March 31, 2009

Euro Sense Hub....

Posted by adex-aieda at 5:46 PM
Reactions: 
5 comments


dah lama nak update pasal spa nih...
ni baru ada masa...
sebenarnya la ni.. aku tgh tunggu hubby...
otw dari melaka...since aku dok kat umah mak aku..
aku kenelah tunggu hubby aku balik...
leh balik sekali.. kalau x...
payahlah aku nak g keje esok..

....Euro Sense Hub....
spa ni dekat je ngan umah aku..
dia ada 3 cawangan..
kat Taman Melawati...Ampang Point..
tp aku g kat wangsa maju..depan k4 tuh...
aku dah mmg serasi ngan spa nih..
dr top to toe...aku buat kat sini...
layanan superb..dalam pon cantekkk....
aku siap jd ahli lagik...
cuma RM198...benefit & voucher banyak...

kawan2...
apa tunggu lagik...
jomler joint..

si kembar yg semakin lasak...

Posted by adex-aieda at 4:50 PM
Reactions: 
4 comments
dah lama aku x upload gambar si kembar ku ini...
busy sangat kat opis..
sepanjang bulan ni...bos aku xder os langsung...
so line x baper clear sangat tuk aku upload gambar bebudak nih..

susah sangat sekarang ni nak snap gambar depa...
lasak sangat....dah pandai panjat2...
tangga umah mak aku tuh...perghhh....
dah terjun katil....semua stail jatuh ada...
jalan? gg? belom lagik...
tp berangan dah buleh berdiri..sambil joget2...
adussss...buat mamy jadi tarzan....





kakak....nur syasya athirah...


adik...nur syaza athiqah....


Sunday, March 29, 2009

Sushi plak....

Posted by adex-aieda at 12:50 PM
Reactions: 
2 comments
ari tu boring xtau dah nk makan apa...
aku ajak kakak aku g makan sushi kat Jusco AU2...
layanz......

sempat gak amik kat yg pusing2 tuh...
tp lupa plak nak snap gambo...
kira murah ke mahal eik?
makan 2 org...RM58.76..






Saturday, March 28, 2009

Susu..Diapers...at giant...

Posted by adex-aieda at 2:43 PM
Reactions: 
3 comments


pagi ni g giant batu caves...
ingatkan nak g bekpes jerk..
tetibe lalu kat tmpt susu & diapers nih...
ada plak susu kotak nih...3 x 650g... RM136.90...
kira mahal gak tuh...
tp..murah skit dari 1 kotak 650g...46.90...
aku pon amik jelah...



diapers bebudak ni sebenarnya byk lagi stoknyer...
tp aku saje beli yg jenis pants ni...
sebab kalau kuar jejalan.. senang nak sarung....
sebelom2 nih.. aku beli yg mamy poko value...drypantz jerk...
x penah cuba yg 2 nih....aku pon amik jelah...
sebab selalunyer rege giant ni..mahal skit dr tesco or K4...

tp...mungkin sebab skrg ni tesco tgh buat "price cut"...
so giant pon amik inisiatif turunkan rege jugak kot...

Friday, March 27, 2009

Ayatul Kursi...

Posted by adex-aieda at 9:12 AM
Reactions: 
0 comments



semuga hari ni akan jadi hari yg terindah...
Insyaallah

Wednesday, March 25, 2009

AWARD...

Posted by adex-aieda at 1:29 PM
Reactions: 
0 comments




suka sangat award nih...
amik kat illa....thanks eik...

TAGGED..

Posted by adex-aieda at 9:35 AM
Reactions: 
0 comments
pg ni bukak blog.. semata2 nak buat utang tag....
thanks for mama sarah ilham's..

The rules:
* Place the award logo on your blog.
* Nominate 10 other blogs which show "Attitude and/or Gratitude"
* Link to the nominees on your blog post.*
* Comment on their blog that you have nominated them.*
* Share the love and link to the person who nominated you....
I forward this award, with love to :
sape eik nak bg?
saper2 lagilah kekwan yg mmg rajin baca blog ku ini.....

Tuesday, March 24, 2009

NAMA SYAITAN dalam SURAH AL-FATIHAH

Posted by adex-aieda at 11:08 AM
Reactions: 
5 comments
copy dari email....
Semoga boleh dimanfaatkan,
Al-Fatihah adalah satu rukun dalam solat,
apabila cacat bacaannya maka rosaklah solat.
Oleh itu perbaikilah bacaannya dengan ilmu tajwid.
Bukan setakat bacaannya saja rosak malah kita menyebut nama syaitan di dalam solat kita.
Berikut diperturunkan nama syaitan laknat yang wujud didalam Al-Fatihah,
sekiranya kita tidak berhati-hati.
1) DU LI LAH (bila dibaca tiada sabdu) sepatutnya DULILLAH
2) HIR ROB (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya HI ROB
3) KIYYAU (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya KI YAU
4) KANNAK (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya KA NAK
5) KANNAS (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya KA NAS
6) IYA (disebut tanpa sabdu) sepatutnya IYYA.Iya bermaksud 'matahari'. Dalam ayat ke 5, jika salah bacaannya akan bermaksud "kepada mataharilah yang kami sembah dan kepada matahari kami meminta pertolongan"!!!!
7) SIROTHOLLAZI........sehingga habis hendaklah dibaca tanpa henti.
8) AMIN, hendaklah mengaminkan Al-Fatihah dengan betul iaitu AA.... dua harakat, MIN.... 3 harakat, semoga Amin kita bersamaan dengan Amin malaikat, Insya-Allah.
Semoga kita menjadi orang yang sentiasa membaiki bacaannya.

Sunday, March 22, 2009

papa derma darah..

Posted by adex-aieda at 11:57 PM
Reactions: 
0 comments
pg td... g tesco extra selayang...
nak g beli susu si kembar nih...
aku bawak adik ajer.. sebab kakak tido...
masa sampai tuh.. aku sempatlah gak buat Fish Spa....
seronok sangat.. dah lama x buat...
then... papa sempatlah plak derma darah...
dah kata askarkan.. derma darah ni dah besa bg dia...
nurse tu tanya gak kat aku.. "akak xnak derma darahker"...
soalan cepu mas.. aku leh jwab apa tau..
"akak nak derma.. tp akak xnaklah jarum tuh,....besau sangat.."
takot oik.. cukuplah aku amik darah tetiap minggu
masa peknenkan si kembar ku itew...sampai sekarang xleh lupa....





papa...ni x sakit ker eik...
siap senyum lagik...huahuahuahua

si kembar ku....9 bulan...

Posted by adex-aieda at 11:23 PM
Reactions: 
6 comments











kakak...





kali ni xder plak gambo adik.. entah eik..
mamy lupalah agaknyer...
snap gambo kakak jerk...
xpelah adik eik.. len kali mamy snap gambo adik...

20 Mac 2009..eppy beday mama...

Posted by adex-aieda at 10:48 PM
Reactions: 
0 comments















20 mac 09...beday mama aku yg ke 56 tahun..
patutnyer dah selamat pon bersara.. tp dia nak sambung 58 thn...
xpelah...janji dia sihat & larat lagi nak kejer...

hari tuh... xder kemana2 pon..
xder yg istimewa sangat pon...
just g makan2 kat restoran kunang-kunang...
ingatkan nak makan steak.. tp malangnyer...
malam itew.. semua jenis steak xder...sebab dh habis...
si kembar ku plak.. mmg tido.. dr dalam keter lagik...
nasib baik separuh jln time makan tuh..
depa bangun...sekurang2nyer sempatler jugak aku menikmati..
makanan aku pd malam itew...

kler.. malas nk bebel banyak2...
4 mama..eppy beday..moga murah lagi rezeki...
& diberikan kesihatan yg baik...
Insyaallah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket