Saturday, January 31, 2009

tag..

Posted by adex-aieda at 10:20 AM
Reactions: 
0 comments


thanks illa kasi award..hhehehe
(dah sekian lama baru ada idea nk buat nih)
Peraturan untuk menerima award ini ialah:
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.award nih suh nyatakan mengenai 10fakta/hobi diri sendiri eik.....
tu sebab aku amik yg lama nak buat nih....
macam mana eik nak mula...
1. Tanggal 15 Mei 1980... lahirlah Norsa'idah bte Hamdi...aka..aieda/burb/adex....
2. kawen? 04 september 04..ngan saper lagik.. komando beb...mohamad azhokhi bin abdul rahman..yag dilahirkan pd 02 okt 1978...beza 2 tahun je ngan akuk...mulanyer sebagai kawan jerk.. aku sajer nak flirt2...tp x sangka ke jinjang pelamin jugak akhirnya...alhamdulillah aku bahagia.. kerana apa yg aku nak.. pasti tertunai.. wakakak..
3. belajar? ada dip interior design...tp habis belajar...x penahnyer kejer bab interior2 nih...
keje gomen plak...waktu tu 2000... mmg susah nak dapat keje...tp kalau diingat...rindu zaman ID dolu...mesti masyukkkk keje tuh,,..tp xderlah jumpa ngan hubby kuk...heheheh
4. kejer? of course gomen..memula tu cam nak ngamuk.. sebab kene paksa isi borang ngan parents..kekonon keje gomen ni cerah masa depan..gaji byk kecik oit...pejam celik..pejam celik..16 feb nih.. genap 9 tahun aku keje gomen...gaji sekarang? dah banyaklah beb...banyak kenaikan,...itupon after lulus exam bagai...
5. shopping? of course aku suker...aku ni bukan jenis yg suker window2 shopping nih..mesti beli terus.. kekadang member ajak jejalan.. nak cari barang... last.. aku yg beli.. tp depa berlenggang..sebab mmg prinsip aku.. apa yg aku nak mesti aku akan dapatkan..walau bagaimana susah pon...tp sekarang.. banyak shopping baju..barang2 si kembar kuk.. jarang dah shopping utk diri sendiri..huhuhuhu..
6. holiday? aku mmg suke jejalan nih.. cuti2 malaysia...azam tahun 2009 nih.. aku nak g berjalan & melancong luar negera plak,...ni mmg kene simpan duit.. sebabnyer... malaysia nih.. aku dah pusing merata... mana tmpt lagik yg aku x penah g? semua dah rasa.. yoler..4 tahun xder anak..merataler aku jalan ngan hubby kuk...kekadang nak tido hotel jer..habis gakler hotel2 kat KL ni aku rasa.. heheheh.. tp tu dululah.. sekarang ada si kembar.. xderlah aku buat keje gilo tuh..
7. makan? aku mmg suka makan..suka rasa semua makanan...suka cuba semua restoran baru...tgklah badan.. nasib baik gak dapat hubby yg sesama suka makan.. suka mencuba makanan baru...tgklah hubby ku.. dulu sebelom kawen.. kurus jerk.. sekarang dah besau.. hahahahah..barulah nampak suami & bapak org...
8. anak? baru 2.. si kembar gegirl ku...yg semakin membesau bagai johan.. alhamdulillah...tu pon aku dapat dgn berbagai cara.. usaha beb.. jalan merata..ubah angin katil lagik...sampai habis duit simpanan gakler...akhirnya bila plan nak stop all the treatment..nak rest jap.. aku disahkan mengandung kembar lagik.. watchaaaa...
9. kehidupan? aku..hubby.. si kembar... alhamdulillah.. kami bahagia...bahagia yg sebahagia2nyer...alhamdulillah semuga hubungan aku ngan hubby kekal bahagia hingga hujung nyawa.. bukan apa.. lately ni banyak dah disekeliling aku hubby curang...hubby menipu...insyaallah.. doaku..agar hubby ku tidak begitu...
10. harta? dengan umah & keter yg hubby ku sediakan utk aku...syukor sangat...sebab x susahkan org lain,..menumpang kesenangan orang lain ker...biarlah segalanya atas usaha aku sendiri.. utk majukan diri & taraf kehidupan sendiri & rumah tangga akuk...akan ku kumpul & usaha sendiri utk mencapai apa yg aku belommiliki...nak beli umah besar lagik dr yg aku ada...nak beli keter besar lagik....insyaallah..
hah? dah habis pon 10....fakta/hobi... diri sendiri...
penat giler beb...
nak dapat idea nih.. ngan layanz si kembar lagik...
nak tag 10 org plak.. x payahlah rasanyer.. sebab majoriti geng blog aku nih..
dah pon kene tag nih...

....jiwa kacau......

Posted by adex-aieda at 9:29 AM
Reactions: 
0 comments
There's a hero..
if you look inside your heart..
you don't have to be afraid of what you are..
There's an answer if you reach into your soul
and the sorrow that you know
will melt away..


And then a hero comes along
with the strength to carry on
and you cast your fears aside
and you know you can survive
so when you feel like hope is gone
look inside you and be strong
and you'll finally see the truth
that a hero lies in you..


its a long road..
when you face the world alone
no one reaches out a hand
for you to hold..you can find love
if you search within yourself
and the emptiness you felt
will disappear..

lord knows..dreams are hard to follow
but don't let anyone
tear them away..
hold on.. there will be tomorrrow
in time.. you'll find the way..



Aku lari ke hutan.. kemudian menyanyiku..
Aku lari ke pantai.. kemudian teriakku..
Sepi... Sepi dan sendiri aku benci...
Aku ingin bingar.... Aku mau di pasar....
Bosan aku dengan penat,dan enyah saja kau, pekat!
Seperti berjelaga jika aku sendiri...
Pecahkan saja gelasnya biar ramai....
Biar mengaduh sampai gaduh...
Ahh.. ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih...
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya?
Biar terderah,atau...
aku harus lari ke hutan belok ke pantai?.....


Friday, January 30, 2009

si kembar.. ari demi ari...bulan berganti bulan..

Posted by adex-aieda at 3:31 PM
Reactions: 
1 comments










sekian sajer tuk hari nih...
sambung esok plak ek..
mamy penatler...







Suka Duka 6 Hari di HKL...

Posted by adex-aieda at 2:33 PM
Reactions: 
0 comments

Setelah genap 37 weeks 5 days....
aku selamat melahirkan si kembar kuk... secara pembedahan...
12 Jun 2008.. si kakak kuar 1718H.. 2.09kg..
si adik.. 1719H... 2.67kg...
cam x sangka aku membawa hampir 5kg....

11 jun 08..
aku app ngan doc pagi tuh...
pehtu darah aku tetibe tinggi.. 152/94...then kencing kotor 2++...
terus doc tuh suh aku masuk wad...
bimbang keadaan aku akan berlarutan... kekonon suh rehat kat wadler...
yoler aku ni mengandung.. sakit macam2... ngan kencing manis...
siap kene cucuk insulin bagailah....masa doc tuh tgh buat surat..
tetibe dia kata nak cek akunyer "tut".. mana tau jalan dah bukak...
masa dia seluk tuh... sakitlah jugak... then,... dia senyum..
suspen aku masa tuh....dia pon cakap..
ni mmg kene bersalin sebab jalan dh terbukak 3cm...
disebabkan aku ni punyai berbagai2 penyakit..
aku pon dimasukkan ke Wad HDW, HKL...kiranyer wad ICU ler...
12 jun 08...
aku dimasukkan ke labour room...sakitnyer Tuhan jer yg tau...
masa sakit tuh.. doc ckp nak induce... nak bg cepat bersalin..
rasa sakit masa tuh,.... dia offer aku utk epidural..
hubby aku pon masa tuh terus setuju jerk.. dia tgk aku skit sgt agaknyer...
aku pon setujulah utk epidural..kuranglah skit sakitnyer tuh...
kul 12 tghari.. jalan aku baru bukak 4cm...
sakitnyer kejap dtg.. kejap ilang...walaupon aku amik epidural...
bila dh pukul 4 ptg... doc pakar round.. kebetulan doc tu kenal ngan mak akuk..
then dgn BP aku x turun2... dgn leaking lagik...
doc kata jgn amik risiko.. yoler aku ni bawak kembar... 2 nyawa plak tuh..
terus aku disorong ke wad pembedahan...
dah akhirnyer.. lahirlah si kembar ku dgn selamat...
Alhamdulillah...

13 jun 08..
kesihatan aku beransur pulih...
BP pon dah turun... doc kata aku dah bulih masuk wad biasa...
patutnyer aku masuk wad kelas 1... tp disebabkan masa tuh wad penuh...
aku pon duduklah jap kat wad kelas 2... Wad 3a...
x lama pon... dari kul 12.30 sampai kul 4 ptg,...
aku pon pindah plak ke Wab 4b.. katil 10...
tp yg sedehnyer... anak aku masih lagik x kuar dari wad NICU...
disebabkan masa mengandung... aku cucuk insulin...
bila dah selamat bersalin... anak2 kuk pon kene amik insulin...
kene amik darah setiap 3 jam utk tgk paras gula dlm darah...
macam akuk... sedangkan aku pon terasa sakitnyer...
inikan pule.. anak2 aku yg baru berusia 2 ari...

14 jun 08...
hari ni alhamdulillah doc cakap anak2 ku dh buleh kuar ke wad biasa..
buat pertama kali.. aku memeluk & mendukong anak2 ku..
syukor ke hadrat Ilahi.. anak2ku sihat..sempurna...
utk malam yg pertama tido disebelah katilkuk...




15 jun 08..
pepagi cam biasa doc round...
alhamdulillah kedaan aku mengizinkan utk aku pulang kerumah...
tp... doc tu cakap.. aku kene tunggu doc baby dtg round plak...
yg sedehnyer...
masa doc baby cek anak2kuk...
dia cakap anak2 ku di suspek joundis...(kuning)...
kenelah dok bawah lampu biru.. kene amik darah lagik...
kalau darah bawah 300... anak2ku cuma dok bawah lampu kat wad ni jerk..
kalau lebeh 300.. kenelah aku berpindah ke wad kayu...
aku & hubby doa banyak2 agar si kembar kami ni x berada di tahap tinggi...
malam nyer..
ngan kene tido bwh lampu biru yg panas tuh...
ditutup mata... bogel.. si kembar aku tu mengamuk.. menangis..
buat pertama kali... aku pon ikot menangis sama.... sedeh tgk anak aku....





16 jun 08...
keadaan masih sama spt semalam..
walaupon aku dibenarkan balik ke rumah...
tp keadaan si kembar tidak mengizinkan lagik...

17 jun 08...
alhamdulillah...
doc dah benarkan aku dan si kembar kuk pulang ke rumah...
tp tetibe plak aku yg sakit...
dah doc bg balik.. tetibe aku muntah2..
x buleh telan air, makanan... rasa perut x sedap..
masa tu jugak aku bykkan doa.. agar keadaan x berlarutan..
aku jd macam tuh.. sebab 2 ari aku x telan nasi...
nasib baik doc yg cek aku tuh.. x tahan lagik aku kat wad...
tepat kul 5 ptg... akhirnyer aku berangkat juga pulang kerumah...

niler gambar pertama sebaik selamat sampai dirumah nenek.
(citer ni pon aku copy dr blog lama aku..)

Mummy To Be...

Posted by adex-aieda at 2:23 PM
Reactions: 
0 comments
the upt test.. +ve..

nak citer saat2 paling bahagia dalam hidup..
setelah hampir 4 tahun hidup berumah tangga..
(alamaks.. skema rama plaks...)bila disahkan mengandung....
memula tuh mestilah aku test preggykan...
masa ni aku test kat Berjaya Hotels, Georgetown..
sewaktu bercuti ngan hubby kuk.. kekonon nk g cuti2 malaysia...
tetibe rasa cam lain macam...mabukslah plak...

ni plak gambar2 scan baby kuk...bermula dari 10 weeks sehinggalah aku 20 weeks...
lepas 20 weeks...dah x muat nak copy gambar scan tu pon.. hehehehe..






( ni pon aku copy dr blog lama kuk...)

Wedding Day.. 04 September 04...

Posted by adex-aieda at 2:03 PM
Reactions: 
0 comments

Memulo tuh... aku nak letak gambo kawen...
walaupon x banyak... cukuplah utk dibuat kenangan kat blog nih...
gambar masa nikah.. warna biru... pehtu sanding warne hijau...
warne kegemaran aku ngn hubby ku ler tuh...

bergambar ngan barang kemas...batal air sembahyang...
rantai leher & rantai tangan...

ni plak cek wang hantaran perkahwinan..
sempena harijadi kuk..RM 800515.00
with ibu & ayah...
ni plak kekwan baik aku yg banyak membantu di sepanjang hari bersejarahkuk..norihan zakaria & siti ruslina hasbullah.. (no & na)..kalau xder depa nih.. xtaulah macam mana... ngan lukis inai kat tangan akuk...pakaikan inai... terima kasihlah kawan kuk...

our best frenz...no, na & wani...
(aku just copy kat blog lama aku...)

Thursday, January 29, 2009

Lovely Lady...

Posted by adex-aieda at 7:16 PM
Reactions: 
0 comments
seorang kawan bg aku 1 kuiz...
then inilah jawapan kepada soalan2 kuiz yg aku buat...
sorilah... soalan2 tuh aku x sempat copy..

tetibe aku teringat 1 perkara... mmg aku macam tuh...
selalu tolong org...sentiasa korbankan diri sendiri..
sentiasa ada bila diperlukan...akhirnya..aku dipermainkan...
bila dah berjaya... "siapalah aku dimatamu?"


Lovely Lady



You are lovely and caring. You help others and spread out a lot of sympathy. Your life aim maybe is to serve the people. But your weakness is that you forget about yourself, your own needs. All your time is hold back for your friends and family. You are always there for people in trouble. Ready for any emergency. You make a lot of sacrifices just to be a good human. But every woman has her needs, her longings and a destiny. Don't loose yourself in work or curing other people's souls. You will have your own problems in your life. Another problem is that you don't say your opinion when it's right and important to say it. People trample onto your soul if you are always so kind and lovely and helpful. They will play on you. Though you should try to relax more and enjoy your life, you should not loose the gift that was given to you to help others . Not everyone is created this way... You are uniqe and rare!

alahai...

Posted by adex-aieda at 6:17 PM
Reactions: 
0 comments



citer pasal si kembar lagik...
nak dijadikan citer... hari selasa tuh.. badan adik still panas lagik..
puas aku buat dgn macam2 cara...
tp tetap x kebah jugak...
aku bawak g klinik...
then doc tu suh aku refer HKL..

sebab dah 5 ari sikembar tu demam...cirit birit...muntah2...
walaupon dah x muntah..tp still cirit lagik...
aku pon bawaklah si kembar tuh ke HKL...
confirm kene admit... wad KK1...
yg sedehnyer... wad tu cam buruks jerk...
kalau kewangan aku mengizinkan... mmg aku x bawak anak aku g HKL..
better aku g private... then moral of the story.,..
harus aku beli insuran atas nama si kembar...
kat wad.. aku mmg x snap gambar.. sebab x bawak camera pon..
padahal hp leh guna.. tp xteringat...
nak dijadikan cerita..
esoknyer.. doc pakar cek..
dia cakap "taik" anak aku dh ok...
then buleh balik..dia cuma bg air garam jerk...
balik umah...bdn adik still panas lagik...
x guna pon admit wad sebenarnya...nasib baiklah free...
then hari nih,,... badan adik dh penuh ngan ruam...
kata mak cik aku.. adik ni kene demam ruam...
entahlah.. yg penting.. anak aku sembuh...

Hartakuk...

Posted by adex-aieda at 4:50 PM
Reactions: 
0 comments
inilah harta yg x ternilai...
yg aku & hubby ku miliki..
untuk setakat nih...
umah?...ada 2...tp x dan nam amik gambo...

aku masih kekalkan nombor 9910...
ada makne tuh...

Tuesday, January 27, 2009

Majlis Pertunangan Noorezuri..

Posted by adex-aieda at 7:37 PM
Reactions: 
0 comments







semalam aku ada cerita pasal sepupu aku bertunangkan...
td dia telah pulangkan camera aku....
so aku pon free nih... si kembar tido...
leh ler upload gambar depa...





so buat zuri...
semuga kekal bahagia hingga ke jinjang pelamin...
selamat menempuh alam baru...
bertunang... bukan 1 tiket tuk selalu kuar meronda eik...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket