Wednesday, February 25, 2009

KENAPA POMPUAN SEKARANG TERGILAKAN SUAMI ORANG

Posted by adex-aieda at 9:39 AM
Reactions: 
9 comments
dah lama aku sengaja membiarkan blog ku ini bersawang seketika...
maaflah utk kekwan blog yg bagi adex tag tuh..
masih lom ada kesempatan nak buat...

topik "sembang pagi" ari nih...kenapa pompuan sekarang tergilakan suami orang? mungkin sudah jadi trend sekarang, kalau bukan pompuan yg buat,
lelaki juga sudah ada akaknyer...mahu hdp mewah & terurus.. bercinta dgn "hak org" lebeh mencabar... alasan pertama duit & kehidupan yg terjamin...
mmglah jodoh & pertemuan ditentukan Tuhan.. tpi kitakan hanya merancang....Tuhan yg tentukan segalanye... selagi kita buleh halang..kita tau selok belok batas pergaulan...

alasan suami sekarang... perlukan seseorang utk berbual...berkongsi citer.. kenapa x jadikan isteri sebagai teman utk berkongsi cerita? kenapa perlu jdikan org lain.?tepuk dada tanya selera... mungkin juga mula2 sekadar suka2..nak have fun... akhirnyer tersangkut plak...kata pompuan zmn sekarang..suami org lebeh bersifat terbuka...

apa yg buat aku hangin sangat... coz keadaan sekeliling aku yg dok citer citur pasal nih... sapa yg harus dipersalahkan? salahkan isteri kerana x pandai jaga suami? itu adalah ayat masyarakat sekarang.. suka sgt salahkan isteri..
suami? x penah cukup dengan apa yg ada... suka sangat bersifat tamak...x cukup dengan seorang isteri? kenapa perlu berkongsi cerita dengan pompuan lain? kenapa suami perlu bercerita tentang hal rumah tangga dgn
pompuan lain...kalau nak sangat teman bebual kenapa bkn dgn isteri?
alasan apa yg diberi? sebab isteri kolot? isteri x berkeja.. dok rumah.. x amik tau dunia luar? kenapa perlu jadi macam nih? suami kan org yg terpelajar?
kalau betol pon kenapa x bgtau isteri utk berubah? kalau dah rasa ada masalah kewangan...bagitau isteri... x payah nak mintak pendapat dgn org lain...lebeh2 lagi.. pompuan yg x penah berkahwin.. apa yg dia tau tentang hdp berumah tangga? cubalah suami2 pk.. kalau perkara ni jd pada ibu..kakak...adik...
sakit x hati dgn apa yg dibuat? sanggupkan tgk.. rumah tangga ibu..kakak..adik.. hancur disebabkan org ketiga?

tipulah kan kalau aku cakap...aku x penah bergaduh ngan suami...
cinta itukan ketawa & airmata... 4 tahun kawen.. aku xder anak...hdp berdua...
alhamdulillah suami aku x penah soal masalah anak ngan aku...
bila org tanya...bini ko xleh beranak ker? suami aku jawab..aku nak kumpul harta donia dulu... bkn macam ko..kawen2 terus beranak...

pehtu duit xder...nak buat apa,,bangga gak masa tuh,... tp entahlah eik.. mungkin jauh dlm hati..suami aku pon nak anak... risau jugak aku... kalau aku xleh beranak... suami aku nak cari & kawen lain...biasalah kan alasan2 suami...

tapi...ni cerita suami curang..padahal punya anak bederet?
x cukup lagi ke pengorbanan seorang isteri? x cukup berjasa lagiker isteri buat suami? kalau niat dihati suami mmg nak cari pompuan lain...
utk berborak..berkongsi cerita...ceritalah pasal hal lain... x payahlah nak citer tentang masalah rumah tangga... duit x cukup ker...isteri macam tuh...anak macam nih.... sebab akhirnya... pompuan tu akan ambil kesempatan..
menghancurkan rumah tangga yg terbina...buat suami2 yg terbaca blog aku nih... maaplah.. ini cuma luahan hati sendiri.. dgn harapan suami aku x buat mcm tuh..

cubalah fikirkan...
kebanyakan suami yg punya anak 2-3 org... yg akan buat perangai jahat macam tuh... tpi...suami yg x punya zuriat..tetap setia bersama isteri,...
kalau aku salah...tolong betulkan... aku cakap ikot pengalaman & luasnyer pergaulan akuk.. ramai lagi kwn2 aku yg belom dikurniakan rezeki anak...
masih lagi bahagia ngan suami... tpi.. kawan2 aku yg dah punya anak 2-3...
suami mereke curang..ada pompuan lain utk berkongsi cerita,....
ingin aku tanya.. citer pasal apa yg dikongsi?

Tuesday, February 24, 2009

susu oh susu...

Posted by adex-aieda at 3:41 PM
Reactions: 
0 comments
susu oh susu..
lately ni susu anak aku ni naik mendadak...
baik K4..Giant...Tesco...Manjakuk...
kat mana lagi harus ku beli...
yg dapat rege murah nih....
susu ni susah nak sale... nape yerk?




3 pek ni... Rm137.90....
kekanon aku tukau susu Dutch Lady....murah skit...
tp poo poo anak aku keraslah.. sembelit plak tuh...
adusssss...

nestum ni aku beli berkotak2 ari tuh...
tp.. la ni depa dah xmo makan nestum dah...
tinggal 2 je lagik nih...
so pada kekwan yg anak still nak mkn nestum..
adex akan let go jerk...free.....

Saturday, February 21, 2009

Broadband Yang Hampeh...

Posted by adex-aieda at 4:13 PM
Reactions: 
3 comments
dari pagi tadi aku nak upload gambar x buleh...
nak update blog pon xleh....
sakitnyer hati aku...
bila aku call center...dia kata line aku ok.. xder masalah pon..

hangin tul akuk....!!!!!!!!!!
ingin ku tukar dari Maxis ke Celcom Broadband nih..

Tuesday, February 17, 2009

Jejalan Makan Angin..

Posted by adex-aieda at 3:53 PM
Reactions: 
5 comments
jumaat last week...
aku bawak bebudak tu g check up kat Klinik Keluarga DTHO..
alhamdulillah... semuanye ok...
nak dijadikan citer plak..maid aku tinggalkan kunci umah..
so..aku xder kunci umahlah kalau balik pon kan...
nak tunggu hubby aku? dia masih di mersing...
xtau lagi bila balik...aku call ayah aku...dia pon xder simpan...
jalan terbaiknyer...terpaksalah g Klang...
amik kat sepupu aku...sebab sebelom ni dia dok ngan aku...
sudahnyer...sebelom sampai Klang..nak tunggu kul 12.30...
aku pon singgah kat Tesco Setia Alam..ingatkan nak jumpa kwn aku..
tp dia kata dia kat Giant Kota Damanasara...so aku janji ptg aku g..
amik sepupu aku.. then lepas zohor baru gerak...
sampai Giant dalam kul 2 lebeh... best gak giant baru nih..
besar...macam2 kedai ada.. especially JCo Donut..
fav aku tuh...selalunyer Big Apple jerk...JCo ni sedap lagik...
tapi mahal skitlah dar Big Apple...
layanlah gambar eik....
ni gambar masa tgh tunggu mamy siap...
sebelom bertolak ke klinik...


ni plak kat Baby Room, Giant Kota Damansara...
besar plak...syiookkkk..


santap dolu...banyak sangat kedai...
teringin nak try try kedai nih...
xderlah sedap mana...x mahal pon...
3 org makan..baru RM40++...

inilah tujuan asal aku g Giant Kota Damansara nih...
nak jumpa ngan jiran a.k.a kwn baik aku dr tecik...
inilah kedai ke-2 dia..1 lagi kat Tesco Setia Alam..
lagi 1..dia yg dok promote kat aku kat situ ada kedai JCo Donut..
ngan Branded Outlet...oleh kerana kewangan x memberangsangkan..
aku x sempat beli apa2...tunggulah lain kali eik..

inilah JCo Donut yang terkenal tuh....
x beli banyak pon.. takot x habis..
6 donut..RM12.50...
sekian sajer utk hari nih...bos dah dok menjeling...


Monday, February 16, 2009

time 2 play with papa....

Posted by adex-aieda at 12:25 PM
Reactions: 
2 comments






nak jadikan citer...
last week...papa depa ni busy sangat..
asyik o/s jerk...
kalau balik pon.. tengah malam.. depa tido..
pegi keje pon depa tido lagik...
semalam dok main ngan papa depa...
si kakak dok ngomel2...cam ngadu kat papa dia..
yg mamy ni sikit lagi nak jd tarzan...heheheh..

p/s.. si adik ni mmg pantang nampak camera...

Sunday, February 15, 2009

weekend thaipusam....update..

Posted by adex-aieda at 12:41 PM
Reactions: 
3 comments
mana nak start eik?...
jumaat malam.. aku g umah buddy akuk... sajer je paksa dia masak makan malam utk aku & family...
sebabnyer aku nak g umah member aku...yg nak bg car seat kat akuk..
alang2 umah depa 1 bangunan..1 tempat...sajejelah aku suh buddy aku ni masak utk akuk...
dah nak balik tuh baru teringat bawak kamera...
ni jelah gambo yg sempat aku amik.. time ni bebudak ni dh ngantok..
& dah start nak mengamok..

sabtu ptg..
dah boring dok umah sehari..ngan panas..
aku pon ajak hubby kuar pusing2...
ingatkan nak ga titiwangsa...tapi kete pack plak..
ramainyer org..jalan pon agak jem..
entah apa yg ada kat situh...
aku pon patah balik..xtau mana arah nak tuju..
barang dapor pon habis..ingatkan nak g K4...
K4 pon sama.. jalan nak masuk paking.. dah beratur..
hubby aku malas... ajaklah g Jusco AU2...
dah alang2 masuk.. tgk ada sale plak utk ahli JCard...
aku pon sempat beli baju si kembar tuh..
sorg dpt 2 helai..oklah tuh..
anakku...dapat lagi 15%..
macam besa..baju mamy & papa...xder...

pehtu...g ler isi lerut kat tmpt biasa...hubby aku mmg suka makan kat sini..





sempat amik menu aku jerk..hehehe

gambar kat bawah ni plak masa kat Kalumpang..suami2 sebok g memancing.. isteri & anak2 tinggallah kat umah..umah ni hubby aku dh lama beli...since dia bujang lagik..bulehlah jadi tempat istirehat,....hujung minggu...

Thursday, February 12, 2009

time 2 dominos..

Posted by adex-aieda at 2:56 PM
Reactions: 
2 comments

minggu ni hubby xder...
asyik o/s jerk...buhsan sangat...
hari sabtu baru balik... maknenyer.. weekend nih...
boringlah aku dok umah...
tekak teringin sangat nak makan kek coklat...
x payah susah2 nak buat...x kotor dapor pon...
then nak mkn pizza... oder jelah dominos...
sebab dia ada kek coklat nih....
masa memula beli dia agak tembam...
la ni.. agak kurus...huhuhuh
esok ada app plak kat Klinik Kuarga DTHO...
kenelah bawak depa...harap si adik tuh..
x ngamok dok dlm car seat pepagi sok..
kalau kakak.. aku mmg x harap...xleh dok diam...
nanti sok aku update perkembangan depa eik...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket